Matné kocky (úvaha)

Založil Anatyt, 30.03.2013, 11:49:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

Pri prezeraní obrázkov dvoch posledných prezentovaných diel tu na fóre - Červenej Lhoty a Staromestskej radnice - ma napadlo, že by nebolo na škodu, keby TLC začalo robiť kocky s matnou, alebo možno priam drsnou úpravou povrchu. Predsalen leské steny starých domov, alebo hradov s odrazmi a zrkadlením nepôsobia realisticky. Možno si niekto povie, že by potom nemuseli presne vedľa seba dosadať dieliky, ale to by tiež nemal byť problém, ak by sa štruktúra vryla do kociek. Čo vy na to?

branio

Súhlasil by som. Ale treba priznať, že TLC už trochu vypočulo podobné ohlasy a spravili masonry brick, čo mňa dosť potešilo.


Anatyt

Áno, tento dielik je veľmi pekný a užitočný. Potešil aj mňa. :) Ale nevyužiješ ho všade - niekde je potrebná hladká stena - a odrazy a odlesky nerieši.

FilipS

No ono jde i o to, jak lego fotíš, lépe řečeno, jak ho nasvítíš. Nechci dělat, že tomu extra rozumím, kéž by. Nic méně dá se docílit toho, že kostky vypadají matně, nebo naopak září jak světluška. Koukni se do téhle galerie ten to se světlem umí.  :)
Jinak tady už narážíme na to, že lego je jen plastová hračka, né modelářské věrně-vypadající cosi.

germik

No, ono nejen že se od toho odráží světlo, víc mi vadí že je na tom hladkým povrchu všechno vidět - každá čmouha, každý zrnko prachu, každý sebemenší škrábanec. >:( Byl by dobrý třeba ten povrch co je na slopesech - i když pak by zase vypadalo dost divně dávat vedle sebe lesklé a matné kostky...
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Marty713

Některé customizace dělám v matu, ale nakonec je vždy lepší to přestříkat akrylovým lesklým lakem. Samozřejmě ideální je polomat (tzn. SM), ale k LEGU se mat prostě nehodí.

blindmelon

Tak já se obávám, že jakékoliv zlepšení kvality povrchu kostek nehrozí. A matné nebo pololesklé jsou už některé teď, bohužel to však není záměr. 
Hezký den, Blindmelon

Drobuliatko

Mozno ani nie tak zmatnenie povrchu, ako zdrsnenie by bolo zaujimave. Nejake hrubsie zrno keby sa pouzilo ako povrchova uprava. To by mohlo pekne vyzerat na hradnych stenach. :)

Anatyt

No, presne tak nejak som to aj myslel.

Marty713

#9
(Ne)košer úpravy i tohoto typu jsou součástí mé customizační nabídky ;)

Např. smirek 2000 a výš, pigment a lak.

tomaslambo

A co třeba ty dílky opískovat? Je to jenom úvaha a taky to není zrovna košer, ale kdyby se postavila s požadovaných dílů stěna (aby se zdrsnila třeba jen lícní strana a udělalo by se i více dílů najednou) a ostříkalo by se to pískem vhodná hrubosti, mohlo by se tím docílit zajímavého výsledku, celkem rychlé a prakticky bez práce. :-\