VIP členství na Lego.com

Založil Petrz, 21.09.2015, 08:08:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petrz

Ahoj
Chtěl bych se zeptat, kdo z vás má s tímto zkušenosti a poradil by mi. Chci se stát členem a jestli to za to stojí a co to obnáší.
Děkuji za odpověd a mimochodem kde se dají sehnat všechny polybagy z lega.

Darth

Klikneš na join now, nebo uděláš první nákup a přitom zaškrtneš, že se chceš stát VIP členem. Co to obnáší - z tvé strany jen výše uvedené, získáš dřívější přístup k některým setům (cca 14 dní dřív než neVIP) a při nákupu získáš jeden bod za každé utracené EURo (cca 25 nebo 27 Kč). 100 bodů můžeš pak vyměnit za slevu 125 Kč na další nákup (objeví se ti možnost v košíku vybrat buď slevu 125, 250, 375, 500 Kč atd. podle toho, kolik máš nasbíraných bodů). Občas jsou různé akce, kdy na některé sety získáváš dvojnásobek bodů, než bys získal normálně. Není to moc vzhledem k tomu, že vše prodávají za doporučené ceny - cca 5% dolů získáš díky VIP bodům. Ale jak se říká, lepší než drátem do oka. Pro normální sety jsou lepší české e-shopy, Lego shop se vyplatí u exkluzivek a pro bonusové polybagy (občas).

Starší polybagy se dají splašit na bricklink.com, to je server, něco jako e-bay nebo aukro, jen specializovaný na Lego (není tam přihazování, nakupuješ za ceny dané prodejcem). Registrace není složitá, je potřeba mít Paypal (nejběžnější způsob placení), pokud se spokojíš s nabídkou českých prodejců, stačí i bankovní převod. Jen bych si dal pozor při nákupu z oblasti mimo EU - třeba nabídka amerických prodejců je lákavá, levnější, ale zaplatíš hodně na poštovném, navíc clo, DPH, takže ve výsledku vyjde mnohdy dráž než od evropských prodejců. Vždy si ale přečti pořádně podmínky prodejců - někteří nezasílají do ČR, někteří si dávají podmínku 4% přirážky při použití Paypalu (a jinou možnost placení k nim nemáš), někteří mají omezené množství lotů (stejných dílků) při určité ceně (třeba nakoupíš za 100 Kč, ale budeš tam mít 50 lotů, tj. rozdílných dílků, prodejce by s tím měl víc práce než zisku a takovou objednávku proto zruší). Ale když budeš kupovat polybagy, figy, nebo víc stejných dílků, tak toto nehrozí - každopádně je vždy lepší si napřed přečíst podmínky prodejce.

Pro běžné polybagy (Shell, creator, friends, atd.) se vyplatí sledovat toto fórum, když se něco objeví, vždy se tady k tomu rozhoří diskuse - shell polybagy snad ještě běží a teď se některé objevují i v Tescu). Ke speciálním promo polybagům, které se přidávaly na lego.com k nákupům leda bricklink nebo si hodit tady dole v inzerci inzerát, co přesně sháníš. Občas se dá něco koupit i na aukro.cz, nebo na e-bayi. Počítej ale s tím, že určité speciálky (například chromovaní figové) se vyšplhaly cenou zatraceně vysoko (např. chromovaný stormtrooper, zlatý C3PO, atd.)

Ohledně Paypalu tě odkážu na už proběhlé diskuse, třeba tady:
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=44890.0

a tady (starší, ale stále platné info):
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2040.0

Petrz

Moc děkuju za odpověd.
Proč jsem se ptal na VIP, budu občas objednávat nějaké exlusivní sety a když bych mohl časem dostat slevu, tak do toho jdu.
Domníval jsem se, že i to členství VIP ti umožní nějaké speciální Lego polybagy, ale to asi ne. Jak jsi říkal, některé starší polybagy se dají na bricklinku koupit, jojo vím o tom, sám jsem už nakupoval figurky. Chtěl bych se ale zaměřit na polybagy, které budou vycházet nově a tak, za starší prodejci chcou dost pěněz. Jen mě vždycky zajímalo, kde se ty polybagy berou, vím že něco jako nějaká promo akce nebo jak jsi říkal na LEGO.com, ale nechápu kde lidé berou ty ostatní, jako jsou nové polybagy ze Star Wars a super heroes. Když si dám na ebay tak jich tam je mraky a od každé kategorie za letoší rok, otázka je kde je lidé pořizují.
A ještě jednou děkuji za ochotu a za odpověd

