Výměna paží

Založil jvucka, 02.01.2008, 14:18:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

jvucka

Jaké máte zkušenosti s výměnou paží? Mám v plánu se pustit do menších úprav na svých minifizích - jednak se chci zbavit prasklých rukávů, jednak některé minifigy lehce customizuji. Ale než začnu tahat za paži, rád bych věděl, zda to vůbec jde, abych si třeba jen nepoškrábal minifiga.  :'(
Dík za vaše tipy!

Tomášek

Citace od: jvucka kdy 02.01.2008, 14:18:25
Jaké máte zkušenosti s výměnou paží? Mám v plánu se pustit do menších úprav na svých minifizích - jednak se chci zbavit prasklých rukávů, jednak některé minifigy lehce customizuji. Ale než začnu tahat za paži, rád bych věděl, zda to vůbec jde, abych si třeba jen nepoškrábal minifiga.  :'(
Dík za vaše tipy!

Jde to, ale dost obtížně a ještě hůř to jde dát zpět, ale jde to. Já jsem taky jednou vyměňoval prasklé ruce a nějakého zvláštního poškození jsem si při tom nevšiml...
Procházím DARK AGE.

***Banana.com

Já tedy nejsem zrovna zručný, ale vyměnit paži považuji za jednoduchý úkon...

Jindroush

Klap klap  ;) Měním je pravidelně, snad se mi nestalo, abych koupil used figy a nebyla tam aspoň jedna prasklá pracka. Jen je třeba si dát pozor na torza - třeba u starších modrých bych se dost bál.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

***Banana.com

Citace od: Jindroush kdy 02.01.2008, 14:51:25
Klap klap  ;) Měním je pravidelně, snad se mi nestalo, abych koupil used figy a nebyla tam aspoň jedna prasklá pracka. Jen je třeba si dát pozor na torza - třeba u starších modrých bych se dost bál.

Modrá barva je prokletá, jak co do torz, tak do paží..praskají snad nejvíce  :P

Icewalker

No já mám teda popraskaná nejvíc asi bílá torza. Hlavně u montérek.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

J0hny54

Já mám taky nejvíc popraskanejch modrejch torz, ale nikdy mi nic neprasklo když jsem měnil ruce

jvucka

A jak to děláte? Prostě zatáhnout nebohého minifiga za paži nebo pinzetou zmáčknout zevnitř "ramenní kloub" a až pak tahat?
Já mám svoje minifigy rád a radši se zeptám, než abych experimentoval!

otaznik

Základem je sundavat pouze "arm", která má "hand", jde to pak o dost lépe. Kroutivým pohybem a mírným tlakem od torsa.

***Banana.com

Citace od: otaznik kdy 02.01.2008, 16:38:04
Základem je sundavat pouze "arm", která má "hand", jde to pak o dost lépe. Kroutivým pohybem a mírným tlakem od torsa.

souhlas, v paži musí být i ta žlutá ruka. Já to dělám tak, že nastavím paži kolmo vpřed od těla a tlakem z vnitřní strany jí vypáčím. I přes leckdy hrubou sílu mi nikdy neprasklo ani torzo, ani paže.
Při zasazování nové nepoškozené paže zpět naopak srovnám paži kolmo vzad od těla, kloubem do díry v tělu, a mírným tlakem zatlačím na místo..
Teď jsem to ověřoval, a vysadit a nasadit novou je tak třísekundová operace.

stomcova

Mám stejné zkušenosti jako výše naši mazáci, choulostivá modrá barva, taky souhlasí, prostě s citem.  :P
Batman, forever...

Nede23

Nedávno jsem měnil paže u novejch rytířů a stalo se mi, že po vypáčení byly okolo kloubu světlé linky. Po nasazení byly paže trochu volnější. Nikdy předtím se mi to nestalo, možná je to jen rukama :). Jinak ale nic neprasklo nebo tak, a ty paže, ne že by nedržely. Jen s nima šlo líp otáčet než předtím.

Skyder

Citace od: Nede23 kdy 02.01.2008, 23:12:22
Nedávno jsem měnil paže u novejch rytířů a stalo se mi, že po vypáčení byly okolo kloubu světlé linky. Po nasazení byly paže trochu volnější. Nikdy předtím se mi to nestalo, možná je to jen rukama :). Jinak ale nic neprasklo nebo tak, a ty paže, ne že by nedržely. Jen s nima šlo líp otáčet než předtím.
A to zalezi od toho ci je to zmena k lepsiemu alebo horsiemu nie? Ja mam tiez nejake popraskane paze na figoch ale nejak ma to nebere, nie ze by som nemal rad mojich obyvatelov mestecka, ale akosi v tom nemam potrebu, aspon zatial. Ked nebudem mat co robit s peniazmi, investujem do tochto.

PS: A v kazdom meste musia byt nejaky vandráci a otrhanci...  ;D
Skyder

otaznik

Citace od: Nede23 kdy 02.01.2008, 23:12:22

To se ohnuly (narušila se pevnost) konce paží (co jsou pak uvnitř torza), tím pádem je menší "přítlak" a ruce minifigů jsou pak volnější.