Koupil jsem 8421

Založil mustafa, 23.01.2006, 22:14:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mustafa

Na http://www.4kids.cz/ jsem koupil set 8421. Co si o něm myslíte?? Mě se hrozně líbil, je to po 6ti letech první set co jsem koupil.

Mellory

Mě se líbil hodně. Plánoval jsem recenzi, ale střední škola mě poslední dobou zatěžuje víc, než jsem si myslel.
Nothing is true. Everything is permitted.

chadzi

nojo to je fajnovej set. pak sem napis jak dlouho jsi to stavel. by me zajimalo jestli nemas po 6ti letech ztuhly prsty  :P

ass

Set je to dobrej, ale mouchy má. Stavba mi trvala asi od 22:00 do 4:00, takže nějakejch 6 hodin.
Stavba je to super a dost se mi líbí geniální navzájem-propojení těch studless beamů tak, že vznikne pevná konstrukce. Taky je to slušná zásobárna dílů na Technic stavby. Ale samotný funkce ramene mě dost zklamaly. Píst je kvůli těžkýmu ramenu slabej a jeřáb nezvedne ani lokomotivu z 4512. Navíjení provázku a vyjíždění ramene je imo moc pomalý.

mustafa

O tom rameni jsem už četl docela dost kritiky, tak jsem docela zvědav. Jinak co se týče obchodu 4kids.cz , tak nemá chybu. Nakupuji na internetu docela dlouho, od výpočetní techniky po kancelářské potřeby a s takhle rychlým a vstřícným jednáním jsem se ještě nestekal. Doporučuji.

Llevelyn

Akorát slovo "slevy" nemaj ve slovníku..jinak ten obchod je velice dobrý. >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Pepan

Citace od: ass kdy 24.01.2006, 18:16:05
Píst je kvůli těžkýmu ramenu slabej a jeřáb nezvedne ani lokomotivu z 4512. Navíjení provázku a vyjíždění ramene je imo moc pomalý.

Sice to doma nemám(škoda), ale neměl by být takový problém to "trochu" vylepšit :)

mustafa

Tak jsem to dneska dostavěl, s tím ramenem je to pravda, bodnul by ještě jeden píst, viděl jsem řešení na brickself.com a nebude to těžký vyřešit.

ass

Já jsem ještě přišel na to, že když pumpuju, tak se to zvedne, a pak ještě furt pumpuju, dokud to už nejde, a pak je to rameno silnější, ale stejne moc neunese.

mustafa

Přemýšlel jsem nad tím přidáním dalšího pístu a došlo mi, že tím se vyřeší akorát nosnost, ale padat při spouštění to stejně nepřestane. :-( Vzpomínám, že strejda měl set 8854, kde se to rameno tak pěkně pozvolna spouštělo.

Pepan

#10
Citace od: ass kdy 27.01.2006, 06:53:42
Já jsem ještě přišel na to, že když pumpuju, tak se to zvedne, a pak ještě furt pumpuju, dokud to už nejde, a pak je to rameno silnější, ale stejne moc neunese.

To je jasný, v pístu je pak větší tlak a tím pádem více unese ;D

Citace od: mustafa kdy 27.01.2006, 10:12:13
Přemýšlel jsem nad tím přidáním dalšího pístu a došlo mi, že tím se vyřeší akorát nosnost, ale padat při spouštění to stejně nepřestane. :-(

Ale stejně by možna stálo to zkusit vylepšit ;)
Já jsem to u 8455 dělal se zatíženou radlicí dělal tak, že jsem ventil nedal do krajní polohy, ale ze středu ho posunul jen kousek, aby vznikl jen malej průchod vzduchu.  Kdyby tam byla jeste jedna dvojice pístů možna by to fungovalo, ale takhle je to fakt moc těžký.

Možná by bylo lepší na ty horní výstupy pístů nasadit hadičku a na ni ventil. Bude tam podtlak a to by mohlo zpomalit ten pád. No a kdyby to rameno nespadlo uplně, tak otevřeš ten ventil. Neručim za úspěch, nemam to doma a nevim jak je to těžké. :-\

Poco

Citace od: ass kdy 24.01.2006, 18:16:05
Stavba mi trvala asi od 22:00 do 4:00, takže nějakejch 6 hodin.
To si ale iny borec, ass! Akurat citam v BJ3 ze svetovy rekord je 1:19:02, robili ho piati ludia. Mozno by ta chceli medzi seba. :)

Ja osobne som ho robil cez 10 hodin.

ass

Citace od: Poco kdy 02.02.2006, 21:56:39
Mozno by ta chceli medzi seba. :).

Nějak už toho technicu mám dost, z toho stavění děsně bolej prsty. I když teď vyjdou asi dost pěkný sety, už budu spíš kupovat system a technic ne.