(Vlastní) 9395 C model - Trike

Založil Pan Ďuláček, 12.02.2015, 19:19:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pan Ďuláček

Při hledání alternativních modelů k setu 9395 mě napadlo postavit něco podobnýho, jako tříkolku z filmu Dva nosáči tankují super. Říkal jsem si, že by to mohla bejt zajímavá alternativa k těm všem čtyřkolovejm modelům. Zároveň jsem chtěl ten trike motorizovat a vybavit IR ovládáním, abych si s ním mohl náležitě pohrát. Dárcem orgánů pro motorizaci a ovládání se měl stát set 9398.

To byla idea. Při stavění jsem narazil na problém funkčního zatáčení (servomotorem) a dostatečné robustnosti, kvůli váze battery boxu. Přestože jsem neměl žádnej přímej vzor, snažil jsem se aspoň trochu dodržet poměrnou velikost, vzhledem k velikosti kol. Taky jsem se chtěl pokusit o nějaký barevný sladění, alespoň na pohledovejch částech (vynechat červenou).

Jízdní vlastnosti mě docela překvapily, trike je živej (i přez nutnost redukování otáček motoru) a obratnej (diferenciál zadní nápravy je samozřejmost). Jen je třeba dávat pozor na vzájemnou polohu ozubenejch kol, který říděj pření kolo.

Vytvořil jsem i návod v LDD (ke stažení pod fotkami). V něm jsem nenašel použitý motory a přijímač V2 a tak jsem je nahradil kontrastně zelenejma dílama. Ty se daj  případně nahradit jinejma dílama ze setu 9395 pro stavbu "bezmotorový" verze. V tom případě se taky nabízí vyplnit místo po battery boxu dosupnym čtyřválcem do V. Pro stavbu doporučuju použít červenej "motážní přípravek", kterej je vidět na poslední fotce. Slouží k aretaci vidlice.

A teď popis:
Použité díly - vlastní trike - pouze set 9395
Motorizace a ovládání - 1x L motor, 1x servomotor, IR dálkové ovládání, přijímač V2, battery box - vše ze setu 9398
Funkce - kromě jízdy už jen otvírací kufr (pro přístup k battery boxu), náhradní kolo, anténa, tažný zařízení a plně stavitelná sedačka  :)

Doufám že se Trike bude líbit.

Video : http://youtu.be/rOFIbhIZld0

HD

Jo, je to pěkný model (osobně všechny neoficiální alternativní modely obdivuji), nejvíce se mi asi líbí provedení řidítek.
Zadní kola by bylo pro efekt tříkolky možná lepší volit o jednu velikost větší, ale chápu, že u C-modelu je to zhola nemožné ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns