(Vlastní kopie cizího MOCu) Porsche 911 GT3

Založil tomaslambo, 27.05.2015, 18:50:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tomaslambo

Jelikož se výstava ve Frýdku-Místku už kvapem blíží, tak jsem se donutil ještě k jedné poslední stavbě. Opět se jedná o reverzní engineering, ale tentokrát to bylo mnohem jednodušší než v předchozím případě (Lamborghini Countach), protože  je spousty stavitelů, kteří si tento model postavilo podle návodu zakoupeného od stavitele Paula Boratka (prezentuje na www.crowkillers.com) a někteří z nich si postup stavby zdokumentovali sem tam nějakou tou fotečkou. Mi připadá kupování návodů jako vyhazování peněz, navíc si při stavění podle fotek člověk parádně zapřemýšlí nad místy, která nejsou moc dobře vidět :D. Přiznám se, že jsem měl trochu strach jestli mám ještě dostatek červeného stavebního materiálu, ale nakonec se ukázalo, že jsem měl ještě dostatečné rezervy a až na pár drobností nebylo nutné nijak výrazně improvizovat. Nakonec se mi podařilo okopírovat i veškeré funkční prvky, takže se auto pyšní nezávislým zavěšením všech kol, 6-ti rychlostní převodovkou, řízením typu HOG s rozvodem i na volant a otevíráním dveří i kapot.   

allrad

Krásná práce, smekám. Pohled ze shora moc hezkej, stejně tak velmi povedenej zadek. Předek je trochu krkolomnější, ale je pravda, že takovej dizajn napodobit lego dílama nejni snadný. Jen se mi zdá na svou délku trochu vyšší, ale může to být jen můj mylný dojem, neporovnával jsem s originálem. Stejně tak jsem neporovnával jízdní výkony, ale věřím, že se nenechá zahanbit ;)

tomaslambo

U tohoto auta zatím platí totéž co u Lamborghini Countach, zatím jsem se striktně držel předlohy a po výstavě se pustím do úprav. Osobně se mi taky nelíbí ta výška a čumák je trochu kratší než by měl být, ale více mě štvou ty blatníky, do kterých by se v pohodě vešly kola ze 42030 a ještě by zbylo místo. Nejraději bych to celé překopal na nějakou starší verzi jako 993 GT2 nebo 964 v úpravě RWB

HD

Jo, klobouk dolů před tvým zpětným projektováním (přestože tady to bylo, jak jsi psal, dosti zjednodušeno).
Větší kola by vozidlu určitě prospěla :D
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

tomaslambo

Větší kola by nebyly ani tak nutné, jako spíše zmenšit ty lemy blatníků. Třeba zadek by ještě trochu upravit šel, ale předek by potřeboval poupravit geometrii zatáčení, aby osa rejdového čepu byla pokut možno co nejvíce ve středu šíře kola (zmenšit offset). Tím by při zatáčení kola nepotřebovala tolik místa a mohl bych zmenšit ten lem