Miketuk

Doplnil bych jen, že jako VIP můžeš k objednávce dostat exkluzivní set. Bývá to snad jednou ročně. Minulý rok byl Classic Space kosmonaut a tento rok Pirát s nějakým ostrovem.

Petrz

Děkuji za odpověd, to mi byla taky záhada, kde se tyto dva sety vzaly :D a ještě bych poprosil odpověd na ty polybagy.
Děkuji

Robkteryten

Citace od: Petrz kdy 21.09.2015, 11:07:05
Moc děkuju za odpověd.
Proč jsem se ptal na VIP, budu občas objednávat nějaké exlusivní sety a když bych mohl časem dostat slevu, tak do toho jdu.
Domníval jsem se, že i to členství VIP ti umožní nějaké speciální Lego polybagy, ale to asi ne. Jak jsi říkal, některé starší polybagy se dají na bricklinku koupit, jojo vím o tom, sám jsem už nakupoval figurky. Chtěl bych se ale zaměřit na polybagy, které budou vycházet nově a tak, za starší prodejci chcou dost pěněz. Jen mě vždycky zajímalo, kde se ty polybagy berou, vím že něco jako nějaká promo akce nebo jak jsi říkal na LEGO.com, ale nechápu kde lidé berou ty ostatní, jako jsou nové polybagy ze Star Wars a super heroes. Když si dám na ebay tak jich tam je mraky a od každé kategorie za letoší rok, otázka je kde je lidé pořizují.

Polybagy se dají sehnat skoro všude.
Rozdávají se k nákupům i jinde nežli na LEGO.com. Teď mi třeba mladej donesl objednávku knih ze školy u dvou knih je nějaký v ceně, tuším že to bylo od Egmontu. K dětským časopisům se semtam nějaký přidá. Teď třeba Tesco nějaké prodává po 80kč. Shell má momentálně Ferrari k nákupu PHM.
No a hodně polybagů je na  Ebay.co.uk  z příloh místních novin The Sun a Daily.

Freddy157

Když už jsem na tady to téma narazil, mám související dotaz. Jak je to s VIP nakupováním v Rakousku, Německu atd.? Minimálně američeni mají fyzické karty, ale mi nic takového nedostaneme - dá se i tak nějakým způsobem uplatnit slevy a sbírat body v oficiálních kamenných obchodech? Díky

Darth

Já VIP kartu dostal. Nevím, jak je to teď. Možná zkus zavolat na infolinku (na stránce Lego shopu) a vyžádej si ji.

Igorus

Ve Vídeňských Lego Store jsem při nakupování jen nahlásil, že jsem vip člen a email. Vždy mi nabídli započítání existujícího kreditu jako slevu. Body za nákup se nahrály na účet do pár dnů. Stejný princip fungoval i v Americe.

milanv

Já jsem prostě při první návštěvě (kamenného) obchodu dostal fyzicky tu kartičku a do pár dnů jsem měl na kontě srovnané i všechny VIP body zcela správně, včetně bodů za ten poslední nákup. A dokonce jsem k tomu nákupu už rovnou dostal nějaký ten polibek na cestu :)

EDIT: Obecně platí, co vím, že s LEGO Company je v zásadě dobrá domluva, akorát nesmíš jediné: spěchat na ně. Mají lhůty jak v minulém století v době papírových dopisů a meziměstských telefonních hovorů přes spojovatelku na ústředně. Pokud očekáváš pružné a rychlé jednání jako v moderních e-shopech, budeš opakovaně zklamaný. Ale když si počkáš pár dní, všechno se většinou vyřeší.
Pán na Žlutém hradě

davroman

Citace od: Darth kdy 21.09.2015, 21:25:26
Já VIP kartu dostal. Nevím, jak je to teď. Možná zkus zavolat na infolinku (na stránce Lego shopu) a vyžádej si ji.

