Prosba o pomoc - anketa

Založil Tomik, 24.07.2016, 21:52:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Ahoj,

chtěl bych tímto poprosit všechny kostkaře, kteří mají pětileté a starší děti, aby je nechali zodpovědět následující anketu ohledně toho s čím a jak si hrají. Výsledky mi poslouží k návrhu nového herního konceptu / tématu, který jsem dostal za "domácí úkol" od Lega. Jde tedy o mou soukromou iniciativu, nikoliv o komerční průzkum trhu.

Odpovědi mi můžete napsat jako odpověď do tohoto vlákna nebo mi je poslat soukromou zprávou. Případně můžete dotazník vyplnit online zde.

Všem, kteří dotazník vyplní, moc děkuji za pomoc.

1. Jsi chlapec nebo dívka?
a. chlapec
b. dívka

2. Kolik ti je let?
a. méně než 5 let
b. 5 až 8 let
c. 9 až 10 let
d. více než 10 let

3. Jaké hračky máš nejraději? – můžeš vybrat maximálně 3 možnosti
a. auta a náklaďáky
b. vojáky a bojová vozidla
c. transformery a jiné roboty
d. letadla a rakety
e. vlaky a koleje
f. lodě
g. domy
h. zvířata a plyšáky
i. panenky
j. filmové a jiné postaviičky a figurky
k. nářadí, nástroje, nádobí a podobně
l. stavebnice – jaké?
m. deskové hry

4. Jaké hračky se ti líbí víc?
a. vypadající jako skutečná věc
b. vypadající jako něco, co ve skutečnosti neexistuje

5. Máš raději hračky inspirované filmy a videohrami?
a. ano – podle jakého filmu nebo hry?
b. ne

6. Na co si nejraději hraješ?
a. na závodění, například s autíčky
b. na válčení a bojování
c. na dobrodružné cesty, například za pokladem
d. na poznávání, jak věci fungují
e. na práce dospělých nebo běžné situace ze života jako nakupování, léčení a podobně
f. na stavění a vytváření něčeho

7. Které stavebnice LEGO máš nejraději? – můžeš vybrat maximálně 2 možnosti
a. City
b. NINJAGO, Chima, NEXO KNIGHTS
c. Star Wars, Super hrdinové (Batman, Avengers a další)
d. Speed Champions (závodní auta)
e. Creator, Technic, MINDSTORMS
f. Friends
g. Elfové, Disney princezny
h. Minecraft
i. nemám žádné LEGO

8. Pokud máš nějaké LEGO, co tě baví nejvíce?
a. stavění podle návodu
b. stavění podle vlastní fantazie
c. hraní s hotovým modelem

9. Kolik návodů na modely bys chtěl mít v každé stavebnici?
a. stačí mi jeden
b. dva a více podobných, například různá autíčka
c. dva a více různých, například auto, letadlo a loď
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Foton

Citace od: Tomik kdy 24.07.2016, 21:52:37
Všem, kteří dotazník vyplní, moc děkuji za pomoc.

Za pomoc s čím? Bylo by fajn vědět k čemu budou výsledky ankety sloužit.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Tomik

Citace od: Foton kdy 25.07.2016, 15:38:01
Za pomoc s čím? Bylo by fajn vědět k čemu budou výsledky ankety sloužit.
Výsledky ankety použiju pro návrh nového herního konceptu / tématu, který jsem dostal za "domácí úkol" od Lega. Podmínkou je vycházet z potřeb cílové skupiny, tj. dětí, zjištěných průzkumem. Víc říct nemohu. Každopádně zaručuji vaši anonymitu i anonymitu vašich dětí.
můj flickr

Tomik

Jedno drobné doplnění dotazníku - ve třetí otázce přibyly vláčky. Vůbec nechápu, jak jsem mohl zapomenout na jednu ze svých nejoblíbenějších hraček...
můj flickr

Mamut

Zabudol si ešte na v dnešnej dobe podstatnú kategóriu, ktorá u deti prevláda: PC, konzoly, tablety, mobily. Ale ak to bol zámer, nič som nepovedal  >:D.
TECHNIC občas CREATOR

milanv

Pro mě to hlavní sdělení, které mi chybělo v prvním příspěvku, bylo že je to tvoje anketa, ne odkaz na anketu např. firmy LEGO nebo nějakého obchodu. Pak už to bylo jednoduché rozhodování. Stačilo doma říct pro koho to je a měl jsi vyplněno :)
Škoda že jsou teď prázdniny, to není šťastné načasování na získání více dětí.
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Díky za připomínky.
Citace od: Mamut kdy 26.07.2016, 10:41:16
Zabudol si ešte na v dnešnej dobe podstatnú kategóriu, ktorá u deti prevláda: PC, konzoly, tablety, mobily. Ale ak to bol zámer, nič som nepovedal  >:D.
Původně jsem je v anketě měl, ale poté jsem je vyhodil, protože budu vytvářet fyzickou hračku, nikoliv videohru. Zároveň mi v dnešní době přijde bezpředmětné ptát se na otázku, zda máte rádi videohry, když minimálně v 90% bude odpověď "ano".

