Vozová hradba - zkoušel někdo?

Založil wolfram, 06.06.2014, 04:58:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

wolfram

Chodím sem teprve něco přes rok, ale tohle téma jsem si nějak nevšiml. Nerad bych objevoval dávno objevené. Cvičně jsem si postavil jeden "vozejček" a jednoduchý taras mezi vozy - fotky snad časem. Posádka tak 3-5 minifigů. Tohle takřka národní téma nabízí další rozvoj - těžká jízda proti hradbě, za hradbou čekající lehká jízda, tarasy, nějaké to dělo, husitská bohoslužba, táborské ženy, bratr Žižka (z jednookého piráta) atd. Celé to dělat nebudu, zkusím tak dva, tři vozejčky, abych to měl i s napojením. Na to mi materiál snad bude stačit. Víc bych toho zatím asi neobsadil ani minifigama, bude to chtít dost drbanů. Optimální by se mi v hradbě zdálo tak sedm vozů.

linhi

Tak tohle tema jsem uz testoval i ja,vozy jsem udelal tusim dva,
husite jsou nevytezene tema a take je mam stale v planu.

Mr. Cube

wolfram

linhi, Mr.Cube díky!
Linhiho "vozejček" se mi líbí hodně - ta zadní část s padacími dvířky je super. Už jsem ji měl vyřešenou, pak jsem zjistil, že je toho jinde dost blbě, tak jsem to přestavěl a najednou mi ta původní varianta dvířek nejde.
Takže - buď na to rezignuju a udělám to napevno, nebo rezignuju a nechám ten kousek vzadu otevřený, nebo něco vymyslím a bude to vypadat méně či více blbě.
Máš to ale asi o něco větší než já. Rozměrově se mi zdá, že mám blíž ke gearově verzi.
U geara bych měl nějaké připomínky. Většinou jsem četl, že u Sudoměře byly vozy běžné, ne bojové. Skála se mi zdá jako nonsens. A nejsem si jist bahnem před vozy. Kolem jo, ale ne na hrázi. A teda, jestli udělám aspoň dva vozejčky, tak bych je nespojoval takhle přímo čely, ale šikmo. Na druhé straně, musím ocenit komplexnost to výjevu.
A teď mě na pár hodin omuvte, dorazily mi dneska dva lotr sety :-D

Mr. Cube

Citace od: wolfram kdy 06.06.2014, 09:14:57
A teď mě na pár hodin omuvte, dorazily mi dneska dva lotr sety :-D

Se máš.  ;D Co jsou to za sety - neplánuješ třeba recenze? Jinak hodně štěstí se stavbou vozové hradby, těším se na výsledek. Jinak zrovna běžel v TV film Jan Žižka, tak jsem se na tu bitvu díval a říkal si, jak by to asi vypadalo z LEGA.  :D

wolfram

Dorazilo mi tohle:
9472 Útok na Weathertop
79007 Bitva u Černé brány
takže žádná novinka na recenzi, navíc to by měl psát někdo, kdo se tomu věnuje déle, aby mohl nějak ohodnotit technický řešení a srovnat to třeba se staršími sety. Dost mě vyděsily ty točitý schody. Ty jsou řešeny dost nelegově.
Jinak na ten Weathertop už tu někde recenze je.

Jo, tak toho Žižku bych si mohl taky pustit, mám k tomu poněkud ambivalentní vztah, ale fakt jsem to dlouho neviděl.