Banktransfer

Založil Meskalero, 19.01.2007, 15:29:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

betakaroten

A jo, sorry :-[ ale nějaký písmena jsou tam vždycky (určitě 5. a 6. znak = kód země)

Poco

Načo ten BIC (SWIFT) rozoberáte, veď ho tam vôbec netreba. ;D

Tá Nemka podľa mňa klamala, mal si si dať overiť u Paypay koľko jej bolo odoslané. Z nemeckého na nemecký učet strhnúť 6 Eur... neexistuje.

MiP

Citace od: Meskalero kdy 19.01.2007, 15:29:48
Predajca z Ebay mi odpisal, ze platit mozem iba bankovym prevodom. Mam len obycajnu VISA kartu a ucet v Slovenskej sporitelni. Da sa poslat Euro ?
Alebo musim mat ucet v Eurach ? Ak viete, napiste aj poplatky.
Vdaka.

Já si teď před mým odchodem do hajan trochu rýpnu: přijde mi dost podivné vrhnut se na nákup věcí ze zahraničí a nemít tušení, jak to vlastně zaplatím...  >:D >:D A ještě být překvapený, že chce platit převodem.  Tohle vše už si měl mít zjištěné předem, nemyslíš?  ;) Navíc, když tyto informace se tu dají najít kompletně všechny...
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

***Banana.com

Citace od: Poco kdy 22.01.2007, 22:56:35
Načo ten BIC (SWIFT) rozoberáte, veď ho tam vôbec netreba. ;D

Tá Nemka podľa mňa klamala, mal si si dať overiť u Paypay koľko jej bolo odoslané. Z nemeckého na nemecký učet strhnúť 6 Eur... neexistuje.

Podle mně taky, nebo se překoukla o řádek a započetla mi platbu někoho jiného, ale co už...doposud s ní byla super spolupráce, tak to nebudu řešit..

Meskalero

Tak si si rypol, dufam, ze budes lepsie spat  :).

To, co si citoval, som sa pytal este pred nakupom. Predajcu som kontaktoval pred prihadzovanim a tu som ziadal o pomoc.
Dnes som mal problem so zadanim platby za inu aukciu, nie so sposobom, nakoniec sa to vyriesilo.

PS: Nejako zacat treba  ;).

***Banana.com

Citace od: Meskalero kdy 22.01.2007, 23:18:28
Tak si si rypol, dufam, ze budes lepsie spat  :).

To, co si citoval, som sa pytal este pred nakupom. Predajcu som kontaktoval pred prihadzovanim a tu som ziadal o pomoc.
Dnes som mal problem so zadanim platby za inu aukciu, nie so sposobom, nakoniec sa to vyriesilo.

PS: Nejako zacat treba  ;).

Podle mně je toto zcela zbytečný plevel thread, vše, na co jsi se ptal, zaznělo již nesčetněkrát, a kdyby jsi si prošel Kostky, našel by jsi to. Když Tě ocituji:Ja som teraz tiez vyhral aukciu a chcem poslat peniaze z Paypay uctu. Predavajuci ma uvedeny IBAN a BIC. Zadal som IBAN, BIC neviem kam dat a vyhodi mi, ze nemam nazov uctu. Co s tym ? , toto je jasně a zřetelně vysvětleno na Paypay přímo při vyplňování formuláře. Proto zkus začít tím, že si na Paypay webu přečteš pečlivě instrukce, a vyhneš se rýpání, po kterém se nám tak skvěle spí ;) 8)
EDIT : Neber to nijak osobně, ale kdyby každý newcomer začal dražit na Ebay či kdekoliv jinde, a na každou banalitu xkrát omílanou se ptal na Kostkách, bylo by to tu za chvíli jak web wastebin..... ::) Doporučuji dále návod k nákupům sepsaný tuším Colonelem, který řeší drtivou většinu FAQ.

Meskalero

Hm, tak ako mi vysvetlis, ze po zadani IBAN nepreviedlo platbu a vypisalo, ze v Mene uctu je nespravny udaj. Ked som tam dal prazdny znak (rozumej - stlacil som v tom policku medzernik), platbu vzalo. Toto pri vyplnovani formulara nie je !

***Banana.com

Citace od: Meskalero kdy 22.01.2007, 23:29:31
Hm, tak ako mi vysvetlis, ze po zadani IBAN nepreviedlo platbu a vypisalo, ze v Mene uctu je nespravny udaj. Ked som tam dal prazdny znak (rozumej - stlacil som v tom policku medzernik), platbu vzalo. Toto pri vyplnovani formulara nie je !

Nevím, jak to mají softwarově s mezerníky, ale pokud jsi do jména konta zadal mezeru, můžeš dopadnout jako Jindroush, který takto přišel o 10 Euro tuším(platba se mu vrátila očištěná o poplatky z důvodu špatné identifikace konta příjemce). Jméno konta je nejjistější zadat tak, jak ho Germán má psané v Ebayi, pokud ho nemá, risknout to a napsat tam jeho jméno a příjmení (zatím mi to vždy vyšlo), a nebo nejlépe se zeptat. U nákupů přes net a ještě v cizině platí trojnásob "líná huba, holé neštěstí, či spíš průvan v kešeni a ho..o v balíku... :P

Colonel32

Citace od: banana.com kdy 22.01.2007, 23:24:35Doporučuji dále návod k nákupům sepsaný tuším Colonelem

tusim? a to jsem te dal na seznam ceskych bricklinkovych prodejcu...  >:D

FAQ tam sice je, ale nevim, jestli to resi takovehle podrobnosti... mozna bude zase nacase updateovat navod...

***Banana.com

Citace od: Colonel32 kdy 22.01.2007, 23:45:08
tusim? a to jsem te dal na seznam ceskych bricklinkovych prodejcu...  >:D

Promiň,  ;D opraveno..ten Tvůj originál thread nabyl takových rozměrů, že se mi nechtělo překlikávat na první stranu a ověřovat, zda jsi byl opravdu zakladatelem... ;)

Meskalero

Sorry, ze si dovolujem este dalej zivit tento plevel thread, ale platba sa mi vratila s tym, ze je nespravny nazov uctu. Prisiel som len o necelych 8,- Sk.

Neviem co sa pise na ceskom paypay, ale pri platbe do Nemecka mam v pravom stlpci toto:

Číslo účtu vpíšte do prvého poľa /max. 10 znakov/ a do druhého poľa kód banky /v Nemecku známy ako BLZ/

alebo

IBAN začína písmenami DE a je zostavený z 22 alfanumerických znakov. BEZ MEDZIER.

O nazve uctu tam nie nic.

Cavelon

Už som Ti to písal:
Vypýtaj si od predajcu názov jeho účtu a napíš to tam do tej kolonky!

Meskalero

Jasne, uz vcera som pytal, len zatial neodpisal.