(vlastní) kostel sv. Mikuláše na Malé Straně

Založil poMOCník, 17.01.2023, 12:01:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

poMOCník

Zde již kompletní zvonice na výstavě v Olomouci.

foto: @Hacislav

54127524847_89846168dd_o.jpg

54128364191_814acb4807_o.jpg

Hacislav

Mě baví ta "barevná hvězdička" co je vedle věže.
Ukazuje komplykovanost na které je založená konstrukce věže

SVĚT KOSTEK  - OLOMOUC - 2024 foto by Emil  Emilovič, on Flickr
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Daniel

Stavba je naprosto úžasná, jak jsem již psal dříve ;)  .
Ale chce to dostavět i zbytek kostela, ať není tak samotná...i když teda nevím, jestli se Ti pak někam vejde, vzhledem k velikosti věže ;)

Chairudo

Fakt mistovské dílo, celé jestli to zvládneš to bude naprosto masakr  :)

Jak máš v plánu pokračovat? přdní štítovou stěnou?
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

wynnova

Prostě TOP, dokázala bych se ni koukat hodiny:)

fanda

juggleman

Fakt nadhera! Dokonale! Wow na patou.
Studoval jsem 5 let MatFyz hned vedle a dost si to pamatuji - dokonce vede z MatFyzu tajna chodba nahoru do kopule  do kostela. Videl jsem v Matfyzu ty dvere :)
Mejte se, T

Borun

Je to naprosto dokonalá stavba. Postavit z Lega něco v barokním stylu je velmi náročné. Takových staveb není mnoho a tahle je jedna z nejvyvedenějších co jsem viděl. Navíc žasnu nad vnitřní výplní a množstvím dílků uvnitř věže.

poMOCník

Díky všem, zase mě to děsně láká budovat další část. Především se těším na tu kopuli (ale to bude až na konec).

Citace od: Chairudo kdy 20.11.2024, 09:54:58Jak máš v plánu pokračovat? přdní štítovou stěnou?

Ta přední stěna bude hodně zajímavá, ani kousek není rovný, všechno jsou takové vlny. Ale vezmu to alespoň nahrubo od té zvonice dál, abych si zafixoval základní rozměry.

Napadlo mě, protože celý kostel bude na dlouho, že bych mohl pro další výstavu udělat scénku rozestavěného kostela s dobovým lešením, dřevěným jeřábem se soukolím poháněným lidskou silou a právě dokončovanou klenbou.