je Lego živé?

Založil Colonel32, 09.10.2005, 12:04:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Takhle doslova samozřejmě mojí otázku chápat nemůžete, ale přesto mám takové tušení, že lego kostky mají takové kolektivní podvědomí... pokusím se vysvětlit. Přijde mi totiž, že pokud se nějaké lego stane součástí mé sbírky, tak se toho jen tak nevzdá. Pozoruji totiž podivnou věc, a to když kompletuju něco, a chybí tam nějaká zásadní kostička, a já jí doplním z vlastních kostiček (ne z loose parts), tak se ten předmět stane v podstatě neprodejný, a teprve když onu inkriminovanou součástku vyměním za jinou, podobnou, z loose parts, předmět najednou okamžitě najde svého kupce.

Klasickým příkladem je teď imperial flagship. Chyběla mi tam původní admirálská přilba s potiskem, a páč jsem ji jako kompletní chtěl odnést do legáčka, tak jsem tam dal svojí původní. Do legáčka jsem jí zkusil spolu s ostatními piráty vzít dvakrát, ale ta stará prodavačka (které jsem familiárně začal říkat "čarodějnice") mě v obou případech vyhodila, poprvé jsem se totiž akorát připletl pod kola kamiónu, který přivezl nové zásoby (teďka trochu odbočím, páč to bylo nejmíň 20 palet, do dvou metrů naplněných krabicemi, které na sobě přímo nesly originální nálepky společnosti lego v němčině aj s číslem objednávky, takže by mě zajímalo, jestli teta Kateřina neobešla Lego trading a nebere přímo z distribučního skladu v Německu, nebo jak to vlastně je), a bylo mi řečeno, že na mě čas mít opravdu, ale opravdu mít nebude. Nedovolila mi to ani kamkoli složit, že by se papírování vyřídilo později, že prý si mám přijet jindy. Argument, že sem jedu přes půl prahy a dal jsem kilčo za naftu taky nezabral. Tak jsem aspoň klukům pomohl s nošením krabic do zadního kumbálu (posilovna zdarma), a prodavačka na mě při průchodu ještě několikrát volala, "že na mě opravdu, ale opravdu nebude mít čas".

Přijal jsem svojí blbost že jsem volal moc dlouho předem, takže o zásobách  ještě nemohli vědět, a vrátil jsem se domů. O pár dní dní jsem se pokusil zavolat znova, a bylo mi řečeno, že do bazaru mi vezmou jen DVĚ věci, páč nemají místo. Na otázku, jestli když by byla jedna středně velká věc a pár malých, jestli by to šlo mi odpověděla, že do bazaru mi vezme jen dvě věci, že není místo. Tím jsem se rozhodl, že své kontakty s legáčkem opravdu, ale opravdu ukončím. Nové lego se bude kupovat přímo v Kladně, S/H only věci v USA a použité lego v německu. Grr.

Další cesta lodi směřovala k police collectorovi (přez veškeré své zásady jsem se rozhodl to s PC ještě zkusit, přiznávám, že mít těch 1500 v hotovosti bylo silné lákadlo, na jeho žblepty jsem se psychicky připravil. Chyba. Na Police Collectora se psychicky připravit nedá.) Ještě musím podotknout, že padesáticentimetrové lodě se dožadoval ve složeném stavu, takže jsem mu řekl, že to by si ji musel vyzvednou u mě doma, což se mu příliš nechtělo. No, ale k dalšímu PC excesu.. v den dohodnutého předání mi ráno napsal, že se na tu loď koukal podrobně, a že se mu vlastně vůbec nelíbí, páč nemá kajutu a má jen dvě děla, a on myslel, že má 4. Jo a že jí vlastně nechce. Měl celkem štěstí, že nebyl v mém dosahu.

A ještě měl tu drzost mi o hodinu pozdějc napsat, jestli bych mu mohl sehnat Skulls Eye Schooner a za kolik. Začalo se to ve mě vařit, a ač se normálně snažím být v rámci možností slušný, Police Collectora jsem poslal do prdele. Ten mi odpověděl, že si to zase rozmyslel, a že ten flagship bere. Odpověděl jsem mu, že ho musí vyzvednout v pondělí, a dá mi 1600 místo patnácti, jako daň z prodlení. PC řekl, že ty peníze bude mít v říjnu05 (což mě pobavilo) a ne až v listopadu05 nebo prosinci05 (což mě pobavilo) ale že mi může dát jen 1500, poněvač více nemá (což mě pobavilo). A jestli nechci, tak že je to moje smůla.