Citace od: milanv kdy 26.07.2016, 10:42:47
Pro mě to hlavní sdělení, které mi chybělo v prvním příspěvku, bylo že je to tvoje anketa, ne odkaz na anketu např. firmy LEGO nebo nějakého obchodu. Pak už to bylo jednoduché rozhodování. Stačilo doma říct pro koho to je a měl jsi vyplněno :)
Škoda že jsou teď prázdniny, to není šťastné načasování na získání více dětí.
Díky za tip, dopíšu to do prvního příspěvku. Načasování jsem si bohužel nemohl vybrat. Zadání jsem dostal koncem minulého týdne a hotovou "věc" odevzdávám ani ne za 14 dní.
můj flickr

DarkDrago

5. Máš raději hračky inspirované filmy nebo videohrami?
a. ano – podle jakého filmu nebo hry?
b. ne

Myslím, že tahle otázka je dost nešťastně formulovaná. Když jsem viděl tu otázku tak jsem si říkal že mám vybrat mezi filmy a videohrami, pak když jsem se podíval na odpovědi jsem zjistil, že to bude asi jinak.
Většinu dospělých to asi trkne jak je otázka myšlená, ale nevím jestli u dětí to bude stejné.

Né, že bych byl na češtinu nějak vysazenej, jen mi to připomnělo jeden vtip.
"Miláčku odpověz mi po pravdě, ano/ne. Které šaty mi víc sluší. Modré nebo červené?"
Dračí páni s mocí ohně...

milanv

Jo, já musel své dceři tuhle otázku taky "přeložit"
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Opraveno na "filmy A videohrami".
můj flickr

Pool

No já nechtěl původně šťourat, ale když už se to tady tak rozjelo, tak bych se zeptal  >:D V popisku před anketou máš že je pro dět od 5 let, ale v anketě je "a. méně než 5 let", tak jsem se chtěl tedy zeptat, jestli se mají zúčastnit i tyto mladší děti? A pokud ano, tak tam v otázce 7 chybí zásadní Lego Duplo  ;D

yanice

Já děti nevlastnìm, ale mohla bych ten link na dotaznìk poslat dále...nepředpokládám, že to platì jen na AFOL potomky? ;)

Tomik

Citace od: xPool kdy 26.07.2016, 18:35:24
No já nechtěl původně šťourat, ale když už se to tady tak rozjelo, tak bych se zeptal  >:D V popisku před anketou máš že je pro dět od 5 let, ale v anketě je "a. méně než 5 let", tak jsem se chtěl tedy zeptat, jestli se mají zúčastnit i tyto mladší děti? A pokud ano, tak tam v otázce 7 chybí zásadní Lego Duplo  ;D
Možnost "méně než 5 let" tam je záměrně, abych se ujistil, že tomu, kdo zodpovídá otázky, je skutečně alespoň 5 let. Pokud ne a zařadí se do skupiny méně než 5 let, potom jeho odpovědi snadno odstraním z vyhodnocení. Duplo je tedy zcela mimo mísu.

Citace od: yanice kdy 26.07.2016, 20:09:48
Já děti nevlastnìm, ale mohla bych ten link na dotaznìk poslat dále...nepředpokládám, že to platì jen na AFOL potomky? ;)
Ahoj yanice, to bys mi udělala moc velkou radost, kdybys ten odkaz poslala dál. Čím víc budu mít respondentů, tím lépe. Jinak, vůbec nezáleží na tom, jestli si dotyčné děti nebo jejich rodiče hrajou s Legem nebo ne.
můj flickr

Villa Legina

Citace od: Tomik kdy 25.07.2016, 19:40:12
Výsledky ankety použiju pro návrh nového herního konceptu / tématu, který jsem dostal za "domácí úkol" od Lega. Podmínkou je vycházet z potřeb cílové skupiny, tj. dětí, zjištěných průzkumem. Víc říct nemohu. Každopádně zaručuji vaši anonymitu i anonymitu vašich dětí.

