Návod Mravenec

Založil Radulik, 14.07.2016, 17:42:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Radulik

Dobrý den,
jsem tady nováček a prosím o pomoc. Na netu na Flickr jsem našla fotky mravence z lega. Soubor na stažení návodu se mi nepodařilo stáhnout, prostě to nejde. Mohl by mi někdo s tím pomoci tím, že by to vyzkoušel stáhnout a pak mi poslal. Nevím jinak jak návod sehnat abych mohla shánět chybějící dílky co potřebuji. Dle fotek to jde poznat těžko. Děkuji.

Radulik

ještě fotka

MÍLA

Můžeš sem dát odkaz na tu stránku kde by měl být ten návod ke stažení ?

Ondrej

Link se ná velice rychle najít: https://www.flickr.com/photos/122099167@N03/27186055612/in/album-72157652472783165/

Soubor co tam má ke stažení jsem taky zkoušel a nefunguje tak mu napiš do komentáře na linku, který jsem nahrál, ať to nahraje někam znova nebo pošle na mail. Podle mě by to šlo postavit v pohodě dle fotky, ale jestli jsi úplný nováček ve stavění tak bych volil první variantu a to kontaktovat autora na flickru

milanv

Jak píše Ondrej, zeptej se přímo autora. Ale ještě k tomu dodávám: jestli jsi začátečník, tak možná očekáváš soubor s obrázkovým návodem. To to ale není. Na zobrazení tohoto souboru budeš potřebovat stáhnout program LDD od firmy LEGO. Výhoda je, že kromě jakéhosi automatického návodu si můžeš model v daném programu i různě otáčet atp. Dokonce i částečně rozebrat, kdybys chtěla.
Pán na Žlutém hradě

Radulik

Děkuji za rady. Autora jsem zkoušela kontaktovat ale bohužel nereaguje.

Radulik

Tak mi autor odeslal soubor a podařilo se mi ho otevřít v Lego programu co jste mi tady dali odkaz. Jenže, jak jsem mravence začala rozkládat abych zjistila jaké kostky potřebuji, ale už ho nemůžu vrátit do původního složeného stavu. Pár kroků zpět ještě šlo ale víc ne. Co mám prosím dělat. Nic jsem neukládala a když soubor otevřu znova, tak se to otevře rozložené. Děkuji za rady.

Ondrej

Předpokládám že první soubor od autora přišel někam na mail, tak bych stáhl znova ten původní soubor a otevřel ho. Někdo jiný bude mít asi více zkušeností v tomhle programu tak snad poradí líp.

milanv

Nejsem odborník na LDD, ale co si pamatuju:

otevřeš původní soubor (ten z mailu) a pak máš dvě možnosti:

1. v klasickém horním menu: File -> "Export BOM"
   to ti vyrobí excelovský soubor se seznamem dílů. To jsi chtěla kvůli tomu nákupu, pokud se nepletu

2. nahoře úplně vpravo jsou tři ikonky "módů" - přepni na tu úplně vpravo ("Build instructions mode" nebo tak nějak)
   to ti začne ukazovat obrázkový návod krok za krokem

Je na to např. i video na youtube, pokud umíš anglicky. Já už o mnoho víc s LDD neumím :)
Držím palce.
Pán na Žlutém hradě

Radulik

Děkuji to je super! !!

Radulik

Tak, a je hotovo!!!

milanv

Tak super, že se povedlo!

Podobné se teď na naší zahradě snažíme přesvědčit, aby nám přestali nosit mšice na třešeň... ;)
Pán na Žlutém hradě