Spřáhla? Tipy, triky

Založil Luke, 25.07.2011, 21:42:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luke

Zdravím, sice jsem zde na kostky.org nový, ale myslím si že by mohl existovat topic ve kterém by jsme mohli řešit spřáhla, co si budeme namlouvat magnetické spřáhlo není přeci jenom to pravé pro model nějaké krásné lokomotivy podle reálné předlohy. Takže, jaké spřáhla používáte? Nějaké tipy jak nějaké hezké postavit? Byl bych rád i za případné fotky  ;)

AdamKo

Je libo alternativní spojení vozů? (obrázek 1, 2)        Mám ještě v záloze vlastní spojení vozů, ale o tom po tom...

Nebo efektní hák s nárazníky (to tu už ale bylo) ?

Kiko97

Nie je magnetové najlepšie?

AdamKo

Citace od: Kiko97 kdy 05.08.2011, 15:31:37Nie je magnetové najlepšie?
Skoro filozofická otázka ;)        A určitě bude záležet na vkusu jednotlivého stavitele.

Faktem, co nejde popřít, je, že usnadňuje práci (+ "Líbí se mi" jak k sobě vždycky magnety přiskočí a zacvaknou se).
Imho se ale nehodí všude, i když nacpat jde kamkoliv (COKOLIV KAMKOLIV) >:D

U nejnovějšího magnetického spřáhla mi dost vadí, že nejde rozdělat na části (je tam šroubek/nýtek), jak to šlo u toho staršího.
Jinak použité rozdělané spřáhlo viz 1. obrázek v minulém příspěvku.

Luke

Mohu se zeptat jak jste připevnil ten hák u té zamračené? Tato verze se mi líbí nejvíc :)

AdamKo

Hák je zacvaknutý do černé plate, modified 2 x 2 with towball socket, short, flattened with holes and axle Hole in Center.
Pár fotek napoví víc.
Princip je naprosto shodný, jaký jsem předtím použil u Esa.

Jestli ses nadíval, tak mrkni na můj blog, občas tam napíšu i něco užitečnýho ;D

A vykání nevyžaduju  ;)

K fotkám:
1, 2 – přední podvozek s hákem
3, 4 – zadní podvozek s magnetem, aby bylo i co a jak zapřáhnout

Pexeso

Nevíte někdo jak u nového spřáhla oddělit magnetickou část od nárazníků? Zkoušel to někdo?

martinlx

Ano, udělal jsem to tady. Vzal jsem nějakou tyčku nepatrně menšího průměru (myslím že jsem uříznul nějaký hřebík) a čep jsem vyrazil.