(vlastní) povstání ve varšavském ghettu

Založil danyboy, 29.10.2014, 09:24:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

danyboy

Narychlo splácaná stavba do soutěže slovenského lugu.

matka

Paní na Žlutém hradě

Villa Legina

Prepáč, ale názov stavby vyznieva strašnejšie než samotná stavba. Na mňa to pôsobí ako profanácia tej historickej udalosti, nie ako jej stvárnenie, pričom nechcem povedať, že takéto témy sú neprípustné, jednoducho sa Ti to podľa môjho názoru len nepodarilo a preto je to škodlivé, mohlo by to niekoho aj uraziť, neviem, či si si toho vedomý...

MÍLA

Já to viděl už na facebooku a napadlo mě jestli ten barák nestojí v Doněcku, polská povstání neznám.

Izmael10

Citace od: Villa Legina kdy 29.10.2014, 13:13:07
Prepáč, ale názov stavby vyznieva strašnejšie než samotná stavba. Na mňa to pôsobí ako profanácia tej historickej udalosti, nie ako jej stvárnenie, pričom nechcem povedať, že takéto témy sú neprípustné, jednoducho sa Ti to podľa môjho názoru len nepodarilo a preto je to škodlivé, mohlo by to niekoho aj uraziť, neviem, či si si toho vedomý...

Skús to trochu objasniť.  ;)

papluh

úprimne, nič z tej scénky priamo neevokuje Varšavské povstanie - môže to byť scénka s ľubovolného konfliktu v Európe 20-21. storočia (španielsko, I. aj II. svetová, Balkán , Ukraina...)   
Na druhú stranu sa mohla odohrať v každom z nich a vrátané Varšavského povstania, tak neviem prečo by ho mala znevažovať...
Ako samotná stavba to celkom vystihuje boj. Akurát by som možno pridal viac protivníkov "na zemi", ten jeden je tam taký mimo kontextu, napr. po stranách dverí ako sa snažia dostať dnu, alebo napadnút pozície zo zálohy...

Anatyt

Citace od: Villa Legina kdy 29.10.2014, 13:13:07

Čisté trollovanie. ;D

Bard

Mohl bych se podepsat pod první část Papluhova komentu. Ten název mi přijde trochu účelový, ale to nechci hodnotit.

Stavba se mi líbí, architekturu z LEGA mám rád a ten dům je pro mě samozřejmě těžištěm MOCu.

Taky bych rád uměl něco takového narychlo splácat.  ;D

Villa Legina

Citace od: Izmael10 kdy 29.10.2014, 15:02:53
Skús to trochu objasniť.  ;)

Izmael: Na prezentáciu tej stavby nebolo vôbec potrebné, dávať ako kulisu taký názov (ktorý stále u niektorých vyvoláva hrôzu) a zopár minifigov k tomu - čo vyznieva iba ako doplnok k tej stavbe, hoci minifigovia mali byť pri takom názve hlavní aktéri. Keby to urobil naopak (dokázal vystihnúť atmosféru - a nie minifigy - ale dom by na diváka pôsobil ako kulisa) nepoviem ani slovo. Vyvolávať pozornosť silnými, nabitými názvami za ktorými je skutočná, stále relatívne nedávna tragédia ľudských dejín, ku stavbe MOC domčeka, pričom môže kedykoľvek a kdekoľek predstavovať hocičo iné, je podľa môjho názoru necitlivé.
Uvediem príklad: ak chcem odprezentovať MOC rozkošatného, detailne urobeného stromu, nedám predsa tomu názov napr. "Pohľadnica z lynču, Oklahoma 1908" čo zariadim s jedným minifigovským obesencom na strome s niekoľkými minifigovskými divákmi pod ním, pričom pôvodný zámer ostáva ten istý: odprezentovať stavbu moc stromu a nie udalosť...

Anatyt: nezaprieš sa, si to ako vždy Ty, nemám Ti čo povedať.