Workshop pro kostkaře - tvorba návodu na stavbu

Založil milanv, 11.03.2014, 13:57:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Tomík mi připomněl, že už nějakou dobu držím nápad na workshop na téma Virtuální stavění a tvorba návodů. Aby to nebylo omezené Prahou, navrhuji to uspořádat na Lipně, v rámci programu pro vystavovatele. Kdo byste měl zájem?

Moje představa je:

- na začátku bych měl cca půlhodinovou přednášku s ukázkami základních postupů při modelování na počítači
- vybraný (skutečný, fyzický) model by si pak každý sám vytvořil na počítači, já bych pomáhal konzultacemi, příp. společné či větší problémy řešil společně pro všechny
- hotové modely bychom uložili a šli na přestávku
- po přestávce bych ukázal, jak se tvoří návody - opět cca půlhodinová přednáška
- každý by si vytvořil základní návod na model z první části, pomáhal bych konzultacemi
- na konci bych měl cca čtvrthodinovou ukázku triků a pokročilejších záležitostí na vylepšování návodů

Celkový čas: cca 3,5 hodiny včetně započítané přestávky.

Celé školení by probíhalo na násl. software: SR 3D Builder, MLCAD, LPub a aktuální LDraw knihovna. Každý účastník by si donesl svůj notebook s nainstalovaným sw. Já donesu stavebnici/model, který budeme "digitalizovat", vytištěné materiály (manuál) pro každého účastníka (v češtině, udělám vlastní).

Požadavky na Lipno point by byly: místnost pro přihlášený počet lidí, se zásuvkami na notebooky, projektor a plátno. Peki, je to OK?
Pán na Žlutém hradě

peki

Byli jste loni na otevření? Lipno má zájem o interaktivní program pro návštěvníky na skovošovém kurtu. Kam si příde rodič s dítětem pučí si na chvilku auto, podívá se na robota, případně jezdící monorail a za chvilku (10 min) půjde jinam.

Program na 3,5 hodiny pro AFOly není vhodný na akci typu otevření, protože se budou do poslední chvilky odstraňovat problémy, potom se otevře bude vernisáž, následně se to rozjede na plno, ideální bude když autoří budou poblíž svých děl aby mohli komunikovat s návštěvníky, pokud dorazí kostky bude se stavět interaktivní město. A večer bude nějaký volnější program (protože všichni budou utahaný) bude se volit zakázkový MOC, mohla by se udělat nějaké diskuse s Janem uvidím jestli dorazí někdo další (Grohl).

To co navrhuješ je lepší (pokud bude zájem) pro bourání bude více klidu

Čili na zahájení určitě LP nebude poskytovat prostor, a nic dalšího protože na to nebude vůbec čas. Po zavření bude prostor pro AFOly, ale to asi nebude nálada na 3 hodinové zaměstnání.

Jinak nápad je to dobrý mne samotného by to zajímalo  ;)

tomaslambo

Osobně by mne takovýto workshop velice zajímal, ale i kdyby se na něj v Lipně vytěsnil čas, tak nevím jestli se tam vůbec dostanu. Proč ten workshop neuděláš formou krátkých videí na Youtube a tady nezaložíš vlákno, kde by se ke každému kroku daly zodpovědět případné dotazy?

milanv

Díky za super reakce!

Ad peki: určitě naprostý souhlas. Mně jde jen o to, aby ten workshop byl pro co nejvíc lidí přístupný, tj. udělat to někdy/někde, kde se můžou přidat lidi, co by je to zajímalo. Rozhodně nechci s ničím kolidovat - to bych byl proti tomu svému cíli. Takže přijímám všechny rozumné návrhy. Jak to bude vypadat u bourání? Bude tam ještě čas navíc? Nebo by bylo lepší vyhlásit, že kdo chce na workshop, tak ať přijede dřív? Neznám detaily organizace, takže budu rád za pomoc v tomto směru.

Ad tomaslambo: potvrdilo se mi už u několika lidí, že tohle je velmi obtížné téma na jednosměrné vysvětlování. Proto interaktivní workshop. Pokud bys na něj chtěl a jen ti nevyhovoval termín, určitě nezůstávej potichu, rozhodně se tu ozvi a pokud to půjde, domluvíme se pak už ve skupince zájemců, který termín by vyhovoval. Nebude nás asi tolik, tak se snad domluvíme :)
Pán na Žlutém hradě

Foton

Nápad se mi líbí, zúčastnil bych se kdekoliv. Pokud to bude na Lipně, budu mít od důvod víc tam jet.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Thrawn

Nápad je super, při bouracím víkendu bude rozhodně více času. Rád se zúčastním  :)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Martins

Ahoj, super nápad, také se hlásím... mám jen problém rozchodit všechny ty sw. Něco mi hodně padá, něco ani nepustǐm...

Jo a taky raději osobně než online!  :D

Tomik

Já bych se také zúčastnil - ať už jako student nebo jako instruktor... ;)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr