Máte rádi Lego STAR WARS ?

Založil rasik8, 11.01.2005, 19:46:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

rasik8

Já,  ne . Mám tři důvody.

1.Stavebnice jsou velmi nepěkné.  (můj názor)

2.Stavebnice jsou velmi drahé.

3.Stavebnice jsou už moc dlouho prodávány ,vím ,že hlavním zdrojem peněz pro STAR WARS je Amerika,ale proč jsou už tak dlouho prodávány v Česku???
Moje Brickshelf galerie http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Legac
Trains,trains,trains,...,ale jen 9v  http://mafiapage.wz.cz - stránky o MAFII - hře na PC

gca

k bodu 1. pro odpůrce SW může být i Lego SW hůře stravitelné
k bodu 2. podívej se kolik mají dílků a navíc to je licencovaná kolekce
k bodu 3. nezdá se mi, že by SW zabírali místo jiným kolekcím (prodejní statistiky ti ale místní zastoupení těžko dá)

já osobně po SW neprahnu, ale sestavovat AT-AT může být legrace  ;D

BTW co bys chtěl aby se tu prodávalo místo SW?

Maci

Mě nezajímali až do doby než dcerka viděla nedávno ty 4 filmy co šly v televizi. Moc chtěla ty figurky robotů a Luka a další postavy. Tak jsem jí je koupila a fakt si vyhraje. Ušatýho gungana Bingse jsme sehnali u Legulky. Ty figurky nejsou nepěkné, jsou úžasné! Ty velké kosmické lodě a válečné stroje se nám taky líbí docela dost, ale jsou  opravdu děsně drahé a pro prvňačku komplikované.
Stejně to většinou u nás vypadá tak, že dcerka vezme figurky z různých setů, postaví jim vlastní svět a hraje úplně vlastní příběh podle svého scénáře. (S. Spielberg by měl radost. Zrovna před chvílí si bral za ženu Anakin Skywalker Hermionu a Spiderman si  ochočil Jar-Jara Bingse a Hagrid mu pak půjčil  Klofana..) Prostě figurky jsou pro nás momentálně to nejdůležitější a musím říct, že figurky lega jsou super ve všech setech, nejenom ve Star Wars. Jsou hercům  podobný tak, že už to snad víc ani nejde. Taky kvůli tomu (nejenom tomu) se lego jako hračka neomrzí.

Jak je to s penězi za autorská práva ke SW a k dalším  filmům to nevím, ale máme  filmovou dílnu S.Spielberga ( s tyranosaurem) a tam přímo píšou, že peníze které tím S.S. vydělá jdou na nějaké dětské humanitární fondy.

SW se prodávají opravdu dlouho, ale to je asi tím, že už je v té sérii pět filmů! Třeba Harryho prý bude sedm dílů a já pevně doufám (už kvůli dceři), že ke každému bude nové lego. Když nejste zrovna příznivci těch filmů, tak věřím, že se to časem omrzí.

Mičánek

Na stavebnicích s tématikou Star Wars je nejlepší to, že se podobají tomu filmu. Já jsem viděl první díl SW asi v roce 1985 na videu a když jsem stavěl první modely z Lega, vybavil se mi ze stavebnic tento film. Obdivuji tyto filmy a stavebnice jsou to nejlepší co Lego dělá. Čím více nových stavebnic SW bude tím lépe. Jen by se nemusely pořád opakovat.
A když se ti zdají drahé, počkej si na výprodej. Tak jako letos. Stavebnice jsou za poloviční cenu. Nebo i více. Dnes jsem koupil 4476 za 79,-Kč.

otaznik

Citace od: Mičánek kdy 11.01.2005, 23:10:46
Obdivuji tyto filmy a stavebnice jsou to nejlepąí co Lego dělá.


S tímhle bych si dovolil polemizovat. IMHO jsou nejlepší sety, které jsou originální svým nápadem, tedy ne podle licence. A samozřejmě platí, že pro každého je nejlepší něco jiného.

K zahajovacímu příspěvku této diskuze bych řekl jen to, že když se někomu něco nelíbí, tak ať to nekupuje, tím ukáže výrobci, že o takové výrobky nemá zájem.

Magesan

Myslim, ze velke sety ze SW (AT-AT, Tie Bomber) patri rozhodne k tomu lepsimu. Jeste dnes me mrzi, ze jsem si prispevek o zlevnenem AT-ATu ve Sparkys precetl pozde a nestihl jsem to tam vykoupit..

