(vlastní) Fejkový Segway

Založil Engine, 20.04.2015, 17:47:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Engine

Chtěl jsem postavit něco jednoduchýho a zajímavýho. Ale zas tak zajímavý to neni a má to podstatný chyby příležitosti ke zlepšení:
  - velký převod, takže je to pomalý
  - malá světlá výška, takže nic nepřejede
  - pořád se houpe, jak Hoffman v Rain Manovi
Jediný co se mi povedlo je vyvážení. V klidu stojí celkem vodorovně.

Pár fotek i video je tady.

HD

No, vypadá dobře (a s tím, že nic nepřejede, si nedělej strosti, skutečnost není o nic lepší :D )... Kývání by se možná snížilo při použití většího průměru kola, ale nevím... (a nebo pomocnými kolečky :D )
Jo, a kvalita obrazu na videu mě mile překvapila, čím si to točil? Je to pěkně ostré a plynulé :)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Engine

Asi už jsem se smířil s tím, že nic nepřejede. Ale napadlo mě, že kdybych dal motory přímo na kola, bylo by to určitě rychlejší. Asi to zkusim. Původně jsem to tak udělat nechtěl. Bál jsem se, že bude vysoko těžiště a bude se to velkou rychlostí protáčet na místě.

Ale co s tím kýváním fakt nevim. Větší kola bych rád použil (všechno by se do nich líp schovalo), ale větší nemám. Teď při psaní mě napadlo obalit tyhle kola velkýma pásama. Trochu to zvětší průměr a mohlo by to driftovat :D

Fotky a video jsem pořizoval mým novým foťákem. Nikon 1 J3. Byl ve výprodeji a se setovým objektivem 10-30 mm mě stál 4500 Kč. Fotí dobře, teď už je to jen otázka rukou. Video jsem natáčel na manuál. Předem zaostřeno na jedno místo, pevně dané iso 3200, otevřená clona (při max zoomu je 5.6, což neni zas tak super), závěrka 1/60 s, rozlišení 1280x720 p60. Ta plynulost obrazu je daná asi právě závěrkou 1/60 při 60 fps. Vlastně snímá v kuse.

Martins

Hezké, a není právě proti "kývání" v originálním Segwayi ten rotující vodorovný setrvačník? Nezkusíš to tam nějak dostat?

Engine

To jsem nevěděl, že má Segway setrvačník. Ale určitě by mu ve stabilitě pomohl. No hlavní podíl na stabilitě má elektronika. A přesně takhle fungovat jsem viděl "segway" postavený z Mindstormu. Na internetu jich je spousta a fungují právě díky gyroskopickým senzorům.

Možná ten samochod ještě předělám. A zkusim tam vměstnat i setrvačník. Je to dobrej nápad.

Btw. Setrvačník se používá i na RC motorkách a funguje dobře. Ale takový otáčky z Lega asi nedostaneme.