A teď jsem udělal jednu podstatnou věc. Řekl jsem si, že jestli mi má v nabídce ještě půl roku viset, tak že bych si mohl vzít zpět svojí admirálskou přilbu, a dát tam z Loose parts jednu bez potisku. Nechápu proč, ale do 24 hodin se mi přihlásil zřejmě seriózní zájemce, že jí chce. (samozřejmě za 1500 - 1600 byla spešl cena pro PC)

Nemůžu si pomoct, ale myslím, že pokud bych tam nechal tu původní přilbu, nikdy bych se té lodi nezbavil, páč ta admirálská potvůrka už si u mě doma prostě zvykla, a nechtělo se ji k někomu jinému.

Cavelon

Živí sú len ľudia, čo sa Legom zapodievajú. Všetko ostatné sú náhody.

Micho

Aj ja som toho názoru, že to bola náhoda. Ťažko mne materialistovi k tomu niečo iné dodať. Lego sú len plastové kocky, z ktorých ľudia ich vzájomným spájaním môžu vytvárať funkčné a estetické výtvory. A to, že sú tak prepracované, farebne riešené a majú takú celosvetovú podporu z nich vytvára taký hračkársky až modelový fenomén na prelome 20 a 21. storočia.

To ľudská ruka im dodáva ten výsledný punc. Obdobne sa môžeme spýtať, sú auta živé?

Pokiaľ niekto Lego chápe ako živé. Kľudne. Keď máte postavené nejakú ťu pirátsku loď, tak sa cez ňu prenesiete na šíry oceán. Pokiaľ máte postavené nádherné SW, tak si predstavujete nejaké vesmírne odysey. Keď má niekto vláčiky, tak vypravuje a riadi vlaky. Proste cez tie výtvory z kociek, ktoré tak niečo pripomínajú a to viac menej reálne sa prenesieme niekde inde. 

Jarmila

Jsem za, že lego je "živé". Jsou věci mezi nebem a zemí, které materialisticky nevysvětlíš.

Micho: A kdo to se mnou diskutoval o množení se lega a chtěl znát podrobnosti? 

Každá věc má svůj příběh, každá lego stavba má svůj příběh, svůj "život". A dostává ho od nás, kteří si s ním hrajeme, stavíme a kteří jsme tomu věnovali čas a radost. To musí v těch kostičkách zanechat náš otisk, věř nebo nevěř.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Micho

Citace od: Jarmila kdy 11.10.2005, 15:15:43
Micho: A kdo to se mnou diskutoval o množení se lega a chtěl znát podrobnosti? 

A keďže som nedostal vysvetlenie, tak .... Proste sa Lego nemnoží. A čo sa nemnoží je mŕŕŕŕŕŕtvé.  ;D

otaznik

Jsou věci mezi nebem a zemí, které materialisticky nevysvětlíš.

Např.?

Jarmila

Citace od: otaznik kdy 11.10.2005, 16:15:16

Např.?

Doporučuji znovu přečíst příspěvek, kterým Colonel32 otevíral toto téma.  :-*

otaznik

Citace od: Jarmila kdy 11.10.2005, 16:17:23

Ale on to přece myslel jako jistou nadsázku, já předpokládal, že máš na mysli něco jiného z non-LEGO života.

Jarmila

Citace od: otaznik kdy 11.10.2005, 16:18:50
Citace od: Jarmila kdy 11.10.2005, 16:17:23

Ale on to přece myslel jako jistou nadsázku, já předpokládal, že máš na mysli něco jiného z non-LEGO života.

Já to taky beru jako nadsázku.
Kdybych chtěla něco z non-lego života, přestěhuji se s povídáním o věcech mezi nebem a zemí do off-topicu.
Stejně je zajímavé, jak se některé diskuze odpoutají od původního námětu.

Cavelon

Jsem za, že lego je "živé".

Tak potom je všetko "živé"... A táto diskusia stráca zmysel. :P

Súhlasím. To sú tie náhody. A je len na nás ako ich vnímame. Každý má tú slobodu myslieť si o tom, čo chce - či sú to úplné náhody alebo len kúsočky mozaiky, ktorú niekto postupne skladá. 8)

Jarmila

rdk

Citace od: Jarmila kdy 11.10.2005, 17:21:31

Přesně tak. 8)

Takže, LEGO je kus plastu a NENÍ živé. ;D Radši to ukončíme, ja?

Colonel32

Inu, mám další zkušenost podobného rázu.

Žil byl jednou jeden Mates, a ten si koupil kiloware. A v tom kiloware našel tento set: http://guide.lugnet.com/set/6874. A zajásal. Set zkompletoval, a nabídl v soukromé inzerci. A tam jsem ho spatřil já. Vědom si toho, že jeden můj známý z kostek je Classic Space sety úplně posedlý, napsal jsem Matesovi, aby mi set rezervoval, a napsal známému, jestli ho bude chtít, a ten samozřejmě souhlasil. I vyzvednul jsem set u Matese (spolu s jinýmí věcmi) a odnesl ho domů. Byl jsem již i dohodnut se známým, že mu ten set, mimo jiného, přinesu, ale rozhodl jsem se set ještě překontrolovat, a ke své hrůze jsem zjistil, že v setu chybí 2 ks http://www.peeron.com/inv/parts/4740 v průhledné žluté, díl né to úplně obvyklý. Zavolal jsem tedy Matesovi, aby se mi po dílech ještě podíval, a zrušil druhou schůzku. Mates ho sice neměl v loose parts z kw, ale naštěstí měl doma jeden http://guide.lugnet.com/set/3311, ještě neotevřený, pro sebe. Podotýkám, že ten set měl pro sebe. V tomto setu se totiž měly podle peeronu žlutá popelnicová víka nacházet. Jaké však bylo jeho zděšení, když zjistil, že set 3311 neobsahuje popelnicová víka v transparent-yellow, nýbrž transparent-neongreen, a že ty žluté némá jak sehnat.

Jaké z toho plyne ponaučení? Do setů na prodej nikdy, ale opravdu nikdy nedáváme vlastní díly... protože lego to nemá rádo

Llevelyn

No jak povídala Jarmila..je. Myslete si vy materialisti co chcete, ale některé zdánlivě neživé věci se chovají zcela živě..až poťouchle.

Příkladem je PC..teda personal kompjůtr, ne onen oplakaný zapovězenec.

Taktéž na první pohled zcela mrtvý kus plastu má tendenci provádět nečekané kousky. Vaše kostky se neztrácejí a nevynořují / na zcela podivných místech/ podle zákona schválnosti?  >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Raistlin M

To je fakt. Co kostky? My máme doma živé rozebíráčky. ( Objevují se a ztrácí za neobjasněných okolností) ;D

Jinak mám podobnou zkušenost jako C32. Nejde o prodej, jen o kompletování. Pokud si, jen tak pro potěchu oka, dokompletuju set za pomocí svých dílků, tak se mi následně v lose parts z dalších kw ne a ne objevit. Pokud ovšem set jen napytluji, postupně dílky přibývají. (A to z nejneuvěřitelnějších zdrojů. Udělali jsme jeden hodně špatný obchod...mno, nalítli. O to víc mně překvapilo, že jsem v tom "odpadu" našel dílky, které tam ani v případě, že by nás prodejce nenapálil, neměli co dělat a doplnil je do napytlovaného Castle setu (méně obvyklé zelené plates, falcon štít a podobně.))

A když už tu "světlo mého života" zmínila PC-ho, tak ten si kupříkladu se svými minifigy na srazu povídal. Takže ví o tom své. ;D

J_BOB

suhlasim. LEGO je rozhodne ZIVE...a niekedy pekne zakerne. najcastejsi porblem:

staviam staviam, a v tom potrebujem jednu kocku "A". hladam ju, no do cesty sa mi asi 10 krat pripletie kocka "B". kratko po najdeni kocky A zistim, ze potrebujem aj onu kocku B, ktora sa uz nie a nie objavit - a stava sa z nej kocka A.

Mate aj vy podobne problemy?  >:(
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

muzzo

A co teprve kancelářská sponka? Jak by řekl pan Pratchett, není místo na zemi kde byste jí nenašli!  ;D ;D

Dickie

Citace od: muzzo kdy 11.01.2006, 22:59:17
A co teprve kancelářská sponka? Jak by řekl pan Pratchett, není místo na zemi kde byste ji nenašli!  ;D ;D

A jak říkal pro změnu pan Adams, vždy je třeba mít u sebe ručník...  ;D
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

MildaPajda

Lego JE živé!!!
neskutečným způsobem se mi množí a já nemám jak to zarazit...  :P ;)
rozrůstá se mi i lego odpad kterej do technicku nepotřebuju...
ale na druhou stranu sem takovej hamoun, že se mi to nechce dát pryč...  ;)
maximálně hradobordel... s tím nechci nic mít, to jde téměř obratem z domu...

jinak esli se dobře pamatuju, tak je třeba mít vždy čisté prádlo...
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Mates

Citace od: Colonel32 kdy 11.01.2006, 19:06:20
Inu, mám daląí zkuąenost podobného rázu.

®il byl jednou jeden Mates, a ten si koupil kiloware. A v tom kiloware naąel tento set: http://guide.lugnet.com/set/6874. A zajásal. Set zkompletoval, a nabídl v soukromé inzerci. A tam jsem ho spatřil já. Vědom si toho, ľe jeden můj známý z kostek je Classic Space sety úplně posedlý, napsal jsem Matesovi, aby mi set rezervoval, a napsal známému, jestli ho bude chtít, a ten samozřejmě souhlasil. I vyzvednul jsem set u Matese (spolu s jinýmí věcmi) a odnesl ho domů. Byl jsem jiľ i dohodnut se známým, ľe mu ten set, mimo jiného, přinesu, ale rozhodl jsem se set jeątě překontrolovat, a ke své hrůze jsem zjistil, ľe v setu chybí 2 ks http://www.peeron.com/inv/parts/4740 v průhledné ľluté, díl né to úplně obvyklý. Zavolal jsem tedy Matesovi, aby se mi po dílech jeątě podíval, a zruąil druhou schůzku. Mates ho sice neměl v loose parts z kw, ale naątěstí měl doma jeden http://guide.lugnet.com/set/3311, jeątě neotevřený, pro sebe. Podotýkám, ľe ten set měl pro sebe. V tomto setu se totiľ měly podle peeronu ľlutá popelnicová víka nacházet. Jaké vąak bylo jeho zděąení, kdyľ zjistil, ľe set 3311 neobsahuje popelnicová víka v transparent-yellow, nýbrľ transparent-neongreen, a ľe ty ľluté némá jak sehnat.

Jaké z toho plyne ponaučení? Do setů na prodej nikdy, ale opravdu nikdy nedáváme vlastní díly... protoľe lego to nemá rádo
Jsem rád, že jsi to sem napsal, právě jsem se na to chystal sám, kdyby to tu nebylo... Jen po přečtení toho odstavce, musím se slzou v oku říci, že asi to má něco do sebe.
Příště už budu vše dělat jen jako Raistlin M, budu pytlíkovat, pytlíkovat, a nic jiného, než pytlíkovat >:D ;D

cembry

Citace od: J_BOB kdy 11.01.2006, 19:41:29
suhlasim. LEGO je rozhodne ZIVE...a niekedy pekne zakerne. najcastejsi porblem:

staviam staviam, a v tom potrebujem jednu kocku "A". hladam ju, no do cesty sa mi asi 10 krat pripletie kocka "B". kratko po najdeni kocky A zistim, ze potrebujem aj onu kocku B, ktora sa uz nie a nie objavit - a stava sa z nej kocka A.

Mate aj vy podobne problemy?  >:(

Tak tohle znam naprosto presne!

Ale taky se mi uz parkrat stalo, ze mi sam sjel ze silnice (na stole) nejakej tahac/kamion. Velice rad to delava Shell Tanker Truck. Nevim proc se tak deje, nejdriv jsem podeziral navstevu (sestru), ze ji na stole u pocitace prekazel a ze ho nekam odstrcila (ona k tomu rika ze si 'hrala') a on proste setrvacnosti odjel, ale kdyz to udelal sam za moji pritomnosti v mistnosti (avsak ne u stolu), taxem zacal mit pocit, ze lego asi vazne zije.

(podotykam, ze stul je rovny, podlaha na ktere stoji je taky rovna a vubec nic neni nakrivo  ;D )

Cavelon

Citace od: cembry kdy 12.01.2006, 12:03:55
(podotykam, ze stul je rovny, podlaha na ktere stoji je taky rovna a vubec nic neni nakrivo  ;D )

Premeral si to poriadne vodováhou? :)

cembry

Dukladne jsem to nepremeroval vodovahou, stacilo mi ze Shell Tanker Truck stal zaparkovanej mezi dvema Semi Truckama a ty se ani nepohnuly.

Jesli je dum na pohrebisti, tim si nejsem moc jistej, ale kdyz koukam na sousedovic kocku, ktera nam to tu s oblibou znackuje, tak mam dojem, ze v ty zemi pod rakosem, na kterej potrebu vykonava, asi neco bude.  ;D

Cavelon

Citace od: cembry kdy 12.01.2006, 19:19:35
ale kdyz koukam na sousedovic kocku, ktera nam to tu s oblibou znackuje, tak mam dojem, ze v ty zemi pod rakosem, na kterej potrebu vykonava, asi neco bude.  ;D

Čo ak tam sú zakopané staré MISB sety? Mal by si to preveriť! ;D

cembry

Citace od: Cavelon kdy 12.01.2006, 19:25:02
Čo ak tam sú zakopané staré MISB sety? Mal by si to preveriť! ;D

To uz si asi myslel nekdo jinej - uz nam tu provadeli posileni kanalizace... Tahli trubky zadni casti zahrady za domem, ale nenaslo se nic, co by pripominalo lego.