Problém s Madoca´s SUV MK2

Založil kladovec, 26.05.2014, 15:24:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

kladovec

Zdravím všechny. Obracím se na Vás s prosbou o radu. Mám doma SUV MK2 od Madocy. Velmi povedený model, který se mi velíce líbí. Nějakou dobu jsem si s ním nehrál a když jsem se k němu po nějaké době vrátil. Tak mi začal zlobit. Po nabití baterek jsem zjistil, že mi nechce jet na rychlejší převod. On jede, ale za chvíli zhasnou světla a motor nemá vůbec sílu jet (a to jezdím po plovoucí podlaze). Na lehčí převod jede ale na ten rychlejší vůbec. Podotýkám, že dva XL motory mám na IR receivru V2, takže proudová ochrana by to asi neměla být. Taky jsem zkusil překlenout proudovou ochranu na baterry boxu a taky bez úspěchu. Vždyť to musí jet po plovoučce bez problému, i po koberci mi to jezdilo perfektně při každé rychlosti. Rozebral jsem model až na převody, vymontoval jsem XL motory a zkusil protočít a vše se točilo volně. Snad až na portály pro kola, ty při zatížení kladly (malý) odpor. Prosím zkusíte poradit?

Měch

Když zatočíš, tak jsou tím úhlem bržděné CV jointy v kolech. Jinak nevím...mám ho taky a bez problémů. Na rychlejší převod mi jen při rozjezdu přeskočí kolečko :-\ jinak pohoda.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

kladovec

Tak se mi problém podařilo objasnit. Za vším stojí zřejmě baterky. Nejsem elektrikář, takže to nemůžu přesně vysvětlit. Při silném zatížení se jedna sada baterií úplně vybije (zhasnou světla u auta) a nepřejede ani tkaničku od bot. Zatímco druhá sada baterek funguje bez problémů, auto jezdí po koberci bez známky vybíjení (světla nepohasínají). Je však zajímavé, že obě sady baterií po změření dávají cca. 7,4 V.

Měch

Napětí může být stejné (aspoň víš že jsou všechny baterky v sadě funkční), ale důležité je kolik v sobě mají ještě mili-ampér-hodin. Tedy zbývající kapacita.
Fotky

kladovec

Zkoušečku na baterky si půjčím od švagra a vyzkouším je a uvidí se. Může být problém i s baterry boxem, poněvadž jsem prohodil baterky v baterry boxech a problém se projevil znovu u těch druhých baterek. Co se může pokazit v boxu? Problém se mi vyskytl ještě před překlenutím proudové ochrany. Asi to vyřeším zakoupením nového, zase tak drahý není.

Měch

Možná tam jde něco do zkratu...každopádně jestli pojedeš na Lipno, tak ti můžu BB dovézt. Mám jich asi 20 navíc..
Fotky

kladovec

Děkuji za nabídku. Mám Lipno z ruky (severní Morava), takže nepojedu. Přes BL něco najdu. Díky