(vlastní) Armor shop - 6041 reissue - nový vzhled pro nový hradní styl

Založil yoshimaka, 30.04.2025, 08:44:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

yoshimaka

Zdravím hradaře! Vyslyšel jsem výzvu na LEGO ideas a vytvořil předělávku legendárního setu 6041 - Armor shop. Snažil jsem se dodržet všechna pravidla nového vzhledu současných hradních staveb, pokud se to podaří, mohl by z tohoto malého dílka být v budoucnu GWP. Pokud se Vám líbí, zahlasujte. Do budoucna bych se rád věnoval i jiným starším hradním tématům, uvítám postřehy co kde zlepšit. https://beta.ideas.lego.com/challenges/5ef2c3ef-c229-4417-9728-6ab8df89024a/entries/cb36d80e-bc35-4479-8fac-8c11ebca7f1d
Lust och fägring stor

Daniel

Jestli chceš pár připomínek, tak z mého pohledu:
- smyslem tohoto setu bylo doplnění do hradu ke stávajícím hradbám - přicvaknutí dříve za pin, teď nově (třeba u Lvího hradu a dalších) se dělá za "clip". Tvoje verze toto neumožňuje.
- Boční stěny nevím proč je rozšiřuješ na 2 study - přijde mi to zbytečné a navíc se tím ze zadní strany udělá v rohu hodně ošklivý zub pod cimbuřím (přechod mezi osmým a devátým výškovým brickem v rohu - v původní verzi tam taky přesah byl, ale kvůli "vykonzolování" cimbuří, což ty tam nemáš a zůstal ti tam jen ten ošklivý zub...)

yoshimaka

Citace od: Daniel kdy 30.04.2025, 14:22:25Jestli chceš pár připomínek, tak z mého pohledu:
- smyslem tohoto setu bylo doplnění do hradu ke stávajícím hradbám - přicvaknutí dříve za pin, teď nově (třeba u Lvího hradu a dalších) se dělá za "clip". Tvoje verze toto neumožňuje.
- Boční stěny nevím proč je rozšiřuješ na 2 study - přijde mi to zbytečné a navíc se tím ze zadní strany udělá v rohu hodně ošklivý zub pod cimbuřím (přechod mezi osmým a devátým výškovým brickem v rohu - v původní verzi tam taky přesah byl, ale kvůli "vykonzolování" cimbuří, což ty tam nemáš a zůstal ti tam jen ten ošklivý zub...)

Děkuji za připomínky:
Té první jsem si vědom - ale ve stavbě ani hradu ani středověkého náměstí není možnost volně si nacvaknout další stavbu, pokud nerozpojím stavbu původní - proto to beru jako doplněk. Ale ano, kvituji, je to výzva, doplnit přímo do stávajícího setu nacvaknutím třeba mezi dvě stavby.
K té druhé - rozšíření bočních stěn je pouze designová záležitost - prostě se mi to tak líbilo, že můžu udělat lomené stěny - nic v tom nehledej, buď se to líbí nebo nelíbí :-) Zub pod cimbuřím vnímám jako asi největší "ou", které mi úplně nedošlo. Děkji, v dalších stavbách se budu soustředit i na podobné detaily :-)
Lust och fägring stor

Anatyt

Daniel má správne prípomienky, ale inak to Lego môže hneď vydať ako GWP! ;)