Měchova sbírka Technic

Založil Měch, 17.10.2010, 16:33:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Měch

Technic jsem začal sbírat asi před 4mi lety (bylo mi 12) kdy jsem si po několika Creator setech vyhlídl v Bambuli 8284  zelený traktor. Pak už to šlo ráz naráz, set za setem...asi po 4. stavebnici jsem objevil Aukro a začal dražit.
Poslední přírůstky jsou: 8263 Rolba, 8262 bílá čtyřkolka, 8258 Crane truck a 8041 Race truck....ty jsem si koupil v průběhu minulého měsíce.
Celkem jsem zatím nashromáždil 21 Technic setů. Mám v plánu už trochu brzdit a po 8043 už více méně po ničem nebažit. V příštím roce mě nic neláká.
Na první fotce jsou všechny sety pohromadě. Na druhé pak Trucky, na třetí Supercary, pak stavební stroje, osobní ATV a pak stroje do terénu.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Měch

přidávám foto úložných prostor a jako správný stavitel Technic se musím pochlubit sbírkou elektrických součástek
Fotky

Kiko97

Tak z tvojej elektroniky mám asi tak 1/5.  :(

Měch

Dneska mi došel z aukra RC set 8675 Outdoor Challenger. Moje cena 1600,-Kč i s poštovným. Zatím jsem s ním nebyl venku, ale vevnitř jsem málem rozbil dveře ;D. Pro ty co neví, tak má 3 rychlosti (vevnitř-dálkově ovládné) a tři podrychlosti (podle polohy páčky na ovladači).
Průměr kol je stejný jako ty z 8297, ale jsou trochu širší a z daleko měkčí gumy.
Fotky

Vasyk

Jak velký máš dosah ? Mám toto auto a dosah má asi 3m, což není moc, spíše nic než moc. Zkoušel jsem reklamovat komponenty kvůli dosahu a po přijetí nových dílů je dosah stále mizerný. S autem se jinak užije hodně legrace, pokud je plně nabité, má ohromnou sílu.

supermachina

Ja mám tiež doma tento set a je to najlepšie prevedené auto na hranie. Dosah mám min 10m a viac som neskúsal lebo potom je tam už hlavná cesta a nechcel som odtestoval nosnost modelu tým že by na neho nabehlo osobne auto.

annc

Citace od: Vasyk kdy 30.11.2010, 20:49:18
Jak velký máš dosah ? Mám toto auto a dosah má asi 3m, což není moc, spíše nic než moc. Zkoušel jsem reklamovat komponenty kvůli dosahu a po přijetí nových dílů je dosah stále mizerný. S autem se jinak užije hodně legrace, pokud je plně nabité, má ohromnou sílu.

Ahoj, já mám u setu 8675 dosah na volném prostranství ~15-20 metrů. Dosah se snižuje s úbytkem energie v baterce. Baterka vydrží plné ježdění cca 15-20 minut.

mind storm

Citace od: malý Měch kdy 30.11.2010, 19:56:25
Průměr kol je stejný jako ty z 8297, ale jsou trochu širší a z daleko měkčí gumy.
a priemer axle-hole je tiež rovnaký ???

ass

Citace od: mind storm kdy 17.12.2010, 07:44:55
a priemer axle-hole je tiež rovnaký ???

To je doufám vtip...

Měch

Je čas na další přírůstky do sbírky 8049, který mám za druhé místo v LTTT už asi 2 měsíce (nemám foto složeného setu, pouze krabice).
A včera mi přišel 8043. Ten jsem nedávno koupil u linhiho, tímto bych mu chtěl poděkovat za skvělý obchod.
Na fotce jsou ještě dvě auta na RC, protože, když jsem chtěl vyfotit samotný bagr, tak mi chcípl foťák.
Fotky

Měch

Co se týče Outdoor Challengera tak dosah je opravdu asi těch 10-20 m testováno na rovné cestě na sněhu. Ale záleží na nabití jak auta tak ovladače. Auto se asi po 5 ti minutách totálně vybije, takže uvažuju o koupi nové 7.2V baterky s vyšší kapacitou. Originální má 1400 mAh.
Fotky

Měch

Tak jsem dostal k 18-tinám nový pokojík. Je zde mnohem více využitý prostor pro Lego, jak na policích, tak na stole a pod postelí. také se mi do mého království přestěhoval i počítač, takže už nebudu otravovat v obýváku, když budu stavět podle nějakého plánku na internetu.
Zatím mi chybí šuplíky pod stolem, ale ty by měly být do několika dnů tak je tam ještě nepořádek.
Fotky

Měch

Téměř celou sbírku včetně Mars skříněk jsem si platil sám. Dostal jsem pouze několik mini stavebnic ze začátku a k 18 tinám dvě nabíjecí baterky 8878. Na všechno jsem si šetřil přes brigády a kapesným (300/měsíc), takže v žádných nekalých obchodech opravdu nejedu  ;). Máte pravdu, že nemám jiný koníček takže investuji jenom do Lega.
Rodiče se zdráhají mi přispívat i na cestu do Prahy na závody, takže dopravu a stravu si taky platím sám.

Ohledně sbírky se snažím kupovat levně věci na aukru a z bazarů, popř levně na bricklinku a občas mám štěstí že narazím na dobrou cenu. Např. Outdoor Challenger na aukru za 1600,- , Bulldozer 8275 taky tam za 2700,- , R2-D2 9748 za 56,-  :D, 8041 za 680,-
A některé sety ani nekupuji, stačí mi důležité dílky, např. 8070 kde jsem koupil jenom CV jointy a kola a celé si ho postavil z dílků které mám  ;) (tRilobit potvrdí)
Fotky

Měch

Mareken: Definuj málo... ;D (ještě chybí 8 kol z 8258)

mind storm: ty máš v poslední době kromě zbytečného otevírání témat nějaké divné nápady.
Fotky