Katalogizace - Moja zbierka

Založil edward193, 30.08.2005, 13:45:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

edward193

Ja mam kocky roztriedene v originalnych krabiciach a boxoch http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=143170, v sucasnosti ich mam okolo 32.472 +/- 5%. Vzdy ked si kupim nove Lego, tak si zapisem ake kocky akych farieb obsahuje. Ale clovek absolutna presnost pri scitani kociek sa dosiahnut neda, preto tych 5%...

Jindroush

K tomu bych jen dodal, že i s minimální znalostí angličtiny se vyplatí si to psát na peeron.com, je pěkný mít strojovej přehled, aspoň nám puntičkářům to vyhovuje  ;)

Já to tedy při stavbě tý hasičárny využil dosytosti... Některý věci pak člověk ani nemusí zkoušet, když ví, že mu ten počet nevyjde...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

betakaroten

Citace od: Jindroush kdy 30.08.2005, 14:01:43
K tomu bych jen dodal, že i s minimální znalostí angličtiny se vyplatí si to psát na peeron.com, je pěkný mít strojovej přehled, aspoň nám puntičkářům to vyhovuje  ;)

Já to tedy při stavbě tý hasičárny využil dosytosti... Některý věci pak člověk ani nemusí zkoušet, když ví, že mu ten počet nevyjde...
... když tam chybí taková stěžejní věc jako starší BASICy, které jsou vydatným zdrojem dílků (a přitom měly inventář na krabici ::) )

Jindroush

Najdi krabici a doplň, ne?  ;) Samo se to neudělá.

Já jsem ale BASICy, kýble a service packy rovnou nasypal do 'loose parts', tj. volných dílů, udržuju si jen "opravdové" sety...

edward193

Citace od: Jindroush kdy 30.08.2005, 14:01:43

Iste mas pravdu, no ja som si moj zoznam zacal vytvarat este niekedy v roku 2000 a navyse nemam doma internet...
No aj z toho mojho zoznamu sa dozviem, ci sa mi oplati do niecoho pustit, alebo nie. Teraz ked staviam ten Nuselsky most so stanicou Vysehrad, tak sa mi to celkom hodi...

rdk

Na off-line evidenci dílů je dobrý Parts Catalog. Doporučuju 8)

Micho

rdk

Citace od: Micho kdy 30.08.2005, 19:53:42
Používaš ho?

Používám a jako bonus to je datově kompatibilní s Peeronem a z peeronu jdou přímo do toho stahovat inventáře setů.

Poco

Neviete niekto ako sa do parts catalogu stahuju obrazky? Snad tam je nejaka automatika, nie? Bez obrazkov mi totiz niektore nazvy nic nehovoria. ;)

Cavelon

Citace od: Poco kdy 03.10.2005, 09:40:32
Neviete niekto ako sa do parts catalogu stahuju obrazky? Snad tam je nejaka automatika, nie? Bez obrazkov mi totiz niektore nazvy nic nehovoria. ;)

Prečítaj si ReadMe.txt od toho programu. Je to tam popísané ako do neho dostať obrázky.

chadzi

prave to zkousim:

Parts Catalog is nicer to use if you have pictures of all the official lego parts.  Parts Catalog does not come with any pictures installed.  You will need to find and add your own pictures.  A few good places to get pictures of parts are: http://www.el-lutzo.de/lego/partlst.html and ftp://ftp.peeron.com/thumbs.zip. You will need to unzip and place the gifs in /parts catalog/images/gifs and the jpgs in /parts catalog/images/jpgs.  PNGs can be placed in /parts catalog/images/pngs.  The name of the image must be the part number! 

bacha ten soubor thumbs.zip - ma to 42 mb

Mates

Není někde ten soubor k dispozici po částech? Stahuju to už půl hodiny a mám teprve 16 Mb. To bude asi na dlouho  >:( ::)

chadzi

tak pouzij nejakej download manager co ma resume, treba Net Transport (http://www.xi-soft.com/default.htm)

btw to mas asi pekne lame connex, co?

