Pomoc: Registrácia na S@H a prvá objednávka

Založil branio, 09.06.2012, 15:24:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

branio

Zdravím komunitu a prosím o radu:

dnes som sa zaregistroval do Lego Shop at home, vyplnil objednávku, zadal švagrovu adresu v Belgicku, zaplatil (v internet bankingu vidím, že suma je rezervovaná) a odoslal. Mail o objednávke mi ešte neprišiel...

Problém je, že vo svojom účte "Order status" nevidím zaregistrovanú objednávku. Je pravda, ze pod mojím nickom mi v obchode svieti:
CitaceNew VIP card registration is still processing
- tak ešte zrejme tam môže byť zádrhel.

Stretli ste sa niekto s niečím podobným? Trvá zaregistrovanie objednávky takto dlho?

Ďakujem

Br.

branio

Ono problém je, že peniaze (116€) mam teraz rezervovaných/blokovaných a tie nemôžem do uvolnenia používať. To môže trvať myslím 2 týždne, kým to banka neodblokuje.
Divné je, že tá objednávka  de facto neexistuje v systéme, ale Lego platbu rezervovalo.

Napísal som na Customer Care, dúfam, že mi v pondelok odpíšu.

Čo sa týka kostky.org, očakával som, že mi z kopca skúsených ľudí (kto z S@H objednáva) niekto aspoň potvrdí/vyvráti, že zaevidovanie objednávky netrvá XY minút... Ale už som pochopil, že keď to tam nie je ani dnes, tak to zjavne neprešlo...

juraj

Ahoj,

neviem ci sa mi stalo presne to co tebe, pretoze som objednavku zacal skumat az po 2-3 tyzdnoch od objednania chrome figa.

Objednavka prebehla v zmysle vygenerovania cisla objednavky, suhrnnej stranky, ale uz neprisiel email o objednavke a pravdepodobne ziadne viazane peniaze.

Customer service povedal ze objednavka neexistuje a mam sa obratit na inu emailovu adresu, ktora moze prijimat prilohy. Z tej mi, 2x na prilozene pdf s vytlacenou objednavkou neodpovedali.

Peniaze neodisli, lego nemam, usetril som 70e.
Je mozne, ze nieco podobne postihlo clena STARHAWKa, takze nie si sam.

Hana129

Možná tam  vzniká problém objednání + placení ze slovenské karty - zřejmě to systém neumožňuje.
Byla to jedna z věcí, kterou nemělo S+H na Slovensku dořešenou (proto není ještě možnost objednávat na Slovensko).

Potvrzení objednávky někdy chodí hned, ale někdy se zpožděním i přes pracovní týden, pravděpodobně to nezpracovává automat  ;) takže bych počkala do pondělka jestli potvrzení dorazí.

Cavelon

Citace od: Hana129 kdy 10.06.2012, 11:12:10
Možná tam  vzniká problém objednání + placení ze slovenské karty - zřejmě to systém neumožňuje.
Byla to jedna z věcí, kterou nemělo S+H na Slovensku dořešenou (proto není ještě možnost objednávat na Slovensko).

Pred cca 5 rokmi som objednával Lego zo Slovenska na adresu v USA a aj zaplatil zo slovenskej karty. Transakcia vtedy prebehla okamžite a Lego bolo dodané na americkú adresu. Dôležitá je adresa, nie kde bola karta vydaná.

branio

Ďakujem všetkým za odpoveď.

Hanka má nakoniec pravdu, teda druhú polovicu príspevku - naozaj to spracúvajú ručne, dnes mi najprv prišiel potvrdzujúci email o vstupe do VIP klubu a o cca 25 minút neskôr aj potvrdenie objednávky. Tak predpokladám, že to nakoniec pošlú.

Objednával som si Maersk train, i keď najprv som chcel Emerald Night, lenže ako som s hrôzou zistil, už sa nepredáva... už asi pol roka...

Takže ďakujem ešte raz za odpovede. Aj ja som sa niečo nové naučil/dozvedel.

branio

Tak malý update:

LEGO teda nesklamalo, zásielka bola odoslaná už v pondelok a v utorok to niekto zo susedov prevzal. Chvíľu stres, či sa to nestratilo, nakoľko môj kontakt (švagor) bol na služobnej ceste, ale dnes večer mi potvrdil, že už to má a postupne sa to dostane sem ku mne.

Stále mi nieje jasné, prečo tak veľká firma s bohatými skúsenosťami s predajom cez internet nedokáže zobrazovať ešte (manuálne) nepotvrdenú objednávku v užívateľskom konte...

Každopádne, ďakujem.

Br.

William

Kdyz uz jsme u toho, kde se da ziskat vip karta?

branio

Citace od: William kdy 15.06.2012, 12:21:14
Priamo v S@H je linka na registráciu do VIP - podmieňujú to však uskutočnením kúpy - aspoň tak som to pochopil. Po uskutočnení (prvého) nákupu by sa VIP konto malo skompletizovať a LEGO by malo poslať listom kart. Potom sa až ukončí registrácia tým, že nový človek zadá kontrolné číslo z karty. Teda aspoň tak som to pochopil. Mne ešte tá karta neprišla, ani si niesom istý, či ju pošlú na moju adresu, alebo na adresu, kam som si nechal poslať zásielku.

Darth

Citace od: branio kdy 15.06.2012, 12:35:09
Citace od: William kdy 15.06.2012, 12:21:14
Priamo v S@H je linka na registráciu do VIP - podmieňujú to však uskutočnením kúpy - aspoň tak som to pochopil. Po uskutočnení (prvého) nákupu by sa VIP konto malo skompletizovať a LEGO by malo poslať listom kart. Potom sa až ukončí registrácia tým, že nový človek zadá kontrolné číslo z karty. Teda aspoň tak som to pochopil. Mne ešte tá karta neprišla, ani si niesom istý, či ju pošlú na moju adresu, alebo na adresu, kam som si nechal poslať zásielku.

Kam sis nechal poslat zásilku - lidem ze Slovenska, co si objednávali na mou adresu, přišla karta také na mou adresu. Nepřišla spolu se zásilkou, ale později. Karta není vázána na jméno, ale na registrovaný účet, takže neobsahuje jméno, jen číslo.

branio

Citace od: Darth kdy 15.06.2012, 12:39:52
Kam sis nechal poslat zásilku - lidem ze Slovenska, co si objednávali na mou adresu, přišla karta také na mou adresu. Nepřišla spolu se zásilkou, ale později. Karta není vázána na jméno, ale na registrovaný účet, takže neobsahuje jméno, jen číslo.

To sú dobré informácie, aspoň budem vedieť, že mám znovu otravovať švagra v Bruseli  8)
Ďakujem.

William

A nevis jak dlouho pote ti ji poslali? Svuj prvni nakup jsem uskutecnil nedavno, TC-14.

Darth

Přišlo to asi 14 dní po tom, co dorazily balíky. Ale jednomu to přišlo, protože zaškrtl při objednávání, že by měl o VIP zájem a druhému ne, protože tu možnost nezaškrtnul. Přihlas se na svůj účet na lego.com a jdi do VIP a zaškrtni tam, že bys o to měl zájem.

branio

Tak dnes mi bol doručený balík z Belgicka s Maersk train. ;D

Stále ma však udivuje, že VIP registrácia ešte nebola "ukončená" - na Shop@home mi stále svieti

CitaceNew VIP card registration is still processing

Už je to mesiac a kartička stále nebola doručená...