Mini katalogy - kde zjistit v kterých setech se nacházely?

Založil Ondrej, 24.08.2013, 11:24:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ondrej

Prosím o radu, mám spoustu mini katalogů, které byly přidávány přímo do setů a nikde nemůžu najít seznam kde by byl minikatalog a sety, ve kterých se nacházel. Byl bych docela rád, kdyby existoval nějakej odkaz, kde by se tohle dalo dohledat, abych je mohl dát do setu, do kterého patří.
Příklad mini katalogu, aby bylo jasno o čem mluvím:

otaznik

Těžká věc, na takový seznam jsem zatím nenarazil.
Nicméně podle tématu a let to lze poměrně dobře spárovat.

ottta

Zdravím, také mám ve své zbírce spoustu těchto reklamních katalogu cca od roku 1987, také nevím, který jsem z jakého setu vybalil, ale protože mám některé vícekrat a určitě mi nějaké chybí, tak nabízím výměnu. S pozdravem ZH
PS zbírám je jako katalogy a stačí mi od každého 1 ks.

Ondrej

Postupně budu dělat seznam, na brickshelfu se daj najít fotky starých setů během rozbalování kde jsou katalogy vidět. Pokud se bude chtít někdo přidat není problém.
Př. set 6656 - katalog 1985 Mini European (109983-EU)

otaznik

Citace od: Ondrej kdy 25.08.2013, 13:12:24
Postupně budu dělat seznam, na brickshelfu se daj najít fotky starých setů během rozbalování kde jsou katalogy vidět. Pokud se bude chtít někdo přidat není problém.
Př. set 6656 - katalog 1985 Mini European (109983-EU)
Bohužel to ale nelze brát jako přesné vodítko.

Ondrej

Citace od: otaznik kdy 25.08.2013, 14:12:55
Bohužel to ale nelze brát jako přesné vodítko.
Já vím, že 100% se tomu nedá věřit. Sehnal jsem teď jednu 6656, která vypadá jak nová a byl tam ten samej, takže v tomhle případě by byla vysoká pravděpodobnost že tam má být. Budu dávat dohromady seznam pro sebe, abych mohl zařadit stávající katalogy k setům které mám. Bude to dlouhá práce a rád se podělím s ostatními. Dělal bych to tak jako tak. Za chvíli mi začíná škola v říjnu tak abych se tam nenudil  ;)

SpCasPi000

Vie niekto, kedy sa minikatalógy prestali do setov pribaľovať? A vlastne aj tie väčšie klasické.
Čo sa dialo medzi rokmi 1995-2008 totiž netuším, lebo som bol v DA  :P

danyboy

Citace od: SpCasPi000 kdy 25.08.2013, 14:45:26
Vie niekto, kedy sa minikatalógy prestali do setov pribaľovať? A vlastne aj tie väčšie klasické.

No vím, že v 98. ještě byly.
Ale jestli to byl poslední rok s katalogy, to nevím. >:(

SpCasPi000

Škoda že na BL to nie je uvedené. Teraz neostáva nič iné, len pokúpiť čo najviac MISBov a porozbaľovať aby sme mali istotu správnosti a urobila sa poriadna databáza  ;D >:D

havlik.jakub666

Vím určitě, že byly u Harryho Pottera a KK2 2004. ale pak už asi ne.
LEGO forever

danyboy

Citace od: havlik.jakub666 kdy 25.08.2013, 15:05:52

Na to jsi přišel kde? Mám set 8875 a v něm žádný mini katalog nebyl! :-*

Ondrej

Na BL jsou, ale jak bylo psáno, není uvedeno v jakém setu. Je to škoda bylo by to snadný je pak přiřadit do krabiček. Ze sběratelského hlediska by to bylo fajn znát kompletní podobu setu. Díly jsou jasný ale tohle je taková třešnička na dort. Pro perfekcionisty jako otazník by to nebylo od věci ho vytvořit  :)
Další věc co mě zarazila je odlišnost krabic stejných setů, jako příklad 9V výhybky a křižovatky.

Ojík

Citace od: SpCasPi000 kdy 25.08.2013, 14:45:26

V letech 2003 a 2004 ještě byly. Pak hádám, že už se začaly vytrácet. Ale moc mi nechybí.
All work and no play make Jack a dull boy.

havlik.jakub666

Citace od: danyboy2127 kdy 25.08.2013, 15:09:54
Citace od: havlik.jakub666 kdy 25.08.2013, 15:05:52

Na to jsi přišel kde? Mám set 8875 a v něm žádný mini katalog nebyl! :-*
Protože, jsem je tam měl.
P.S. 8875 je z roku 2005, ne z roku 2004
LEGO forever

Ondrej

Diskuze zda byl tam nebo jinde nemá moc smysl. Spíš pokud víte set a katalog, který v něm byl. Tak mi to pošlete skrze SZ nebo mail ondrejnesleha(zavináč)gmail.com. Udělám z nich seznam.

Villa Legina

A to ešte nehovoríme o posteroch a napr. aj letáčikoch propagujúce tie servisné balíčky, ktoré tiež do setov v minulosti pribaľovali.
Takisto sety, ktoré sa vyrábali dlhšie, mohli po určitom čase už obsahovať novšie minikatalógy. A samozrejme závisí i od krajiny, kde bol set distribuovaný...

otaznik

Já tedy žádné katalogy v setech vydaných 2003 a novějších neměl.