Jak nakupujete? (anketa)

Založil Hansel, 29.04.2006, 17:12:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jaký druh nakupování u vás převažuje?

Kupuji nové LEGO za doporučené obchodní ceny.
21 (29.2%)
Kupuji nové LEGO ve slevách a akcích.
48 (66.7%)
Kupuji použité LEGO z bazarů a od jednotlivců v Česku.
21 (29.2%)
Kupuji sety z Ebay.de.
8 (11.1%)
Kupuji kiloware z Ebay.de.
7 (9.7%)
LEGO nekupuji, mám hodné mohovité rodiče ;D
4 (5.6%)
Nakupuji přes bricklink.
12 (16.7%)
LEGO získávám jiným způsobem, o kterém se rozepíšu v diskuzi.
3 (4.2%)

Celkem hlasů: 72

Hansel

Toto téma ve mně vyvolalo obrovskou vlnu závisti ;D Tak by mě zajímalo, jakým způsobem nakupujete LEGO, jak získáváte své kontakty (teda jen hrubý návod, asi těžko tu někdo bude rozhazovat zlato ;)), a vůbec.

Jestli tu někde podobná anketa už je, tak se omlouvám, zkoušel jsem různé kombinace vyhledávání a nic jsem neobjevil.

Každý má dvě možnosti.
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

zakm

Ja mám jednu perfektnú adresu , kam  chodim kupovať Lego .
V Bratislave- Petržalka - Vlastenecké námestie . Dostanete sa tam:
Pôjdete cez starý most zo Starého Mesta ( dá sa isť busom zo Šafaríkovho námestia, potom prvá zastávka- vystúpiť  ) potom pôjdete stále rovno a na ľavej strane uvidite domy ( lepšie povedané ošarpané paneláky ;D) a asi po 200 až 300 metrov na ľavo uvidite malý obchod s legom .
Ak ma moja pämať neklame je to otvorené cez prac. dni od 8.00 do 17.00 a v sobotu od 8.00 do 12.00. Vrele odporúčam majú tam aj staršie sety hlavne technic.
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

Colonel32

skvela anketa  ::) ::) ::)

jen problem, ze bych potreboval 3 hlasy - jo, a chybi ti tam bricklink, nebo se pletu?

Hansel

Citace od: Colonel32 kdy 29.04.2006, 17:51:01
skvela anketa  ::) ::) ::)

I když se ti může zdát zbytečná, mě to zajímá. Sám zatím nakupuji pouze v akcích, minimálně za plné ceny. Chci vědět, jaký podíl uživatelů tu pravidelně nakupuje v zahraničí. Já na to zatím nemám kapitál. Až se stanu alespoň minimálně výdělečně činným a nebudu odkázán pouze na rodičovské milodary, také se k tomu odhodlám, ale to je čas počítaný v letech.

Citace od: Colonel32 kdy 29.04.2006, 17:51:01
jo, a chybi ti tam bricklink, nebo se pletu?

Jj, chybí, i když pozdě, už tam je...

Cavelon

Ja si myslím, že v takejto ankete, kde človek môže využívať fakticky všetky možnosti, je nezmyselné limitovať výber na dve položky.

Hansel

Citace od: Cavelon kdy 29.04.2006, 18:29:36
Ja si myslím, že v takejto ankete, kde človek môže využívať fakticky všetky možnosti, je nezmyselné limitovať výber na dve položky.

Proto je tam slovíčko převažuje. Kromě zahraničního obchodu jsem využil všech možností, ale zvolil jsem jen tu, kterou využívám nejčastěji.

Llevelyn

No u nás je to v pořadí nové lego ve slevách/ ČR a Německo..S@H/ - e-bay kiloware - inzeráty/sety i kiloware/ v ČR - nové lego za plnou cenu - bricklink

Mám své "dodavatele" ve dvou internetových obchodech, mají i klasické prodejny a znám je osobně..jsem prý V.I.P. zákazník, tak občas seženu i "podpultovky". V Čechách nakupuju z Mimibazaru, Aukru a občas se mi někdo ozve, když najde můj "stálezelený" inzerát všude možně. Jinak e-bay využívám skoro jen na kiloware, sety opravdu výjimečně. Navíc organizuju hromadné nákupy na S@H v Německu, seženu tam to co tu nemají, nebo občas perly ve slevách.  A totok pro dav lidiček z kostek.. >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

betakaroten

Co jsou položky z eBay ve stylu "motor, hromádka koleček, deset okýnek, několik speciálních dílků, dvě podložky a trochu odpadu, aby to nebylo tak super"? Set to není, ale za kilovárku se to taky považovat nedá.

rdk

Citace od: betakaroten kdy 29.04.2006, 21:27:19
Co jsou položky z eBay ve stylu "motor, hromádka koleček, deset okýnek, několik speciálních dílků, dvě podložky a trochu odpadu, aby to nebylo tak super"? Set to není, ale za kilovárku se to taky považovat nedá.

Jednoznačně kiloware, ne? Technicky možná třeba půlkiloware, ale i tak. 8)

expertik

Citace od: zakm kdy 29.04.2006, 17:48:35
Ja mám jednu perfektnú adresu , kam  chodim kupovať Lego .
V Bratislave- Petržalka - Vlastenecké námestie . Dostanete sa tam:
Pôjdete cez starý most zo Starého Mesta ( dá sa isť busom zo Šafaríkovho námestia, potom prvá zastávka- vystúpiť  ) potom pôjdete stále rovno a na ľavej strane uvidite domy ( lepšie povedané ošarpané paneláky ;D) a asi po 200 až 300 metrov na ľavo uvidite malý obchod s legom .
Ak ma moja pämať neklame je to otvorené cez prac. dni od 8.00 do 17.00 a v sobotu od 8.00 do 12.00. Vrele odporúčam majú tam aj staršie sety hlavne technic.
Takže ja to trochu upresním (trochu dosť): Predajňa sa nachádza na pravej strane hlavnej cesty po vystúpení zo zastávky na Vlasteneckom námestí - je dokonale zamaskovaná za kríkmi a stromami. Otváracie hodiny počas prac. dní sú od 11.00 do 18.00 .

zakm

Diki expertik
Nebol som tam už dosť dlho tak si to nepämatám. :-[

expertik

Citace od: zakm kdy 01.05.2006, 16:39:01
Diki expertik
Nebol som tam už dosť dlho tak si to nepämatám. :-[

Nieje zač, vpohodke. Ja som to tam bol omrknúť a majú tam teda hodne veľa setov, no bolo zavreté.
Zajtra to pôjdem "opáčiť" naostro...

zakm

Citace od: expertik kdy 01.05.2006, 16:49:24
Diki expertik
Nebol som tam uľ dos» dlho tak si to nepämatám. :-[

Nieje zač, vpohodke. Ja som to tam bol omrknú» a majú tam teda hodne veµa setov, no bolo zavreté.
Zajtra to pôjdem "opáči»" naostro...

Skoro som zošalel od radosti  ked mi predavač povedal že tam má posledný kus  http://www.brickset.com/search.aspx?Set=6098-1.
sice to bolo drahé ale oplatilo sa .
P.S. : predavač je veľmi ukecaný . ;D

expertik

Citace od: zakm kdy 02.05.2006, 13:20:23
Citace od: expertik kdy 01.05.2006, 16:49:24
Diki expertik
Nebol som tam uľ dos» dlho tak si to nepämatám. :-[

Nieje zač, vpohodke. Ja som to tam bol omrknú» a majú tam teda hodne veµa setov, no bolo zavreté.
Zajtra to pôjdem "opáči»" naostro...

Skoro som zošalel od radosti  ked mi predavač povedal že tam má posledný kus  http://www.brickset.com/search.aspx?Set=6098-1.
sice to bolo drahé ale oplatilo sa .
P.S. : predavač je veľmi ukecaný . ;D

Ukecaný? To je príliš slabé slovo, ja som tam dnes strávil 1,5 hodín a to som nič nenakúpil  :'( lebo vpodstate nič čo nemám tam nemá a ani nič čo sa mi zíde...teda len asi dva sety, ale to tak draho, že z BL mi to príde aj s poistením MISB o 1000,- Sk lacnejšie...  ;)