Nádraží 7997

Založil Honzik, 22.08.2007, 15:05:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jaké nádraží považujete za nejlepší či je vaše nejoblíbenější?

set 2150
set 4513
set 4554
set 4556
set 7997

Honzik

Recenze na 7997

Dojmy před koupí

Poprvé jsem tento set spatřil zde na kostkách cca před půl rokem, když se probírali novinky na druhé pololetí roku 2007. Již tenkrát jsem byl z námětu nadšený. Malé nádraží jednoznačně chybělo. Popravdě řečeno těšil jsem se na každý set s tématikou trains. To že bylo vydáno právě takovéto nádraží je z mého pohledu jednoznačně krok správným směrem.
   Co mě dále potěšilo byla cena. Cena za set o 378 dílcích lehce převyšuje 1100kč, což je na tématiku trains velice dobrý poměr. Z mého pohledu tedy byl set 7997 jednoznačná volba – koupit při první příležitosti.

Balení

Na první pohled docela velká krabice. Ovšem nejedná se o žádné megalomanské balení, ale o zcela adekvátní krabici.

Balení obsahuje 5 očíslovaných sáčků a jeden nečíslovaný s velkými díly.

Návod mě na první pohled zklamal. Má stejný rozměr jako lego katalog a úvodní strana s vyobrazením nádraží působí hodně useknutě. Ovšem pokud překousnete "nešťasný" formát budete mile překvapeni velice dobrým vyobrazením. Instrukce mají 75 stan.

Stavba

Stavba zabrala cca půl hodiny. Díky číslovaným sáčkům je stavba jednotlivých částí velice rychlá.

Celkový dojem

Po velkých nádražích je tohle malé nádraží velice příjemná změna. Jediné co mě trošku vadilo bylo použití některých "nových" dílů, ale s tím již nikdo nic nenaděláme.

Závěrečné hodnocení

Doporučuji všem ke koupi. Cena i celkový výsledný efekt je prostě paráda.

Jonas

Užitečná stručná recenze.

Jen mi nějak nesedí, když mluvíš o předchozích velkých nádražích a o tomto malém nádraží. Nakonec tvůj poslední obrázek ukazuje, že faktická velikost obou vyfocených nádraží je téměř stejná. Je to jen jakési zdání různé velikosti.
Problém nového setu vidím navíc v tom, že obsahuje plastové kolejnice. Tomu, kdo je nepoužívá, jsou na nic. Je to poněkud unfair trick od TLC.
Jonas - Můj Brickshelf

Honzik

Ohledně velikosti

Tohle nové nádraží 7997 působí dojmem jakéhosi vesnického či horského nádraží, kde vede třeba jen jedna kolej. V tom vidím tu velikost. Ač si myslím, že nádraží 2150 je nejkrásnější nádraží co spatřilo světlo světa, tak prostě jako obyčejné nádraží (které jsou v malých městech a vesnicích) je nepoužitelné a až příliš mohutné.

Ohledně plastových kolejích

Souhlasím, že plastové koleje jsou pro vláčkaře 9V nepotřebné, ale jdou použít jako dekorace.

Frco

ta strecha sa mi zda taka nedokoncena, ale zase ja sa moc do TRAINS nevyznam  ;)

enginehead

Citace od: Frco kdy 22.08.2007, 19:37:26
ta strecha sa mi zda taka nedokoncena, ale zase ja sa moc do TRAINS nevyznam  ;)

taky mám ten pocit
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na http://dallart.wz.cz

jvucka

Proč tam není 7822 nebo 7824? Já jsem prostě staromilec a ty klasické sady pro mě budou vždycky nejhezčí ...

drSEBY

Citace od: jvucka kdy 23.08.2007, 11:35:22
Proč tam není 7822 nebo 7824? Já jsem prostě staromilec a ty klasické sady pro mě budou vždycky nejhezčí ...

tyto jsou pekne, ale na 4,5 V - tam jde o 9V nádraží, ne? :o

tazzy

Citace od: drSEBY kdy 23.08.2007, 14:19:35
Citace od: jvucka kdy 23.08.2007, 11:35:22

tyto jsou pekne, ale na 4,5 V - tam jde o 9V nádraží, ne? :o

7997 taky neni 9V

ulrike

Tak 7822 u mě vyhrálo. 7997 si koupím určitě je to zatím jediná budova k novym vlakum, takže jasná volba. Jinak jak sem se díval na ty fotky, tak až teď sem si všiml že je takovy "sloupový" a právě možná to ubírá na pocitu velikosti.

LiBorec

Recenzi opět chválím,ale tento set se mi absolutně nepáčí  ;D,působí velmi ošizeně,jak už tu bylo řečeno tak je to MALÉ nádraží,cožpak ale muselo být rozprsknuto na tak velikou plochu?Střecha je odfláknutá,perona je taky celkem holá,takže jsem z toho docela na vážkách :P :-\

tazzy

Chtěl jsem se zeptat, kolik studů to má na šířku??

LiBorec

32 nádraží+2=34 (slopes podpěry)

Vasyk

Tak jsem si včera koupil také toto nádraží a musím říct, že je docela roztomilé.
Jen jsem v celé krabici nenašel samolepky, tak pokud budete mít někdo v tomto setu dvoje, tak jedny jsou moje  ;D .

labis

Též uvažuji o koupi a to hned dvou kusů , o vánocích dojde k fůzi obou budov  :D  Pakliže má někdo na prodej nové rovné koleje můžete je u mě umořit  ;)

hobby

Chtěl bych se zeptat, kde ho mají, když v katalogu není? To znamená v Německu? Díky.

Numbi2

U nás zcela jistě v eshopech (mořelega, legáček a spol.)

EDIT: bohužel set asi není ani na jednom místě skladem, u legáčka je tato informace přímo uvedena, na mořelega se zpráva o prázdném skladu objevila až po vložení do košíku ...
... back on track - ale chvíli to trvalo :) ...

hobby

No jistě, stačí trochu přemýšlet... :D. Díky.

Slick7

Citace od: Numbi2 kdy 12.09.2007, 12:58:10
U nás zcela jistě v eshopech (mořelega, legáček a spol.)

EDIT: bohužel set asi není ani na jednom místě skladem, u legáčka je tato informace přímo uvedena, na mořelega se zpráva o prázdném skladu objevila až po vložení do košíku ...
7997 mám objednané u Moreleaga a napsali mi, že očekávají na skladě v nejbližším termínu, tak snad to nebude dlouho  ;D

Honzik

Já měl štěstí, v legáčku měli skladem 3ks a hned jsem si jeden objednal a měl ho dokonce dřív než oficiálně v září. Ale pak vím, že již nebyly a musí se čekat do října.

Slick7

Tak jsem si včera našel čas na stavbu, bohužel mi v sáčku č.3 scházel dílek white plate 2x6  :( Je to poprvé, co jsem se setkal s tím, že v MISBu něco chybí, holt, všechno je jednou poprvé, naštěstí se jedná o lehce sehnatelný díl. Jinak se mi nádraží moc líbí a do budoucna zvažuji koupi ještě jednoho a spojení obou v jedno  ;D