Zneužití obchodní značky?

Založil Dejv, 23.02.2007, 21:21:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Dejv

Tento týden jsem byl v Brně na České v levných knihách a co nevidím - skoro metr dlouhý raketoplán z blíže neurčených kostek, pod nímž byla cedulka s cenou nějakých 900 Kč ( nevím jistě ) a nápisem "lego stavebnice" . Bohužel jsem neměl foťák, ale příští týden to napravím a dám to sem.  ;)  Není to náhodou něco jako neoprávněné použití značky lego?

niessnet

No, hlavně z hlediska spotřebitelského by se mohlo jednat o klamavou reklamu. Doporučuju upozornit ČOI.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

***Banana.com

Nedělejte z komára velblouda. Urvaná prodavačka tam napsala Lego, protože tak říká všemu, od Abricku po Chevu, a vy by jste jí hned hlásili na ČOI...? ::). Jednak si myslím, že to nebyl zlý úmysl kohokoliv, a jednak LEGO je tak notoricky známé, že ho s Mega Blocks Pro Buildery, co jsou v Levných Knihách, nikdo nezamění.

Dejv

Já nic hlásit nehodlám, jen mě to zajímalo...  ;) Spíš mě pobavilo, čemu všemu lidi říkaj lego ( jako v AFOL komiksu  ;D )

niessnet

Nehlásil bych prodavačku, ale obchod. Když něco prodávám, tak nepíšu na cedulku bludy, který můžou zmást zákazníka. Prodejce přece musí vědět, co prodává.
A pokud se jedná ,,jen" o lenost nebo pohodlnost prodavačky, není to podle mě dobrá omluva.

betakaroten

Jakákoli věc, která by potenciálně mohla uškodit lžipodniku "Levné knihy", je dobrá >:D
(hovořím z pozice absolventa přednášek z dějin nakladatelství...)

***Banana.com

Citace od: niessnet kdy 24.02.2007, 01:00:33
Nehlásil bych prodavačku, ale obchod. Když něco prodávám, tak nepíšu na cedulku bludy, který můžou zmást zákazníka. Prodejce přece musí vědět, co prodává.
A pokud se jedná ,,jen" o lenost nebo pohodlnost prodavačky, není to podle mě dobrá omluva.

Heh, Ty jsi nenapravitelný optimista. Prodejce ví, co prodává, tak ve 2 případech z 10. Ono taky za 9000 brutto fundovaný personál dělat nebude...

grohl

Heh, Ty jsi nenapravitelný optimista. Prodejce ví, co prodává, tak ve 2 případech z 10. Ono taky za 9000 brutto fundovaný personál dělat nebude...
[/quote]
;D ;D ;D ;D

Aki

Citace od: banana.com kdy 24.02.2007, 16:48:23
Prodejce ví, co prodává, tak ve 2 případech z 10. Ono taky za 9000 brutto fundovaný personál dělat nebude...
Prodejce ví vždy velice dobře co prodává. A to jestli to jeho vinou neví jeho personál, je jeho problém. Tento fakt zákazníka rozhodně zajímat nemusí. Naopak takovýto tlak zákazníků může v krajním případě i zapříčinit změnu firemní politiky ve směru k profesionalitě!  8) 8)

***Banana.com

Citace od: Aki kdy 24.02.2007, 20:02:32
Prodejce ví vždy velice dobře co prodává. A to jestli to jeho vinou neví jeho personál, je jeho problém. Tento fakt zákazníka rozhodně zajímat nemusí. Naopak takovýto tlak zákazníků může v krajním případě i zapříčinit změnu firemní politiky ve směru k profesionalitě!  8) 8)

Prodejcem jsem neměl na mysli firmu, ale tu prodavačku na krámě...V mnoha krámech je vrcholem vzdělání prodavače schopnost podepsat se... ;D

Micho

Citace od: banana.com kdy 24.02.2007, 20:35:23
Citace od: Aki kdy 24.02.2007, 20:02:32

Prodejcem jsem neměl na mysli firmu, ale tu prodavačku na krámě...V mnoha krámech je vrcholem vzdělání prodavače schopnost podepsat se... ;D

Snáď nechceš aby všetci boli inteligentní ako ty. Ako by si si potom zarábal? Alebo my ostatní?  ;) ;D

***Banana.com

Citace od: Micho kdy 24.02.2007, 20:54:01

Snáď nechceš aby všetci boli inteligentní ako ty. Ako by si si potom zarábal? Alebo my ostatní?  ;) ;D

No, mrzí mně, pokud to vyznělo jako má samolibá namyšlenost, tak jsem to vůbec nemyslel. Setkávám se v obchodech bohužel poměrně často s tím, že když se prodavače na něco ptám, není schopen k výrobku říci skoro nic. Zejména to platí o elektru, a ono to otráví, když musím prodavači vysvětlovat já coby zákazník rozdíly v typech třeba digitálů, místo aby to vysvětlil on mně. Taková je realita... :P

Micho

Citace od: banana.com kdy 24.02.2007, 21:05:21
Citace od: Micho kdy 24.02.2007, 20:54:01

No, mrzí mně, pokud to vyznělo jako má samolibá namyšlenost, tak jsem to vůbec nemyslel. Setkávám se v obchodech bohužel poměrně často s tím, že když se prodavače na něco ptám, není schopen k výrobku říci skoro nic. Zejména to platí o elektru, a ono to otráví, když musím prodavači vysvětlovat já coby zákazník rozdíly v typech třeba digitálů, místo aby to vysvětlil on mně. Taková je realita... :P

Kanále, vôbec som to tak nebral, v pohode. Mne je to jasné, ľudia sú rôzni. Skôr som chcel poukázať na aspekt, že často súdime iných podľa seba. Mimochodom, pre mňa je jednoduchšie brať ľudí takí, akí sú ...  ;)

PS: Aspoň je trochu humoru aj na úkor iných, potom by neboli vtipy o policajtoch, blondínkach ...

Cavelon

Citace od: banana.com kdy 24.02.2007, 21:05:21
Setkávám se v obchodech bohužel poměrně často s tím, že když se prodavače na něco ptám, není schopen k výrobku říci skoro nic.

Som si spomenul ako ma pred vyše 20 rokmi predávačka v elektre presviedčala, že gramofón, ktorý si kupujem nie je stereo. A samozrejme bol. ;D

Vždy keď idem kúpiť nejakú drahšiu vec, si to najprv poriadne naštudujem na Internete a až potom sa vrhnem do obchodu. Nemusím sa potom v predajni zbytočne zdržiavať s rôznymi prihoretými frázami o super výrobkoch a rovno kupujem. :D Lebo nájsť predávača, ktorý vie poriadne, čo predáva, je žiaľ veľká rarita. Väčšinou je im jedno, či predávajú elektrospotrebiče alebo kefy na WC, či gumené zvony na odpchávanie zapchatých sifónov. ::)

***Banana.com

Citace od: Cavelon kdy 24.02.2007, 21:24:09
Som si spomenul ako ma pred vyše 20 rokmi predávačka v elektre presviedčala, že gramofón, ktorý si kupujem nie je stereo. A samozrejme bol. ;D

Vždy keď idem kúpiť nejakú drahšiu vec, si to najprv poriadne naštudujem na Internete a až potom sa vrhnem do obchodu. Nemusím sa potom v predajni zbytočne zdržiavať s rôznymi prihoretými frázami o super výrobkoch a rovno kupujem. :D Lebo nájsť predávača, ktorý vie poriadne, čo predáva, je žiaľ veľká rarita. Väčšinou je im jedno, či predávajú elektrospotrebiče alebo kefy na WC, či gumené zvony na odpchávanie zapchatých sifónov. ::)

