Nové rozšířené vydání The Unofficial LEGO® Technic Builder’s Guide

Založil milanv, 11.12.2016, 16:57:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Sariel vydává po čtyřech letech přepracované a rozšířené vydání své knihy The Unofficial LEGO® Technic Builder's Guide.

Ještě jsem ji v ruce neměl, ale na podrobném videu je vidět stránka za stránkou i s popisem změn (v titulcích) a vypadá to víc než zajímavě. V zásadě přemýšlím jen, který způsob objednání zvolím :) Jak jsem pochopil na domovské stránce knihy, pro Čecha (či Slováka) jsou dvě možnosti, jak knihu získat levněji: na stránkách nakladatelství NoStarch Press je možné zadat slevový kód z výše zmíněné autorovy stránky o knize, ale poštovné nabízejí dražší než je kniha, takže bych slevu uplatnil na elektronickou verzi. Ale asi budu v tomto případě chtít knihu opravdovou, papírovou - a pak je levnější ji objednat z Book Depository. Ti mají poštovné po celém světě zdarma.

Pro ty, kdo ještě knihu neznají (i když asi všichni znáte), tak jen stručně: je to "bible LEGO Technic a zároveň výuka praktické mechaniky v jednom". Sariel v ní popisuje nejen postupně všechny součástky, to je jen začátek. Většina kapitol je vlastně na legu nezávislá, i když je celá o něm: jsou to kapitoly popisující jednotlivé druhy strojů. Od jednoduchých pákových mechanismů, ozubených převodů a kladkostrojů až po různé systémy řízení auta, odpružení náprav, převodovek apod. Vše s obrázky a u složitějších modelu i s návody. Věnuje se také dalším praktickým záležitostem jako pevnost konstrukcí, omezení vůle v převodech apod. Zkrátka velmi praktická kniha.

Před nedávném jsem v ní ukazoval kolegovi v práci, jaký si má na stavbě svého domu udělat kladkostroj na zvedání železných íček do patra :)
Pán na Žlutém hradě

Jonas

Také o té knize uvažuju a rovněž bych preferoval papírovou formu. Podobně jako Milan jsem zatím váhal kvůli neúměrně vysokému poštovnému z USA. Třeba bychom se mohli domluvit a udělat hromadný nákup. 
Jonas - Můj Brickshelf

Tomik

Já mám doma to první vydání a myslím, že jsem jí tenkrát objednával na amazonu. Poštovné bylo sice mastné, ale nějak jsem to zkousnul...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Jak jsem psal - když se rozhodnu pro papírovou, tak ji vezmu na Book Depository. Tam ji mají teď ve slevě za 707 Kč za knihu a nulové poštovné. Nebudu platit 24 dolarů poštovné ani s nikým napůl :) Jediný důvod, proč váhám, je že na rozdíl od přímé objednávky na No Starch Press nedávají k papírové ještě elektronickou v ceně. Nebo to aspoň nepíšou. Možná jim zkusím napsat a zeptat se.

Edit: Ledaže by nás bylo tolik, že podíl na poštovném bude cca pod tři dolary nebo kolik to vychází rozdíl v ceně na Book Depository a No Starch Press :) To bychom pak všichni měli i tu elektronickou verzi automaticky. Hodí se na stavění v tramvaji, moje oblíbené...
Pán na Žlutém hradě

Foton

A co se zeptat přímo Sariela ? Je z Polska, jestli se nepletu.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Tomik

Citace od: Foton kdy 12.12.2016, 16:53:33
A co se zeptat přímo Sariela ? Je z Polska, jestli se nepletu.
Ono ho není tak jednoduché kontatkovat, aby jsi z něj dostal odpověď a navíc pochybuju, že má vlastní eshop, kde prodává své knihy...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

franta

Na ENBOOKu.cz je tato kniha za 635 korun, mám s něma dobrou zkušenost. Franta

milanv

Citace od: franta kdy 12.12.2016, 22:02:40
Na ENBOOKu.cz je tato kniha za 635 korun, mám s něma dobrou zkušenost. Franta
Nevidím ji tam, vidím jen to staré vydání z roku 2012.
Pán na Žlutém hradě

tatakona

Na německém amazonu aktuálně 20,95 €, doprava je zdarma a doručení do vánoc. není k tomu ale Ebook. Mám první verzi v pdf, beru tuhle tištěnou.

OT Můžete prosím doporučit dobru knížku k Mindstorms EV3? Ideálně v češtině, pokud něco je. Předem díky.

Hana129

Knihu EV3 v češtině jsem našla jenom tuto  LEGO® MINDSTORMS® EV3 - Eun Jung - EJ Park
http://knihy.heureka.cz/lego-mindstorms-ev3-eun-jung-ej-park/#

Je to pro verzi 31313 - domácího robota není tam řešeny gyroskop, ultrazvukový senzor. Kniha je dobrá - jsem ráda, že bylo něco takového přeloženo do češtiny.
Pokud by znal někdo jinou budu ráda za info.

Technic Bulderś 2 jsem objednala papírovou,  tak uvidíme.