VIP kartu dostaneš při nákupu v LEGO store, a to jen když si o ni řekneš. Dokonce ti ji spojí s již existující on-line VIP registrací (osobní zkušenost při třetím nákupu v LEGO store). On-line registrace ale stačí na nákupy jak v LEGO e-shopu, tak i v LEGO store. Stačí jim sdělit jméno, e-mail nebo VIP číslo a oni si tě najdou v databázi.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

tomako

Ty ostatni polybagy a podobne speciality se berou napr. na akcich typu Comic Con a spousta dalsich jinych "conu" potom pri zvláštních dnech v lego parcich , obchodech nebo třeba i přímo v Lego továrně atd. Pro přehled vydaných polybagu (a nejen to) já používám např. stránku http://brickset.com kde jsou vetšinou i informace kde a k jaké příležitosti byl polybag vydán     

Citace od: Petrz kdy 21.09.2015, 11:07:05
Jen mě vždycky zajímalo, kde se ty polybagy berou, vím že něco jako nějaká promo akce nebo jak jsi říkal na LEGO.com, ale nechápu kde lidé berou ty ostatní, jako jsou nové polybagy ze Star Wars a super heroes. Když si dám na ebay tak jich tam je mraky a od každé kategorie za letoší rok, otázka je kde je lidé pořizují.

Valentin Dobrotivý

K polybagům - letos se jich v Česku zatím dalo sehnat nejméně 20 - šest Shell, osm v Tescu, jeden jako příloha dětského časáku, tři na Legokidsfestu a jeden na Legenio.cz, jeden na palubě letadla, pokud bys někam letěl s Lufthansou...možná jsem na něco zapomněl, ale oproti loňsku je to naprostá paráda.

Zbytek je potřeba nakupovat na ebay, bricklinku, ale i na aukru poslední dobou bývá solidní výběr.

V zahraničí bývá zdrojů více, zajímavými lokacemi jsou UK, NL, Skandinávie a USA.

Petrz

Děkuji všem za odpovědi, moc si toho vážím a děkuji za tipy. Doufám že se budem informovat, jakmile budou vycházet nové Lego polybagy. Děkuji ještě jednou.

Valentin Dobrotivý

Když budeš sledovat diskuzi na celém fóru, tak se to bezpochyby dozvíš...

papluh

Alebo sleduj http://brickset.com/sets/tag-Polybag so zoradením "Year Released (desc)" na zobrazenie najnovších polybagov

K zdrojom pridávam ešte akcie vo vačších hračkárstvach v našich končinách som videl občas v Pompe, Alltoys, Dráčiku ( tak raz za rok)
Za to zahraničné Toys'r'us má vlastné polybagy viackrát, napr nový chromový C3PO ktorý sa vypredal v UK za deň...

Freddy157

Asi to sem spadá jen částečně, ale nechci zakládat nové vlákno. Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s platbou kartou v Lego Store v Rakousku, je tam nějaký poplatek? Obecně mám za to, že takovéto platby jsou bez poplatků a se slušným kurzem.

otaznik

Citace od: Freddy157 kdy 11.10.2015, 18:47:30
Asi to sem spadá jen částečně, ale nechci zakládat nové vlákno. Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s platbou kartou v Lego Store v Rakousku, je tam nějaký poplatek? Obecně mám za to, že takovéto platby jsou bez poplatků a se slušným kurzem.
Že bys měl při platbě kartou dražší zboží? To se děje obecně jen výjimečně a obchodě TLC je to, myslím, zcela vyloučené. Kurz záleží na tvojí bance.

Miketuk

V Lego Store bude platba určitě bez poplatku. V létě jsem byl v Legolandu a za platbu kartou si nic neúčtovali.

Ale může se stát, že si na platebním terminálu budeš moci vybrat, jestli chceš platit u obchodníka v CZK nebo EUR. Pak mám za to, že většinou se vyplatí spíš platit v domácí měně obchodníka, protože karty mívají výhodnější kurz.