Velká výstava lega v 80.letech na brněnském výstavišti.

Založil Radimm, 03.04.2008, 12:22:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Radimm

Na brněnském výstavišti byl kdysi každý rok na Veletrzích spotřebního zboží stánek s legem v pavilonu Z. Ale v jednom šťastném roce Lego obsadilo celý - dnes už zbouraný :'(- pavilon X. Pamatujete si na to někdo a máte dokonce z této velkolepé výstavy fotky ?

5o

Trochu nadviažem na historické akcie Lega, a dávam to sem, lebo doteraz som sa o tom tu ešte nedočítal: Voľakedy veľmi dávno bola v Bratislave v budove Bibiany tiež výstava Lega. Vstupné bolo zadarmo a teraz si už len hmlisto pamätám čo všetko som tam videl. Možno tam bol aj niekto ďalší z našich (z Kostiek). Myslím, že to bolo okolo roku 1990.
Preto lebo Lego...

Shmade

A já si zas pamatuju na výstavu Lega v Praze v paláci u Hybernů, máte někdo fotky, nebo vzpomínky?  Taky tak kolem roku 90.

franta

Celý 80tý léta jsem pravidelně jezdil do Brna na veletrh spotřebního zboží kvůli Legu a katalogu, ale na velkou výstavu si fakt nevzpomínám. Žeby paměť?

Igorus

Citace od: Shmade kdy 04.04.2008, 09:57:04
A já si zas pamatuju na výstavu Lega v Praze v paláci u Hybernů, máte někdo fotky, nebo vzpomínky?  Taky tak kolem roku 90.

Když jsem si přečetl ten příspěvek o výstavě v Brně (v devadesátých letech  ;D), taky jsem si vybavil tu výstavu v Paláci u Hybernů. Matně si jen vybavuji města ze setů a ještě matněji, že tam byly různé MOCy  ??? Pokoušel jsem se najít nějaké informace, ale bez úspěchu.

peter

Citace od: igorus kdy 04.04.2008, 10:36:01
Citace od: Shmade kdy 04.04.2008, 09:57:04
Když jsem si přečetl ten příspěvek o výstavě v Brně (v devadesátých letech  ;D), taky jsem si vybavil tu výstavu v Paláci u Hybernů. Matně si jen vybavuji města ze setů a ještě matněji, že tam byly různé MOCy  ??? Pokoušel jsem se najít nějaké informace, ale bez úspěchu.

Jak už jsem kdysi psal velmi stručně zde, tak i já jsem tuto výstavu navštívil. Jedinou velkou památkou je onen zmíněný setík, který mi tam koupil otec.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Radimm

Citace od: franta kdy 04.04.2008, 10:27:41
Celý 80tý léta jsem pravidelně jezdil do Brna na veletrh spotřebního zboží kvůli Legu a katalogu, ale na velkou výstavu si fakt nevzpomínám. Žeby paměť?
Nemůžu s jistotou tvrdit, že byla na Veletrhu spotřeb. zboží, ale na 100% byla v celém pavilonu X, ale kdy přesně si už nevzpomínám, byl jsem dítě. :)
Možná o této velké výstavní akci ví někdo z TLC a možná to mají i zfotodokumentováno. Anebo by to mohli mít zarchivováno na brněnském výstavišti.

Jose

Asi budu trošku O/T, ale:
Výstavu u Hybernu si živě pamatuji dodnes. Hromada lidí, žádný místo, tlačenice... Uvnitř had kolem vitrín s MOCy. Pamatuji si, že jsem tam byl s tátou. Vybavuji si úžasný Lego hrad a balon z Lega. V horním patře pak byla prodejna, stolky na hraní a nějaký sety co tehdy zrovna frčely. Myslim, že to byli piráti zrovna. Tehdy mi tam otec koupil jeden ze setů. Tušim Dračí Lordy či jak se jmenují.

Mondak

Já si zase matně vybavuju výstavu v Brně na Radnické, tuším, že rok 1993 nebo 1994...Mám z toho jen dvě fotky(který teď jak naschvál nemůžu najít...), ale cosi tak pamatuju, tak že jsem tam dostala malou kačenku z Lega a že se ve vitrínkách měla hledat zlatá Duplo kostka...

Royde

Svého času (tuším začátek 90.let, ale krk bych za to nedal) byla LEGO výstava v Ústí nad Labem v Národním domě. Já tam byl, ještě někdo?