Formuloval jsi to, co jsem chtěl říci já, mnohem srozumitelněji ;D. Přesně stejně to dělám i já, najdu parametry na netu a do obchodu jdu už se znalostí věci...A s těmi prodavači jsi trefil hřebík na hlavičku  ;)

matny

Práve pre vyššie formulované ja už do obchodov na Slovensku ani nechodím - skoro všetko už nakupujem na nete - naposledy som si tak pred vianocami urobil radosť s najnovšším IPODom a už sa teším na novy IPHONE  8)  :P
Najspokojnešší budem ak sa na nete budú dať kupovať aj potraviny, vďačný by som bol aj zato keby sa znovu rozbehla donášková služba čerstvého pečiva a mlieka ráno rovno pred dvere.  :D

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

***Banana.com

Citace od: matny kdy 24.02.2007, 21:41:57
Práve pre vyššie formulované ja už do obchodov na Slovensku ani nechodím - skoro všetko už nakupujem na nete - naposledy som si tak pred vianocami urobil radosť s najnovšším IPODom a už sa teším na novy IPHONE  8)  :P
Najspokojnešší budem ak sa na nete budú dať kupovať aj potraviny, vďačný by som bol aj zato keby sa znovu rozbehla donášková služba čerstvého pečiva a mlieka ráno rovno pred dvere.  :D

Ivánku, priatelko moj, netáraj nám, že donos u Vás nepremává. Pozeraj tuna spokojných ludí na Košickom sídlisku Luník. Vidno po telefone objednávajů jedlo až pred dom či jim napokon samo pribehne,ak na foto 5.  ;D >:D Len sa mi nepozdáva, že toto je ozaj to, čo by si chcel mať i Ty doma.  >:D

(a doufám mí podtatranští bratři, že za prznění Vaší mateřštiny mně neubijete ;))

niessnet

Citace od: banana.com kdy 24.02.2007, 16:48:23
No tak neočekávám, že by mi personál podal vyčerpávající informace o každém zboží na krámě. Očekával bych ale aspoň to, že třeba před Škoda Octavii nepostaví cedulku s nápisem: ,,Fiat Punto".  ;D >:D
Nás - v Legu zběhlé - jentak někdo neošálí, ale co chudák - do stavebnic nezasvěcený - zákazník, který nerozezná Lego od Chevy. Pro něj je takřka jedinou záchranou odvážný a statečný inspektor ČOI.  >:D ;D

***Banana.com

Citace od: niessnet kdy 24.02.2007, 23:42:42
Nás - v Legu zběhlé - jentak někdo neošálí, ale co chudák - do stavebnic nezasvěcený - zákazník, který nerozezná Lego od Chevy. Pro něj je takřka jedinou záchranou odvážný a statečný inspektor ČOI.  >:D ;D

Tak teď jsem zase asi optimista já, když myslím, že LEGO znají téměř všichni. Jmenovitě od Chevy ho rozezná snad každý, kdo má byť jen zbytky zraku.  ;D
Jinak mně když už někde v obchodě vytočí, tak pak obvykle tu záchranu spíš potřebují oni. Jednou takhle nechtěla prodavačka uznat manželce reklamaci nových nepoužitých mizerně ušitých bot, zapírala vedoucí, tak jsem tam šel já, mile jí slíbil, že jí krám rozeberu na prvočinitele, a vedoucí si najdu, a najednou jsem měl peníze zpět. >:D

betakaroten

Citace od: matny kdy 24.02.2007, 21:41:57
....Najspokojnešší budem ak sa na nete budú dať kupovať aj potraviny, vďačný by som bol aj zato keby sa znovu rozbehla donášková služba čerstvého pečiva a mlieka ráno rovno pred dvere.  :D
Potraviny po netu? Tento nápad zdá se mi poněkud... natvrdlý, asi jako to pečivo. Reklamovatelnost žádná, a stačí se podívat, co jsou schopni prodávat v obchodech. Není nad to si zboží před koupí prohlédnout (i když to bude někdo komentovat "helé navachmatávaj me te rohleke" ;D)

niessnet

Citace od: banana.com kdy 24.02.2007, 23:46:50
Tak teď jsem zase asi optimista já, když myslím, že LEGO znají téměř všichni. Jmenovitě od Chevy ho rozezná snad každý, kdo má byť jen zbytky zraku.  ;D
Chudák babička chce potěšit vnoučata (nebo synátora AFOLa) a v dobré víře, že kupuje Lego, koupí Chevu. Inu na cedulce vidí ,,Lego" a drží se hesla staré školy: ,,Co je psáno, to je dáno." A neštěstí je na světě. Tedy neštěstí pro AFOLa. Pro obchodníka je to povedený obchod.

