(Vlastné) Ako dostať decká na šachy ...

Založil Micho, 31.08.2006, 20:20:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

Keď sa mi pred časom dostala do rúk jedna nemecká Lego kniha - "Das Grosse Lego Buch", tak ma okrem iného zaujali tieto kovbojsko indiánske šachy. Sú nádherné, však?!  Pred časom sme tu písali aj o Vikingských šachoch a mal som možnosť mať v ruke rytierske šachy, ktoré sa mi až tak síce figúrkam nerátali, ale boli v nádhernom prevedení (obal, šachovnica ...)

Micho

Netrvalo dlho a synátor Luky postavil šachovnicu a spoločne sme pred týždňom vytvorili tajéto niečo. A čuduj sa svete, decká ma normálne naháňajú hrať šachy, čo pred tým keď som ich ja vyzval, tak nič. A to máme ešte aj prave šachy Pána prsteňov s hobitmi a s tou temnou háveďou.

Micho

A ešte nejaké detaily ...

Raistlin M

Také jsem měl podobnou chuť, když se tuá mluvilo o těch vikingských.
Moc se to povedlo....ty figurky jsou ideální příklad toho, na čem se dá s dětmi úspěšně spolupracovat a jejich fantazie a schopnosti jsou velmi užitečné. (S naším mrňousem mám domluvu, že tedy jako...sety bude stavět jen zatím menší... ale panáčky ve všech setech nechávám jemu na sestavení. Pak si s nimi, než jsem hotov ještě hraje a přestavuje a tak.)

Parádní šachy!!!! 8)

myth

Nádherné šachy. A červený pešiak s motorovkou a rebríkom je jednoducho perfektný. Nebol náhodou inšpirovaný prastarým Doomom? ;D
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Micho

Citace od: Raistlin M kdy 31.08.2006, 20:28:54
Také jsem měl podobnou chuť, když se tuá mluvilo o těch vikingských.
Moc se to povedlo....ty figurky jsou ideální příklad toho, na čem se dá s dětmi úspěšně spolupracovat a jejich fantazie a schopnosti jsou velmi užitečné. ....

Tak, tak. Tých šachov sa dá vymyslieť snáď stovky. V práci už dávam dokopy na šachy malú imperial armádu verzus piráti. Chalanom sa páči, že si to vytvárali sami a hneď majú k tomu pozitívnejší šach a konečne sa aj Luky naučil ako chodí kôň a iné figúrky. Bez násilia ... ;)

Citace od: myth kdy 31.08.2006, 20:36:50
Nádherné šachy. A červený pešiak s motorovkou a rebríkom je jednoducho perfektný. Nebol náhodou inšpirovaný prastarým Doomom? ;D

Je to celkom možné, dooma som niekedy pradávno aj ja hrával a ostali mi zneho ešte inštalky na 4 malých disketách. Taká nostalgia.