MildaPajda

funguje peeron.com i zpetne? ...
ze mu reknu, mam tydle a tydle sety a on mi rekne kolik mam soucastek? .... ???
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

peter

Citace od: MildaPajda kdy 09.01.2006, 13:28:02
funguje peeron.com i zpetne? ...
ze mu reknu, mam tydle a tydle sety a on mi rekne kolik mam soucastek? .... ???

jistě
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Raistlin M

Po nějaké době jsem se konečně rozhodl přidat si z kw do sbírky nějaké díly, figurky a podobně.
Rád bych si to katalogizoval, abych věděl co mám navíc, ale na peeron (tam mám jen seznam setů) poslední dobu už nerad chodím, neboť je pomalý a jinde podobnou on-line databázi na dostatečné úrovni vytvořit nejde (tedy co vím).
Hodlám tedy použít nějaký software doma.

1) Jaké software, za podobným účelem používáte vy ostatní?
2) Je jedinou rozumnou možností Parts katalog?
3) Parts katalog tam vidím verzi dle mého běžnou a pak BLK. Ta BLK pracuje s BrickLinkovou databází, nebo se pletu?

Toto téma už je staré, tak bych rád znal nějaké aktuální zkušenosti.

Dík předem za radu.

Micho

Ja používam niečo cez rok BrickStore, ku ktorému som sa dostal cez Cavelona. Mám v tom zatiaľ všetky nákupy z BL (za 2 roky), cez 15.000 kusov brickov v evidencii. Nemám v tom zatiaľ sety, aj keď samozrejme sa dajú importnúť aj ako bricky.

Síce iné softy ani nepoznám, s týmto som plne spokojný. Veľmi ľahko a rýchlo sa s ním robí, nezaznamenal som žiadne problémy.   8)

Cavelon

Skúšal som najprv BrikTrak, ale ten bol hrozne pomalý a prakticky mŕtvy, lebo už dlho neboli nové verzie. Potom som naďabil na spomínaný BrickStore a ten sa mi veľmi osvedčil nielen pre evidenciu súčiastok/setov, ale aj v spojení s nákupmi na BL. Môžeš si napr. importnúť svoj nákupný košík z BL, pozrieť koľko bude nákup vážiť a predbežne odhadnúť cenu poštovného. Okrem toho vie importovať sety z BL aj Peeronu, exportovať wanted list na BL apod. Ja som s ním veľmi spokojný, je živý, lebo pomerne často sú vydávané nové verzie. Odporúčam! ;)

PS: Pre neangličtinárov existuje aj nemecká verzia.

Jindroush

Jen malý přípodotek k Peeronu - poslední dobou opět výrazně zrychlil.
Co se týče softů, nemůžu radit, na moji sbírečku mi Peeron vždycky vyhovoval  ;)

Králick

Citace od: Jindroush kdy 14.03.2007, 09:48:45
Jen malý přípodotek k Peeronu - poslední dobou opět výrazně zrychlil. ...
Souhlas, taky jsem si všimnul; hlavně při výpisu inventářů s obrázky. Záleží ale hodně na denní době, nejhorší je to o víkendech.

otaznik

Používám Peeron, eviduji pouze díly navíc, svoje sety mám sepsané v tabulce u sebe na kompu.
Pravda, rychlost Peeronu není ideální (zrychlení jsem si moc nevšimnul, spíše naopak), ale díky možnostem importu to tolik nevadí.

Hana129

Inventarizaci na Peeron jsem dělala konec ledna, začátek února, kontrola - přidávání - mazání dílku podle skutečného stavu co mám doma.
Můžu říct, že je obrovský rozdíl v rychlosti a čase. Večer byl někdy katastrofální, některý den mi součástky ani nenačetl, ráno bylo vše ok a vcelku rychle.

Při občasném použití poslední měsíc se mi zdá, že se opravdu hodně načítání zrychlilo i večer  ;).

betakaroten

Jo, Peeron zrychlil, potvrzuji. Taky využívám funkci import/export - je lepší mít inventář na dvou místech, je malá pravdpodobnost, že kecne Peeron i domácí stroj zároveň.

Akorát mají pořád někde "emajložrouta", co náhodně požírá příspěvky. Něco projde a něco ne. Nedávno se někdo rozčiloval na Lugnetu, že jim posílal tisíc aktualizací, ale prý jich došlo jenom šest.

