Legoland 2013

Založil rck, 28.07.2013, 20:49:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

rck

Ahoj, byl jsem v červenci 2013 v Legolandu, tak pár poznámek, co se můžou někomu hodit.
Z mobilu mi nešlo zaplatit, pozor tedy když budete řešit online lístky na poslední chvíli jako já (telefon na android verze 2.3, na jiném může fungovat, jen upozorňuji). Ale po příjezdu jsem na pokladně zjistil, že mají akci - roční vstup "merlin" kartu za 65 EUR. Mimochodem pokud jedete alespoň na dva dny, tak se vyplatí rovnou roční vstup. Cena za dva dny je podobná jako základní roční vstup, takže při opakování výletu do roka odpadne část nákladu - vstupné. Merlin karta opravňuje k vstupu i na další atrakce po Německu, což se může hodit.
Parkovné na den 6 EUR, s roční kartou 5 EUR, nebo si můžete zakoupit parkovné za 15 EUR na rok (nevím zda tohle je jen u merlin karty nebo i u roční).
Při otevření fronta na lístky veliká, na druhou stranu se, kdo už lístek má, dostane rychleji na atrakce. Stejně tak i večer se lépe dostanete na řadu. Přes prázdniny je tam hodně lidí, fronty od 5 do 30 minut jsou všude.
Ještě k vstupu - nekontrolují batohy, jídlo a pití můžete mít s sebou. Vodu lze doplňovat ze speciálních "umyvadel", která jsou u toalet.
Co se týče nákupu Lega, tak v Lego faktory 100g za 9 EUR, a také si můžete sestavit šest minifigurek za 10 EUR, jedna je za 1.99 EUR, každá figurka může mít jedno příslušenství, lze koupit i samostatně za 0.3 EUR za kus. Sortiment ponejvíce Chima, Ninjago a další aktuálně prodávané série. Na merlin kartu je tady 10 procent sleva, stejně jako i v pár restauracích a oficiálních obchodech.
Výprodejový stan je mezi Dino grilem a Chima 4D kinem. Měli zlevněné sety z Monster Fighters o deset, někdy dvacet procent, nic extra. Zajímavé jsou čtyři palety s kostkami, kde se můžete volně hrabat a naplnit si pytlík za 25 EUR. Pytlík má rozměr cca 25 x 14 cm.
Jinak oficiální obchody dodržují doporučené ceny.
Podle množství lidí v pracovní dny bych opravdu nejel přes prázdniny o víkendu a taky bych doporučil vážně minimálně dva dny, za jeden se to stíhat snad ani nedá. Jen v minilandu jsem prohlížením modelů strávil tak čtyři hodiny...celkově je to ale super a každému bych Legoland přál.
A díky lidem co o něm tady psali, čerpal jsem z jejich příspěvků než jsem jel a moc se mi to hodilo.
Děkuji



davroman

#1
Taky jsem v minulém týdnu (čtvrtek) navštívil Legoland s rodinou a zcela mohu potvrdit níže uvedené.
Jen dodám, že jsem kupoval lístky on-line cca 2 týdny předem se slevou (rodinné vstupné (2+2) na určitý den za 87,10€) + k tomu jídlo za 50,-€ (4x hlavní jídlo, 4x velký nápoj, 4x zmrzka, 2x kafe a 2x cukr.vata - co jsem koukal na ceny, tak se to vyplatí, ale lístky platí jen v některých restauracích (jsou vyznačené na mapce), bohatě nám to na celý den stačilo) + 5,-€ parking. Při objednávání přes iPad mi to také nešlo zaplatit, druhý den přes PC (Win7) v pohodě. Jasná výhoda on-line objednávky se ukázala hned u vstupu, kde byla fronta tak na 30min.
Fronty byly úplně všude, někde i 45min, po 14-15hod to začalo být lepší. Možná to někteří kvůli horku vzdali.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

kilhor

#2
Byli jsem tam také ve čtvrtek (a v pátek) a vskutku: všude Čechů ... jak na Moravě.

Ale chtěl jsem prozradit malý trik. Když budete ubytováni v LEGOLAND kempu, pustí vás zadní branou místo v 10:00 už v 9:30. Sice ne do celého areálu, ale aspoň něco. Pustí vás na atrakci ve Egyptském stylu, která je sice úplně trapná, ale dětem se to může líbit.

Dáte dvě jízdy, tím uspokojíte rodinu a v 10:00 můžete být připravení ve startovacích blocích na otevření zbytku parku.

Vyrazíte na Flying Ninjago a otočíte dvě jízdy než se udělá 20+ minutová fronta. Flying Ninjago je bezkonkurenčně nejlepší atrakce ve Legolandu.

Ten pocit, když se to konečně naučíte roztočit! Když se to konečně na čtvrtý pokus povedlo, samo od sebe se mi z úst dost nahlas vydralo [nindžagóóó] a po přistání jsem sklidil aplaus.
Pozn: Aplaus byl za euforii a stylový výkřik, nikoliv za točení (točit se umí každý dvacátý ninja/letec).

Luky1987

Citace od: kilhor kdy 30.07.2013, 00:48:05
Ten pocit, když se to konečně naučíte roztočit! Když se to konečně na čtvrtý pokus povedlo, samo od sebe se mi z úst dost nahlas vydralo [nindžagóóó] a po přistání jsem sklidil aplaus.
Pozn: Aplaus byl za euforii a stylový výkřik, nikoliv za točení (točit se umí každý dvacátý ninja/letec).
Úplně tě na tom vidím  ;D
My tam byli loni na den dětí a fronty moc nebyly, asi jsme měli štěstí.

standa

Ahoj, jen se chci zeptat, dá se v Legolandu koupit něco, co není standardně k dostání v eshopech?
Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum

rck

Ahoj,
   květen 2014 jsem byl v Legolandu. Oproti 2013 je zde předváděna nově stíhačka X-Wings, která je fajn a hlavně fakt velká, taky okolní Star Wars postavičky jsou super.
   Co ale překvapilo negativně, ve výprodejovém stanu už neplatí naplnění pytlíku za 25EUR, je to stejně jako v Lego factory, že se platí za 100g (buď 10 EUR, nebo 9EUR,teď nevím). Jinak sortiment ve výprodejovém stanu hobit(lotr), city a lone ranger. Slevy ale o ničem, cca 20% max. Například velký set 9474 za 115EUR, 79108 za 39.9EUR. V podstatě to, co běžně seženete v českých eshopech.
   Lidí méně jak v hlavní sezóně, fronty nebyly tak dlouhé.
   Pozor na dopravu, dálnice Stuttgart Mnichov často stáhnutá do dvou pruhů, kolony, zpátky jsem jel přes Norimberk a to bylo v pohodě.
   Užijte si pokud vyrazíte, Legoland je skvělý.