LEGO ve Švýcarsku-zklamání

Založil DamnedSoul, 17.07.2006, 21:57:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

DamnedSoul

Jsem ve Švýcarsku a protože jsem také AFOL těšil jsem se jak si zde nakoupím LEGO které v ČR není. Avšak dočkal jsem se těžkého zklamání. Řídil jsem se dle logiky - co je na Shop at Home bude i na skladě. Bohužel-z novinek které se nedají v ČR koupit zde mají pouze Jabba Sail Barge. Žádný Batman, žádný http://shop.lego.com/product.asp?p=10174
nebo dokonce http://shop.lego.com/product.asp?p=6211. Ani nový truck http://shop.lego.com/product.asp?p=8285 tu není ! Sortiment v prodejnách je typu "každý pes - jiná ves", nikde nemají vše, třeba Sail Barge mají pouze v jednom obchodě (Banhofstrasse), avšak v jiných již ne,spíše se dá říct že skoro všude nemají nic co by nebylo i u nás ! Pominu li nemocnici (69CHF), nákladní auto s mostem (35CHF) nebo jeřáb (99CHF).

V centru Gladd  mají postavenou krásnou LEGO čtvrť ve které jezdí nové IR vláčky, na které zde mají i vyvěšené reklamy - fyzicky však nejsou v prodeji. Celkově mě nabídka LEGA ve Švýcarsku velmi zklamala. 

Teď jsem si uvědomil že jsem NIKDE neviděl Harryho Pottera....

V jednom z obchodů měli ještě zapomenutou  soupravu vlaků 4511 "Speed Train" (149CHF) a také v ČR již dávno vyprodaný plovoucí rychlostní katamarán z loňského roku (číslo si nepamatuju) cca.35CHF

Dinosaur

Taky v Německu nabídka žádná . V osvědčených krámech Lego mizí,nahrazuje ho MegaBlock. Hrůza .

DamnedSoul

Megablocks jsem si nevšímal, spíše mě zaujala ta roztříštěnost v zásobování. Např. A-wing jsem považoval za obyčejnou stavebnici, nikde jsem ho ale neviděl ! Přesněji - všude mají Slave I ale zbytek SW nic co by nebylo i u nás. Kromě té Sail Barge.

cembry

Heh, tak to uz se nedivim! Pred necelym mesicem jsem byl v Belgii a byl jsem celej nakrivo, ze jsem poradne nevidel ani kosticku... ale jestli je to s legem takovyhle v okolnich statech, taxe vazne nedivim, ze ho skoro nemaj nekde kde se misto mluveni jenom chrchla.  ;D

Jindroush

A-wing není v Evropě v běžném retailu.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

DamnedSoul

Tak to je pak jasné. Batman ve Švýcarsku asi bude,mají ho v katalogu jako blind page... Škoda ISD minifig a hlavně toho krásného trucku :( Na ten jsem se těšil. Sice bude asi i u nás (je na titulní straně katalogu pro obchodníky)otázka je kdy a za kolik. Je to po dlouhé době první technic set který si chci koupit. Dlouhá doba=minimálně osmnáct let :) Trochu připomíná starou slávu "Model Teamu". 

Jonas

Ve Svycarsku ma KOMPLETNIi sortiment (podle katalogu) Toys R Us, kde byvaji ke koupi i sety prodavane jinak pouze v USA. V Curychu ma obchod ve ctvrti Dietlikon.

Snad Ti to jeste pomuze.
Jonas - Můj Brickshelf

Vasyk

Ani TOYS R US nemá vše, aspoň ne hned. A to mám zkouknuté německo v rozsahu 800 km, každý obchod má to a nebo tamto, nikdy nemají vše stejné. Zbývá jedině S@H. A ten ISD v Minifigu má být v TOYS R US až od srpen-září.

J_BOB

Citace od: Jindroush kdy 17.07.2006, 23:30:21
To znamena, ze ked sa vyberiem za hranice do rakuska...nenajdem ho tak lahko?
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

DamnedSoul

Škoda, už je poněkud pozdě, ale určitě sem nejedu naposledy :) Díky za tip. Nemají nějaký web ? Toysrus.ch nefunguje...

JardaL

Citace od: cembry kdy 17.07.2006, 23:00:31
Heh, tak to uz se nedivim! Pred necelym mesicem jsem byl v Belgii a byl jsem celej nakrivo, ze jsem poradne nevidel ani kosticku... ale jestli je to s legem takovyhle v okolnich statech, taxe vazne nedivim, ze ho skoro nemaj nekde kde se misto mluveni jenom chrchla.  ;D
Jo, Belgii znam dobre a tak muzu jenom souhlasit. Znam jediny kram, kde jsem lego v nejakem rozumnem sortimentu nasel. Ale i tam a zejmena vsude jinde valcuji prodeje tzv. NON-LEGO stavebnice. (U nas si vsimnete, ze Globus uz presel vyhradne na MegaBlock a podobne hruzy). Pro nekoho, kdo v zivote nedrzel v ruce skutecnou LEGo kosticku, je to logicke reseni. Ale pro nekoho, kdo jednou zkusil LEGO a zjistil, jak kvalitni je, (i kdyz se znatelne zhorsuje v posledni dobe (nejspis vynuceno touhle konkurenci = tlakem na ceny)), musi se tem napodobeninam jenom smat.
Ale s vedomim, ze Nemecko je pro LEgo nejvyznamnejsi Evropsky trh a i obvykla cenova uroven ostatnich komodit vetsinou nedosahuje Belgie, Francie a pod., je opravdu nejlepsi kupovat LEgo v Reichu.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

MwK

Citace od: Jindroush kdy 17.07.2006, 23:30:21
A ma ho uz niekto z vas?!  ::) >:D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

zakm

Ked už hovorite o prázdnich regáloch v zahraničných obchodoch tak čo ma fakt prekvapilo bolo ked som bol nedavno vo Windsore a tam maju dokonca Legoland. Prešiel som asi po piatich obchodoch a jedine čo som našiel boli jedno-dve stavebnice zo city . Jediná stopa čo bolo poznať že je tam legoland ,bol premávajúci autobus s nápisom TO LEGOLAND. bolo to pre mňa veľke zklamanie. :'( :'( :'(
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...