Power functions - kompatibilní /neoriginální osvětlení

Založil GRNDL, 28.02.2017, 18:37:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

GRNDL

Zdravím, rád bych dětem osvětlil pár modelů oživených pomocí power functions. Háček je v tom, že se mi nechce kupovat další originální 8870 set, protože je a)poměrně drahý, na to že jen svítí  b) je jen v jedné barvě  c) bych se chtěl vyhnout ničení originálních dílů (páchání rozdvojek v kabeláži a tak).   A vymontovávat kabeláž z mých vláčků se mi už tuplem nechce :)

Nemáte zkušenosti s nějakým "kompatibilním" řešením?  Je mi jedno, jestli by to byl kit, který by se rovnou zapojil, nebo vlastně jen samotný PF konektor a zbytek kabeláže by byl DIY.

Díky za případné reakce

papluh

PF kit som ešte nevidel. Väčšinou sa riešia custom kabeláže ktoré sú menšie ako u PF http://www.lifelites.com/products/list/1

Môj tip by bol zohnať PF predlžovací kábel a urezať ho  >:D
Ale ak sa ti to nepáči tak možno alternatíva by bol k nemu pridať upravený starý 9V kábel (dá sa napojiť zospodu jedného konektora PF kábla). Aspoň čo sa mojej zbierky starého Technic týka, tak mám pár kusov kde sa staré vodiče buď zlomili alebo im opadala izolácia. Myslím, že svedomie by už malo povoliť úpravu takéhoto (a PF predlžka ti zostane nedotknutá  ;))

Tipujem, že aj nejaký Technic zberateľ v tvojom okolí bude mať pár takých na vyhodenie.

GRNDL

Vida, staré 9V kablíky snad někde mám, ani jsme nevěděl, že je to do určité míry kompatibilní.  Díky za tip.

papluh

Tu je vidiet 9V konektivita na jednom konci PF predlžovačky