Jak se staví opravdu velké stavby

Založil tomaslambo, 29.04.2013, 06:24:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tomaslambo

Zdravím všechny stavitele.
Chtěl jsem se zeptat, jakým způsobem si nakupujete materiál na stavbu takových projektů, jako je třeba rekreační areál Lipno od Luky1987, nebo třeba Zámek Hluboká od Ryxe. Nejde mi ani tak o způsob stavby ani finanční stránku věci, ale jak se dopočítáte minimálního počtu potřebných dílů, jak víte, které kostky budete potřebovat a tak podobně. Jak vypadá příprava takového projektu (podklady, dokumentace a podobně)

Jestli už tady podobné téma bylo tak se omluvám

Luky1987

Zrovna pro Lipno jsem měl k dispozici výkresy skutečného provedení stavby, takže jsem si předělal půdorysy v měřítku do excelu, někde ve vlákně jsem to myslím i ukazoval. Díky tomu jsem byl schopen celkem přesně spočítat potřebný materiál, aby ho moc nezbylo.

Nyní na Space Pointu stavím dle fantazie, čili objednávám jak mě napadne ;D
Ale kupodivu nic extra moc nepřebývá, spíše stále ty samé loty dokola nakupuji znovu...

tomaslambo

Na ty náhledy v excelu jsem narazil a třeba bych si podle toho dokázal spočítat materiál na obvodové zdi, ale třeba spočítat si PLATE různých velikostí na pozemek, to už je asi systém pokus omyl ne?

Luky1987

Tak to je taky jednoduché, celková plocha dělená plochou plates, které chci použít a vynásobeno dvěma, dělal jsem dvojitou vrstvu.

tomaslambo

tohle mi je taky celkem jasné, ale mi jde zejména o takové ty různorodé prvky, jako břeh, nebo základ pod hrad, který je na kopci