Veletrh hraček Ostrava-Lego sekce

Založil Ondra, 23.10.2013, 21:39:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ondra

Neví někdo o tom víc, mám tam jet v sobotu tak jsem zvědav co mně bude čekat.Vypadá to, že tam bude oficiální zastoupení lega.

http://www.hracky-ostrava.cz/

Ondra

Dneska jsem navštívil veletrh hraček a bohužel musím konstatovat, že ne duplo sekce byla jedna velká blamáž.Ani jeden sestavený set a stánek se skládal pouze ze setů na prodej.Dokonce tam nebyl ani jeden katalog nebo reklamní prospekty.Obsluha byla ochotná, ale bohužel jsem se asi ptal špatně a to na představené exkluzivní sety pro nadcházející rok.

Nabídka setů byla různorodá, ale moc žhavých novinek nebylo.Největší novinka byla letošní technic jeřáb.
Exkluzivní sety byly jenom dva, volkswagen camper van a modulární petshop což mně trochu zarazilo, protože už nejde sehnat.Ale také mně  mrzelo že jsem neviděl třeba kino.Chtít tam restauraci by byl nonsens  ;D :D .Dále byly architecture sety a nejnovější minecraft sety.

U dupla jsem se zastavil krátce, plno dětí a hlavně v životní velikosti duplo lokomotiva s vagonem, který byl uzpůsoben na hraní.

Návštěva za 70 kč pro dospělé stála, ale jenom pro ty co nešli na lego o které se tak v reklamních prospektech opírali.Dokonce i stánek cogo a české stavebnice gecco byl rozmanitější a to je co říct.

Kuba

V sobotu jsem měl cestu kolem Černé louky v Ostravě, tak jsem se byl také podívat.
Bohužel máš pravdu. Lego stánek byl pomalu jeden z nejhorších na celém veletrhu. (na to kolik bylo reklam v rádiu o lego - jako navrátilci na veletrh)...

Téměř každá stavebnice, nebo kostky a hry, měly prostor kde si ji lidé mohli vyzkoušet. To klasickému legu chybělo. Pouze u dupla zmiňovaný vlak.

Popravdě, když jsem viděl ten lego stánek, kde měli na proej pouze pár setů, ani jsem se neobtěžoval u něj zastavit. Téměř veškerý čas jsem strávil u aut a vrtulníku na dálkové ovládání. To mě zaujalo více.  ;D

Příšti rok se zkusím nabídnout na veletrh můj MOC. Jen musím sehnat kontakt na kompetentní osobu. Třeba by se mohlo přidat více Ostraváku? Lego by mělo hned důstojnější reklamu, než pouze prodejní stánek.
Škoda, že letos jsem zaregistroval info. o veletrhu tak pozdě. Mohl jsem ještě uplatnit Hrad a pozdržet demolici 14 dní :D

Ondra

Já bych se jim nevnucoval, oni určitě vědí o kostkách a zdejších stavitelích a taky není jisté jestli to byla oficiální distribuce nebo nějaký eshop a na tuto otázku mi nebylo odpovězeno zcela přesně.

Snad to bude příští rok lepší. oni asi žijí z toho že je to lego a lego samo o sobě nepotřebuje reklamu.

Kuba

No možná  z toho žijí. Otázka, jak dlouho ještě lego nebude potřebovat reklamu.
Mnoho mých vrstevníku a kamarádu má již malé děti a od všech slyším, že lego je drahé, že jim raději koupi něco jiného. Nebo kupují alternativy v podobě čínských napodobenin. Bohužel.  :'(

Ale spátky k veletrhu.
Kdyby lego na veletrhu vytvořilo alespoň takový stánek jako měla stavebnice gecco, určitě by neprohloupili. U gecca byla spousta vystavených staveb (a ne malých, zámky, hrady), které si lidé i fotili a několik pultíku na stavění, kde stavěly nejen děti ale i rodiče. A prodejcům mizela jedna krabice za druhou. Lego mělo u stánku pro změnu prázdno. To regaly s legem v Tescu nadchnou více, než onen stánek.
Proto myslím, že shánět kontakt na onoho lego prodejce by nebyl zas tak špatný nápad a nabídnout mu za drobnou úplatu pár MOCU jako reklamu na příští veletrh 2014. Uvidím jak pochodím. V nejhorším, co můžé říct, je: nemám zájem.  ;D ...Jeho problém, protože návštěvnost tam byla ohromná :)

Ondra

Pravda, Gecco mělo nejlepší stánek ze stavebnic dobře naaranžovaný hrad hned dokáže přilákat lidi stejně tak velký prostor na stavění .Divím se že klasickému legu nezaplatili lepší stánek, stačil by postavený jeden technic jeřáb, ulice s modulárnímy domy a nějaký ten hrad a hned by to vypadalo lépe.A určitě i přilákalo víc potencionálních zákazníků, jako určit z krabice jak je velký třeba ten jeřáb, uvážím li že se krabice oproti minulým letům podstatně zmenšila je nadlidský výkon.

Jinak všiml sis toho hracího "koutku" u toho prodejního stánku , co jsem tam měl možnost sledovat tak tam měli dilý staré i přes deset let.Vypadalo to že to někdo přinesl z domova a nedostal erár  :o .

Kuba