Poraďte

Založil Ojík, 02.04.2012, 16:28:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ojík

Zaujala mě zde inzerovaná akce Leganie ve formě dopravy zdarma. Zejména zlevněná série POTC, kde mám už dlouho vyhlédnuté určité sety a čekám na nějaké pěkné slevy. Zde konkrétně uvažuji o setu 4191 za 282 Kč, což je oproti doporučeným 399 Kč zajímavá cena. Doporučili byste mi pořídit jej za tuto cenu, nebo se vyplatí ještě počkat na nějaké větší výprodeje? Třeba taková série Prince of Persia, která se dostala do fáze, kdy už se oficiálně neprodává, ale dá se sehnat, má i po dvou letech od vydání nehorázně přemrštěné ceny a žádný výprodej za likvidační ceny se už ani zřejmě konat nebude. Hlavním lákadlem je zde samozřejmě to nulové poštovné, jinak bych o koupi vůbec neuvažoval. Tak co byste mi poradili? A objednáváte někdo něco? Předem díky.
All work and no play make Jack a dull boy.

Colonel32

Polož si otázku, jak moc jsi ochoten se bez toho setu obejít - pokud by se za tuto cenu vyprodal a za 200 už by se sehnat nedal.

Sám mám 2 kusy asi po 170 korunách z Ameriky, takže já osobně bych za to 282 korun nedal ani omylem. Ale právě proto že mám takto pokřivený pohled nejsem dobrý rádce v tom co udělat. Na tvém místě bych vzal asi za 280 vzal 2 kusy, a kdyby zlevnili na 200, vzal další 4. Díly si nechal, z figů buď tvořil armádu nebo je prodal na aukru.

P.S. a příště dej nějaký obsáhlejší popis tématu než "poraďte"...

Ojík

Tak bez setu jsem se obešel půl roku, tak bych to ještě několik měsíců vydržel. Kdybych už ho ale pak neměl sehnat, bylo by mi to líto. Myslím ale, že to nehrozí a že pozdější problém bude spíš spočívat v tom, že se nebude moci sehnat výhodně, ale pořád za stejně mizerné ceny. Jak jsem uvedl na příkladu PoP, ceny jsou i v menšinovém prodeji přepísklé. Teď mám šanci koupit ho nejlevněji v republice.

Jen tak ze zvědavosti - ty sety byly MISB? Jestli ano, tak je to skvělá cena, ale já se pořád bojím toho cla. Každopádně bych bral jen jeden set, protože to tak dělám vždy, tyhle praktiky mě zatím míjí. Postavit a vystavit, na to ho nepotřebuji šestkrát. Díky za reakci.

Colonel32

Feeder service má dovozní limity jinde než zasílání poštou.

Nevystavuji lego v poličkách, nemám na to místo. Jsem sběratel-stavitel hradů, takže jsem to považoval za zdroj stavebních dílů.

Citace od: Ojík kdy 02.04.2012, 19:14:08
Myslím ale, že to nehrozí a že pozdější problém bude spíš spočívat v tom, že se nebude moci sehnat výhodně, ale pořád za stejně mizerné ceny.

Myslet si to můžeš. Hlavním rozhodovacím kritériem by ale měl být potenciální rozdíl ceny v porovnání s možností, že se ve svém odhadu pleteš, v porovnání s tím, jak moc po tom setu toužíš. 

Miketuk

Pokud ti stačí 1 kus, tak bych neváhal a set zakoupil. Máš tak jistotu, že set ti nebude chybět ve sbírce. Cena to je momentálně výhodná a už bych tak neřešil, jestli bude někdy o pár kaček levnější.

Ojík

Citace od: Colonel32 kdy 02.04.2012, 19:43:37
Feeder service má dovozní limity jinde než zasílání poštou.

Omluv noob otázku, ale mohl bys tento způsob doručování nějak vysvětlit? Zní to zajímavě.

Nevystavuji lego v poličkách, nemám na to místo. Jsem sběratel-stavitel hradů, takže jsem to považoval za zdroj stavebních dílů.   

Však já také ne. Dřív jsem to řešil tak, že jsem sety vystavoval a aranžoval, dokud nedošlo místo. Pak jsem to různě obměňoval. Samozřejmě to s sebou při dlouhodobém stání na poličce neslo znečištění prachem. Od té doby, co jsem se k Legu vrátil, jsem zase tolik setů nezískal, takže zatím vystavuji, přesto už je místa málo. Když chci navíc začít experimentovat se stavěním, tak to není ideální už vůbec. Nechce se mi ale všechno z krabic vysypat a pomíchat to. Rozhodl jsem se, že to rozčlením na Lego před a po pauze a stavební materiál budu získávat jen ve formě jednotlivých kostek.

Myslet si to můžeš. Hlavním rozhodovacím kritériem by ale měl být potenciální rozdíl ceny v porovnání s možností, že se ve svém odhadu pleteš, v porovnání s tím, jak moc po tom setu toužíš. 

Je to sice trošku krkolomně formulované, ale máš pravdu. Pokud by to nejen nezlevnili, ale navíc stáhli z pultů, byla by to pak škoda. Tedy, snad jsem to pochopil správně. :)

Miketuk: I tobě díky za názor. Obě reakce jsou pro, tak počkám, jestli něco neporadí ještě někdo jiný a ještě to promyslím.

Colonel32

Citace od: Ojík kdy 02.04.2012, 20:49:23
Omluv noob otázku, ale mohl bys tento způsob doručování nějak vysvětlit? Zní to zajímavě.

http://wiki.openttd.org/Feeder_service

Používám to pro popis situace, kdy Lego přiveze do republiky soukromá osoba - že ten feeder service technicky vzato je to, jak se to dostane k té osobě, co to sem bude dovážet.