SBrick Plus

Založil milanv, 23.11.2016, 13:26:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Zaujalo mě, že SBrick se opravdu uchytil. V novém videu tvrdí, že mají víc než 20000 zákazníků. A to mimo jiné znamená, že přidávají další možnosti. S novou SBrick Plus se zaměřují na snadnější možnosti jejího programování, ve více jazycích včetně scratch (pro děti). Také nabízejí předobjednávku celých sad pro výuku, s připravenými lekcemi. (A chlubí se, že od profesorů z Cambridge :) ) A co je zajímavé: umí spolupracovat s Power Functions, NXT, EV3 i WeDo a tím pádem lze všechno z toho kombinovat, poprvé!

Tak jsem hned pomyslel na Tomika nebo Hanku a možná to bude zajímat i víc lidí.
Pán na Žlutém hradě

Legman

Je to zaujimavé , len je to už iná trieda.  ::)
Mňa skôr zaujal Buwizz. Je to batéria a príjimač zároveň.Cena  je celkom vyššia než Sbrick ale zase je to 2v1 a dokonca lahšie než originál Lipo box.

LukaMull

Citace od: Legman kdy 23.11.2016, 20:17:41
Je to zaujimavé , len je to už iná trieda.  ::)
Mňa skôr zaujal Buwizz. Je to batéria a príjimač zároveň.Cena  je celkom vyššia než Sbrick ale zase je to 2v1 a dokonca lahšie než originál Lipo box.

A dá se dobíjet z USB, takže když má člověk u sebe powerbanku tak muže jezdit do aleluja :D

milanv

S BuWizz je to sice všechno pravda, také mi to přišlo svého času jako dobrý nápad, ale je tu několik výhod na straně SBrick, kvůli kterým mi to přišlo důležité sem to oznámení poslat:

1. evidentně existuje (první verze). Dotáhli to, prodávají to, daří se jim - čehož důkazem je jak se pustili do nové verze, jak připravují tu Education řadu atp. BuWizz je oproti tomu ještě v pamperskách a čekají ho ještě všechny dětské nemoci, natož aby měl už nějakou komunitu atp.

2. výhoda té nové verze je právě že funguje nejen s Power Functions, ale je to první způsob, jak zkombinovat ty různé řady LEGOvého ovládání, motorů, čidel atp. Opět, včetně toho, že už se tomu věnují a mají to jako dlouhodobý projekt, záměr - "set" Education, zaměření na školní třídy, práci s WeDo atp.

Pán na Žlutém hradě

Legman

Citace od: milanv kdy 23.11.2016, 23:06:19
S BuWizz je to sice všechno pravda, také mi to přišlo svého času jako dobrý nápad, ale je tu několik výhod na straně SBrick, kvůli kterým mi to přišlo důležité sem to oznámení poslat:

1. evidentně existuje (první verze). Dotáhli to, prodávají to, daří se jim - čehož důkazem je jak se pustili do nové verze, jak připravují tu Education řadu atp. BuWizz je oproti tomu ještě v pamperskách a čekají ho ještě všechny dětské nemoci, natož aby měl už nějakou komunitu atp.

2. výhoda té nové verze je právě že funguje nejen s Power Functions, ale je to první způsob, jak zkombinovat ty různé řady LEGOvého ovládání, motorů, čidel atp. Opět, včetně toho, že už se tomu věnují a mají to jako dlouhodobý projekt, záměr - "set" Education, zaměření na školní třídy, práci s WeDo atp.
Súhlasím s tebou je to fakt skôr stavané pre školy ako pre bežných staviteľov.
Buwizz je síce len vo vývoji ale časom sa tie ,,muchy '' vychytajú a bude to dobrá alternativa.

Foton

SBrick plus zní hezky, ale na NXT a EV3 to potřebuje adaptér, který
CitaceWe have plans to do this in the near future - please see the Project Timeline in our campaign text. When available, we will be selling these adapters.
Takže zatím to řešit nebudu. A trochu mě mrzí, že nevím, jestli to bude umět android a linux (ještě že má pořád dualboot).
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.