Vlastní: Trucktrialový speciál Karkulka

Založil JardaL, 20.02.2007, 17:21:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JardaL

Tak jsem se přecijen rozhodl uveřejnit pár poznámek a fotek k mému (dnes už bývalému – dej mu PánBu věčnou slávu) závodnímu speciálu, se kterým jsem (to) projel 2. závod KTT. O mrtvých jen dobře, takže byl to dobrý stroj, ale bohužel nebyl stavěný na takové šílené akrobacie, které se pravděpodobně pravidlně během KTT jezdí. Jeho největší slabinou byla váha 1,8kg, se kterou patřil bezkonkurenčně mezi největší Obézity. A také díky tomu rychlost, která byla zpřevodována na neopakovatelných několik centimetrů za Uherák, tj rychlost, se kterou by i málo trénovaný hlemýžď s chronickým nedostatkem slizu neměl větší problém.  Několik diváků, kteří během mého vystoupení citelně zestárli budiž dokladem. Rychlost jsem později před další sekcí upravil na dvojnásobek díky mojí manuální pětistupnové převodovce, což už bylo snesitelnější. :-))
Ale krátce k vozidlu: vzniklo kolem Vánoc za méně jak 3 týdny. Inspiroval jsem se v polském nebo holandském Trucktrialu, proto tedy truck jak má být – se vzhledem, nálepkami atd. Teprve později jsem zjistil s jakými ,,ptakopysky" :-)) (ostatní omluví) jezdí ostatní. Ale chybami se člověk učí. :-)
Truck sestává z jednotlivých vzájemně propojených ale jednoduše demontovatelných částí, takže se dá během minuty rozložit na základní částí – šasi, motory včetně převodovky, náhony náprav s kardany, skutečný motor s písty, přední poháněná a řiditelná náprava, zadní poháněná náprava, odklápěcí kabina, oplášťování s nálepkami atd.
Je poháněn 2x 9V motory a nápravu ovládá 1x 9V motor.
Stvořil jsem tam myslím unikátní způsob zavěšení náprav spolu s nezávislým pérováním, které umožńuje výrazný výkyp náprav. Každá náprava má uzamykatelný diferenciál, ale jen manuálně. To se do příště musí změnit. Dále je tam 5stupňová převodovka. řadí se v zásadě tak, že odklopíte kabinu, vyjmete jednoduše šestiválec, odklopíte přepážku a prohodíte 3kolečka. Celé to trvá tam a zpět do původního stavu max. 20 sekund.
Nejvíce zatěžovaným místem jsou diferenciály. takže přemýšlím, jak jim ulevit a už jsem na to přišel. Uvidíme na příštím KTT.
Na závěr: nejvíce jsem si užil s nálepkami a bavilo mě vymýšlet si ty parafráze. K mým nejoblíbenějším patří  Phoellix Zellerin a Neznam.
A ještě něco – jména jezdců jsou následující – Karl von Bahnhof (každý zná) a Otto Rauch (narážka na jednoho čmoudíka z dob, kdy jsem měl na Barrandově letní brigádu filmování. Na požádání povyprávím.
Jinak, samozřejmě úpravu pravidel KTT ve smyslu článku 1.5 chápu jako jasný útok proti mojí osobě. :-))))))))))

Více foto na BS: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=233395

Zdraví Jardal

Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

otaznik

Tak úvod povídání o Karkulce mě rozesmál. Jarda to myslím vystihnul na 100%.  ;D

Jsem rád, že KTT nevzdává a půjde do dalších bojů, i když jsme ho nenápadnou úpravou pravidel (bod 1.5) chtěli vyšachovat.  ;)