Petrjr

Záleží, co si představuješ po katalogizací.

BrickStore ( http://www.brickforge.de/software/brickstore/ ) je naprosto perfektní, pokud nepotřebuješ mít mixované dílky ze setů a z kw. Má prostě buď jen dílky nebo set jako celek. Pokud toto oželíš, nastupují už jen výhody.
- Má tam kompletní obraz toho co jede na BL, tedy nejen dílky a sety, ale i i gear, katalogy, minifigy, ...
- Skvělý pro pomalé připojení, případně pro připojení s dlouhou odezvou (latence, ping), protože si  obrázky stahuje do počítače a příště ukáže rovnou z lokálu. A stahování běží transparentně na pozadí.
- Zobrazuje i orientační ceny (BLkové)
- Je provázán na BL, můžeš dělat import košíku či orders rovnou z Tvého BL konta.
- Pokud ho používáš jen pro příjem z BL (ne pro doplňování Tvého obchodu), tak je zdarma. Pokud si dobře pamatuji, tak v té jednoduché verzi je zdarma i pro firmy.
- U položek má flag "zaškrtávátko", "plus" a "x". Původně slouží pro informaci a synchronizaci s Tvým BL obchodem, ale nic nebrání udělat si pro sebe logiku jinou. Např. u mne zelené zaškrtnutí - ok, to mám, to nepustím; modré plus - to mám navíc; červené X - to přišlo jako dárek známým (tedy u mne jako upozornění bacha, toto jsi měl na rozdávání, ale už neee)
- Plus nějaké programátorské perličky (multiplatformní, přesto ovládání +- odpovídající standardu na dané platformě; uložení dat v XML formátu; ...)

Cavelon

Citace od: Petrjr kdy 14.03.2007, 22:24:23
- Pokud ho používáš jen pro příjem z BL (ne pro doplňování Tvého obchodu), tak je zdarma. Pokud si dobře pamatuji, tak v té jednoduché verzi je zdarma i pro firmy.

Bezplatná a platená verzia sa líšia iba tým, že pri bezplatnej Ti každých 20 minút vyskočí okienko, v ktorom musíš stlačiť jedno tlačidlo. Ináč tam nie sú žiadne obmedzenia.

Petrjr

Citace od: Cavelon kdy 14.03.2007, 22:47:15
Citace od: Petrjr kdy 14.03.2007, 22:24:23
Bezplatná a platená verzia sa líšia iba tým, že pri bezplatnej Ti každých 20 minút vyskočí okienko, v ktorom musíš stlačiť jedno tlačidlo. Ináč tam nie sú žiadne obmedzenia.
Jj. Jen upřesňuji, že okénko vyskakuje jen u bezplatné verze s možností odesílat obchod směrem na BL (tedy směr PC->BL shop).

U (bezplatné) verze pro katalogizaci a pro použití směrem BL->PC tam žádné otravné okno není.

patrix

Existuje v BrickStore, poprípade v nejakom inom software možnosť, zadať nejaké bricky aj s ich počtom a on vypluje, v akom sete sa to nachádza ? Ale myslím množinu brickov, nie iba jeden..
To s tým jedným som si v BS všimol, že vypisuje v akom sete sa daný brick nachádza, ale ked označím viac, už prestane vypisovať.

A načo ? Aby som videl, aké sety s danými súčiastkami môžem postavať.

Jindroush

Jenže na to by ten soft musel postahovat všechny inventáře všech setů, ne? (A to by ho brzo někdo picnul)

Petrjr

Citace od: Jindroush kdy 22.03.2007, 16:35:30
Jenže na to by ten soft musel postahovat všechny inventáře všech setů, ne? (A to by ho brzo někdo picnul)
No, on už to brickstore částečně dělá(jak již bylo zmíněno), ale obráceně. U každého dílku má seznam stavebnic, ve kterých se nachází.

A nakolik vím, tak si seznam dělá nějak po svém, tuším, že to (v tomto formátu) z BL takto stáhnout nejde. Někde myslím autor brickstore zmiňoval, že aktualizace databáze dílků se od určité doby dělají z jeho serveru a ne z BL m.j. právě proto, aby tam přibyla výše zmiňovaná informace.