Citace od: banana.com kdy 24.02.2007, 23:46:50
Jinak mně když už někde v obchodě vytočí, tak pak obvykle tu záchranu spíš potřebují oni. Jednou takhle nechtěla prodavačka uznat manželce reklamaci nových nepoužitých mizerně ušitých bot, zapírala vedoucí, tak jsem tam šel já, mile jí slíbil, že jí krám rozeberu na prvočinitele, a vedoucí si najdu, a najednou jsem měl peníze zpět. >:D
Taky způsob, jak dosáhnout svého.  ;D I když na mě až moc konfliktní způsob.  :-\  Já osobně se snažím reklamace řešit asertivně, domluvou. K pohrůžkám jsem zatím přistupovat nemusel. Ale reklamace jsou kapitola sama o sobě.   ::)

niessnet

Citace od: betakaroten kdy 25.02.2007, 00:08:29
Potraviny po netu? Tento nápad zdá se mi poněkud... natvrdlý, asi jako to pečivo. Reklamovatelnost žádná, a stačí se podívat, co jsou schopni prodávat v obchodech. Není nad to si zboží před koupí prohlédnout (i když to bude někdo komentovat "helé navachmatávaj me te rohleke" ;D)
Myslím, že existujou firmy, které zprostředkovávají nákup potravinv přes internet i s donáškou domů. Souhlasím ale, že u potravin je lepší si je do košíku naházet sám. ;)

matny

Samozrejme som nemyslel potraviny s krátkou dobou trvanlivosti a nápad s pečivom a mliekom tu bol už dávno predtým než si sa ty narodil   ;)

Kanálik mám obchodného partnera v Košiciach, ktorý svojim návštevám zo zahraničia ponúka okružnú cestu po Luníku  ;D

Colonel32

klidne by se mohly dodavat i potraviny s kratkou dobou trvanlivosti, vcetne rohliku...

bylo by ale potreba, aby mel podnik dostatecny obrat, aby kuryri stacili vozit jidlo zakaznikum domu v nejakem (pro potraviny) pripustnem case, tz. neco jako, ze co do 11ti dopoledne objednas, to budes mit jeste ten den doma...

***Banana.com

Citace od: matny kdy 25.02.2007, 00:21:00
Samozrejme som nemyslel potraviny s krátkou dobou trvanlivosti a nápad s pečivom a mliekom tu bol už dávno predtým než si sa ty narodil   ;)

Kanálik mám obchodného partnera v Košiciach, ktorý svojim návštevám zo zahraničia ponúka okružnú cestu po Luníku  ;D

No, to ale jezdí v BVPčku či SKOTu, ne?  ;D

otaznik

Tohle už dávno běžně u nás funguje, myslím, že bez problémů.

Aki

Citace od: otaznik kdy 25.02.2007, 19:42:08

Tohle už dávno běžně u nás funguje, myslím, že bez problémů.
Jasně. taky to doma využívám. Vždycky pošlu ženě do práce maila: ,,kup 4 rohlíky, máslo a holka už zase vypila všechno mlíko!´´ Jo a přebírám si to až u dvěří do bytu. ;) >:D

otaznik

Citace od: Aki kdy 25.02.2007, 19:56:00

Jasně. taky to doma využívám. Vždycky pošlu ženě do práce maila: ,,kup 4 rohlíky, máslo a holka už zase vypila všechno mlíko!´´ Jo a přebírám si to až u dvěří do bytu. ;) >:D

Nebo tak.  ;D ;D