Použitelnosť Technic Gear 24 Tooth Clutch

Založil danny01, 18.10.2007, 16:36:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

danny01

Ahoj, včera som sa už naozaj nahneval. Staval som 8479 (Barcode Multi-Set) a keď som skúšal funkčnosť ramena, zistil som, že spojka preklzuje. Nieje to prvýkrát čo som musel rozobrať pracne pol modelu a spojku nahradiť klasickým ozubeným kolieskom. Kdekoľvek som spojku použil, musel som ju následne vymeniť pretože preklzuje. Buď budem dávať dve naraz, alebo ju automaticky vyhodím. Aký máte názor, prípadne čo s tým?
Danny

Jindroush

Tak já nevím, co od tý součástky čekáš... ale ona _má_ prokluzovat při síle vyšší než je na ní napsaná.  8)

A v barcode to krásně funguje...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

danny01

Áno, presne to od nej čakám, ale 2,5 Nmm (myslím že to je hodnota momentu) sa mi zdá naozaj málo. Mám problém aj v 8275 (buldozér) pri zdvíhaní radlice. A v barcode mi to nefungovalo :( Možno boli odpory v prevodoch vyššie ako je únosné...
Danny

Jindroush

V obou setech to bezproblémově funguje, i v 8421. To vypadá na chybu ve stavění. Třeba cpeš spojky/ozuby moc natěsno nebo tak.

danny01

To sa mi fakt nezdá... Práve toto mám na pamäti, vždy mám pred očami to mračiace sa ozubené koliesko v každom manuále   ;D ;D::)
Danny

otaznik

Bohužel 8479 zatím nemám, ale v ostatních mých setech to momentové kolo funguje dobře.

TomKQT

Otázka je, jestli se nemůže nějak rychle opotřebovat. Nemám ho zatím tak dlouho, abych mohl soudit (navíc se snažím jeho prokluzování vyhnout právě ze strachu z opotřebení).
Nevíte někdo na jakém principu funguje? Napadá mě spousta způsobů jak ho řešit, některé jsou na opotřebení náchylné více a jiné méně. Ale který je v něm opravdu použit, netuším  :-[
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

otaznik

Měl jsem 2 na svém Truck Trialovém autě a i přes extrémní namáhání jsem nezaznamenal žádnou změnu funkce.

danny01

Tak ja uz neviem  ??? Mozno ma velky vezir pravdu a neviem stavat  >:(  :-\
Danny

grohl

Třeba můj hokum potřeboval ty kola dvě nad sebou, abych vrtule smysluplně roztočil-dej dvě kola vedle sebe na jednu osu a k oběma přiveď převod-síla, kdy začne převod prokluzovat je pak dvojnásobná. ;)

danny01

Citace od: danny01 kdy 18.10.2007, 16:36:39
Buď budem dávať dve naraz, alebo ju automaticky vyhodím. Aký máte názor, prípadne čo s tým?

Dat dve vedla seba ma uz napadlo, ale casto na to nieje v original setoch miesto :(
Danny

jbagy

možno ho máš vadné od výroby. kdesy na netu jsem ho viděl rozebráne a bylo vidět, že jeden z plíšků uvnitř byl kratší než druhý. prave na tohle se stežoval i ten autor

danny01

Citace od: jbagy kdy 22.02.2008, 12:37:17
možno ho máš vadné od výroby. kdesy na netu jsem ho viděl rozebráne a bylo vidět, že jeden z plíšků uvnitř byl kratší než druhý. prave na tohle se stežoval i ten autor
Mám ich niekoľko, pochybujem že by boli všetky (cca. 10ks) zlé.  :-\
Danny

jbagy

otaznik

Citace od: jbagy kdy 06.03.2008, 07:59:46
koukni na:

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=2968745

možná ich máš vadné všichni, z rovnaké série

Jediná vada na tomto ozubeném kole je to, že ho otevřelo nějaký prase. Nevím o jaké serii a vadě tu píšeš.  ::)

Jindroush

Ty nevidíš, že ten druhej plech není v drážce, tj. neplní správně svou funkci? Novéééé brýlééééé.  ;D

expertik

Citace od: Jindroush kdy 07.03.2008, 13:16:34
Ty nevidíš, že ten druhej plech není v drážce, tj. neplní správně svou funkci? Novéééé brýlééééé.  ;D

Ja len doplním, že ani jeden pliešok nie je v oboch drážkach pripevnený...

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 07.03.2008, 13:16:34

Jasně, ale to je IMHO díky tomu skvělému rozebrání.

jbagy

to nemužeš s určitostí říct jestli je to kvůli rozebraní nebo kvůli výrobní vadě

otaznik

Citace od: jbagy kdy 11.03.2008, 09:08:30
to nemužeš s určitostí říct jestli je to kvůli rozebraní nebo kvůli výrobní vadě
Velmi pochybuji, že je to výrobní vada, ani ten obrázek tak není popsaný.
S určitostí ale říci můžu, že to, že plíšky vyskočily při otevření kola z drážek je velmi pravděpodobné.

jbagy

když vyskočí, pak se opět zasunou, jenomže na obrázku je vidět, že ten spodní plíšek je kratši, takže podle mne je to výrobní vada

jbagy

hold, LEGO už není to co bývalo, v poslední době se s různými vadami setkavam pomerne často, a o barvách už ani nemluvím...

otaznik

Citace od: jbagy kdy 13.03.2008, 10:42:01
hold, LEGO už není to co bývalo, v poslední době se s různými vadami setkavam pomerne často, a o barvách už ani nemluvím...

Zvláštní, já žádné vady u nových setů nepozoruji (nemyslím barvy), co máš na mysli?