Adamsith

No já SW sbírám, takže mám zkreslený názor ( www.cswu.cz/sberatelstvi/lego/index.htm ), ale tvrdit, že to je škvár je nesmysl - sada SW přinesla nové dílky a postupy ve stavbě a taky figurky :). No a argument, že to nejsou modely (jak často slýchám, když někomu ukážů lego system sety SW) je nesmyslný - modely jsou UCS a system jsou hlavně hračky. Takže když se vám SW nelíbí, nechte je na pokoji, někdo je má velmi rád (byť ani j ánetvrdím, že všechny modely jsou naprosto dokonalé)

Robbed

#7
Já osobně mám rád Star Wars a stavím především modely na toto téma.
Mám jen několik stavebnic ( nejsou pro mě moc cenově dostupné - třeba jsem si koupil stavebnici AT-TE - 4482 za 3000Kč a je zde tolik dílků jako je v setu 4507-1: Prehistoric Creatures, který je jen za 1200Kč) Musím říct že starší sety se mi zdají být méně věrné svým předlohám, natož nová lednová řada se mi zdá být mnohem lepší než třeba sety z roku 1999. Jsou i dobrou zásobárnou dílků a jak už zde bylo řečeno i minifigů. A neřekl bych že jsou dlouho na trhu, protože se mi některá sada zalíbí a než na ni našetřím tak už je dávno pryč.
Jinak myslím že kdo je opravdový fanoušek SW tak je dokáže ocenit.  :)

Shi-So

SW jsou super.Jsem leta fanousek jak SW tak Star Trek (skoda ,ze ho Lego taky nevyrabi :().
Ty stavebnice jsou sice drahe ,ale modelove se mi libi asi ze vsech sad spolu HP nejvice :D.Koupil jsem si vcera TIE Interceptora a setrim si ho v supliku na vikend abych si stavbu v klidku vychutnal ;)
Jinak ohledne libi nelibi ,zalezi na vkusu kazdeho z nas.Ja bych si treba nikdy nekoupil set se Spidermanem ,ale verim ,ze jsou lide kterym se libi.

J_BOB

Ja mam SW hrozne moc rad. Ako filmy, tak knihy a aj rozne ine SW veci, vcetne lega....vlastne odkedy som si kupil svoj prvy SW set 7110 Landspeeder v roku 1999, z novych stavebnic kupujem hlavne SW :) Reedicie ma ale dost stvu, pac mam potom pocit, ze keby som pockal este rok, mozem mat z a trochu vyssiu cenu lepsi model! ale inak su super :) sw mam proste fakt rad :)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

tazzy

SW jsou velmi pekne a libi se mi, ale jsem specializován na town, takže žádný SW set nemám, ale za nějakou přijatelnou cenu bych chtěl   :)

Oli

Star Wars patri medzi moje najoblubenejsie lego.SW som zacal zbierat odkedy som videl prvykrat filmy.SW zbieram ale viem ze ho urcite nemam tolko ako ostatni,vacsinu SW lega si staviam z starych kociek.Mrzi ma na SW legu najviac asi to ze tie ceny su dost vysoke.Tiez neviem pochopit ako si niekto moze kupit lego Spiderman,ale viem ze kazdemu sa paci nieco ine,ale ja by som si asi nekupil lego Spiderman,Dino 2010,Alpha Team . . .    P.S- pridavam niekolko obrazkov SW ktore som stiahol na www.mocpages.com   a patria medzi moje najoblunenejsie. :)

Llevelyn

SW Lego je moje slabost...mám už docela slušnou sbírku. Jen ještě vykrást banku a dokoupit UCS.. >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Raistlin M

#13
Citace od: Llevelyn kdy 03.03.2006, 19:53:57
SW Lego je moje slabost...mám už docela slušnou sbírku. Jen ještě vykrást banku a dokoupit UCS.. >:D

Ženská!!!! Nestěžuj si!!!! ;D ;D ;D
UCS už máme Yodu...dvakrát, tak nebuď netrpělivá. :)

Jinak...SW setů máme 25 ( Yodu počítám jen jednou). Nejvíc nám chybí Jabův palác a Cloud City. Další na řadě bude asi Sandcrowler.

PS: Před pár dny jsem si postavil Falcona, sušeného ještě od Vánoc. Růžové hlavy jsou opravdu humus. :-[
Llevelyn ani nenechala panáčky oddechnout v sedačkách a okamžitě jim je urvala a nahradila žlutými (samo, i ruce). :) Hned se na to dá koukat. Momentálně jsou na svou žlutou barvu tak pyšní, že sedí na střeše Falcona a opalujou se. ;D

Ridiq

#14
MILUJU JE!!!
.

Dejv

SW sety jsou vynikající. Když se dívam na návrat jediho a přede mnou stojí x-wing, je to fajn pocit... ;D

muzzo

Já mám rád filmy Star Wars, viděl jsem je dokonce několikrát a vždycky jsem se příjemně bavil, ale Lego Star Wars mě nechává chladným. Neříkám, že nevypadá hezky, ale nejsem cílový zákazník tohoto produktu a také si dovedu představit i lepší série  ;D

myth

Citace od: Juju kdy 27.03.2006, 20:57:10
Napr. taký Slave 1 6209 je dokonalý a samozrejme som si ho objednal.

Z toho čo si napísal mi vyplýva, že si si ho objednal niekde na Slovensku. Otázka znie, kde?
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.