Všimla som si tú anketu už skôr, ale musím Ti povedať, že to čo robíš (tú anketu) je úplná blbosť. Niekoľko ľudí Ti už medzitým aj reagovalo na nejaké tie nedostatky. Ale. Nikdy týmto spôsobom nedosiahneš reprezentatívny výsledok (odhliadnuc od nešťastne formulovaných a nejednoznačných či zle položených otázok), pretože ak by to malo byť vierohodné, musel by si postupovať podľa kritérií aké používajú profesionálne anketárske spoločnosti. Tým, že selektívne oslovíš ľudí v úzkom spoločenskom okruhu (nehovoriac o tom že nezískaš z ankety informáciu o sociálnom postavení a kúpyschopnosti rodičov) a nedokážeš zaznamenať, koľko z nich Ti odmietlo vôbec odpovedať (a z akého dôvodu), výsledky takejto ankety sú takmer bezcenné, lebo budú silne skreslené. Rovnako Ti v otázkach chýbajú možnosti ako neviem, alebo nechcem odpovedať, čo je tiež dosť podstatné. Nechce sa mi veriť, že by ťa Lego poverilo takouto činnosťou takýmto spôsobom ako píšeš, lebo je to strašne amatérske. Už len to že napíšeš že deti zistené prieskumom budú cieľová skupina pre návrh Tvojho herného konceptu, nemá logiku. Myslím si, že Lego samo má plný šuplík profesionálne urobených prieskumov na tieto témy, a keby mali vážny záujem, tak by Ťa predsa s nimi oboznámili, a nenechali trápit sa s prieskumom, ktorý aj tak nebudú brať vážne, z horeuvedených dôvodov.

Faire

Tohle je odůvodněná kritika, samotného by mě zajímalo, co má být výstupem a proč.

peter

Citace od: Villa Legina kdy 27.07.2016, 01:45:06Všimla som si tú anketu už skôr, ale musím Ti povedať ...

Bohužel se musím přidat jelikož k tomuto tématu mám obdobný postoj. Měl jsem z toho totiž stejný pocit a nejvíce mi na celém popisu vadili tyto informace:

Výsledky mi poslouží k návrhu nového herního konceptu / tématu, který jsem dostal za "domácí úkol" od Lega.

Citace od: Tomik kdy 26.07.2016, 10:50:55
Načasování jsem si bohužel nemohl vybrat. Zadání jsem dostal koncem minulého týdne a hotovou "věc" odevzdávám ani ne za 14 dní.

Kdyby totiž takovýto průzkum měl mít nějakou větší hodnotu a měl být podkladem pro vývoj nového produktu, tak by na to jistě nebyl takovýto nesmyslný termín. Takovéto novinkové projekty se plánují roky a mají to na starosti celé týmy lidí s velkými zkušenostmi. Takže se prosím nezlob, ale za mne to je celé též nesmysl.

Promiň
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Tomik

To Villa Legina, Faire a Peter: S komentářem Villa Legina souhlasím a dodávám, že pro mou potřebu je i takto "neobjektivní" průzkum dostatečným podkladem. Pozadí celého projektu jsem jí osvětlil v soukromé zprávě, protože to nechci psát přímo sem do otevřeného vlákna. Pokud by někdo další chtěl vědět více o účelu tohoto průzkumu, nechť mi napíše soukromou zprávu a já mu to vysvětlím.
můj flickr

Villa Legina

Citace od: Tomik kdy 27.07.2016, 08:09:25
...souhlasím a dodávám, že pro mou potřebu je i takto "neobjektivní" průzkum dostatečným podkladem...

S dcérou som to práve vyplnila. Dúfam Tomik, že som Ti neodohnala respondentov a vyplnia Ti takisto radi tú rýchlu anketu, ktorú potrebuješ len na vytvorenie tej modelovej situácie, ako si naznačil v úvode. 

milanv

Už máš vyplněno i od mé druhé dcery :)
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Ještě jednou bych chtěl všem poděkovat za pomoc s průzkumem. "Domácí úkol" jsem se skřípěním zubů dodělal a na poslední chvíli odevzdal.

Nyní děj se vůle boží...
můj flickr

Tomik

Rád bych totu kapitolu uzavřel a osvětlil všem, o co tu šlo - průzkum byl součástí zadání pro uchazeče o zaměstnání na pozici designera v Billundu. Můj nápad se jim zřejmě nezdál dpst dpbrý, takže jsem si dnes přidal do sbírky další zamítavý dopis od TLG. Nicméně to nevzdávám a těším se na další výzvu. Grohl přece nemůže zůstat jediným LEGO designerem z Čech navždy! >:D
můj flickr

Martins

Tomíku, vím, že seš na správné cestě, že na to máš, že to nevzdáš a že toho určitě dosáhneš. Držím ti palce!

Hardegon

Citace od: Tomik kdy 02.09.2016, 19:33:35
Rád bych totu kapitolu uzavřel a osvětlil všem, o co tu šlo - průzkum byl součástí zadání pro uchazeče o zaměstnání na pozici designera v Billundu. Můj nápad se jim zřejmě nezdál dpst dpbrý, takže jsem si dnes přidal do sbírky další zamítavý dopis od TLG. Nicméně to nevzdávám a těším se na další výzvu. Grohl přece nemůže zůstat jediným LEGO designerem z Čech navždy! >:D

U tebe si myslím, že je to jen otázkou času  ;)