Tištěný katalog [s]postaviček[/s] z Lega

Založil Mičánek, 27.09.2006, 00:23:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mičánek

Při každodenní práci s postavičkami potřebuji vědět, jestli určitou postavičku mám, co má jiného proti originálu, co jí schází atd. Ne pokaždé jsem u počítače a tak jsem potřeboval nějaký tištěný katalog postaviček. Původně jsem si vytiskl stránky http://www.minimundo.de ale už čtyři roky nejsou tyto stránky aktualizovány a tak mi už nevyhovovaly. Proto jsem si upravil a vytiskl nový katalog a to z http://www.legofigs.com/webpage. Celá www stránka se vešla na 80 listů formátu A4. Protože mám barevnou tiskárnu starou už 10 roků, bylo kvůli kvalitě snímků nutné tisknou na lesklý fotografický papír. Díky tomu jsou obrázky postaviček dobře rozpoznatelné i když jsou velké přibližně 2x3 cm. Pro snadnější hledání je katalog rozdělen barevnými listy s čísly na 22 kapitol. První stránku tvoří seznam kapitol, další už jsou snímky postaviček. Jednotlivé stránky jsou v transparentním obalu PL022 formátu A4 a zařazeny v pořadači. Když mi přibude nová postavička, vyhledám ji v katalogu, porovnám, zda se shoduje s originálem a označím si ji v katalogu červeným bodem. Pak už stačí nalistovat patřičnou stránku a hned mám přehled o tom, co mám a co mi schází. V současné době je to asi 10% toho co mi schází do kompletnosti všech oficiálních postaviček ze stavebnic Lego. Většina sérii Lego postaviček je uzavřena, ale některé série jsou stále otevřené a tak musím po čase dotisknout nové aktualizace. Také přibývají každým rokem nové série a tak je stále co doplňovat.

Dargnon

Tomu se říká sběratel... určitě zajímavější než známky.

Cavelon

Čo je zaujímavejšie? - to je relatívne.
Ja ale obdivujem precíznosť a zanietenosť tohto zberateľa. ;) Je to pekná práca! 8)

J0hny54

Tak to teda čumim  :o :o :o

tomu už se říká Pan sběratel

hal1aeetus

Davam klobuk dole. A hned idem mrknut tu stranku.

Dum Dum

To je stará stránka už jsem psal že by jí mohl dát Jindroush do odkazů. Je tam vskutku dost.
Následuj svou sílu....

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Micho

To Mičánek: Teda fakt perfektná prácička. Ja mám tiež rád poriadok a prehľadnosť vo veciach.   8)

Tomášek

Teda fakt poklona, pane Mičánek...tomu říkám zápal pro sběratelství...10 % chybějících postaviček - GRATULUJI !!!
A ten katalog je také velice nádherně zpracovaný...solidní prácička...
Procházím DARK AGE.

kocour

můžu se zeptat kolik čítá tvoje sbírka minifigů?  :o

Mičánek

Citace od: kocour kdy 30.09.2006, 00:08:42
můžu se zeptat kolik čítá tvoje sbírka minifigů?  :o

V tuto chvíli nejsem schopen říci přesné číslo protože zpracovávám přírůstek tak cca 250 postaviček. Přesné číslo budu vědět až to vše uložím do počítače a připočtu k současnému stavu v databázi která končí u čísla 1.451 zapsaných postaviček. Když k tomu přičtu i to co mám na výměnu tak to bude cca 2.300 kusů postaviček.