Winring-Silvara Sbírka

Založil winring, 04.05.2010, 11:32:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

winring

Tak jsme se rozhodli, že bychom se rádi pochlubili novinkami do sbírky a později doplníme i co již ve sbírce máme.

Posílám poslední tři přírůstky a to 30010, 7570, 7571

Večer či zítra přibudou další, neboť má dorazit pár hezkých kousků :P

(To admini: protože jsem bažant je možné, že jsem nedodržel nějaké pravidlo ohledně fotek, témat, atd. Pravidla jsem přečetl a nebráním se jakékoliv námitce, či radě. Děkuji :) )

winring

Tak jak jsme říkali, tak přidáváme to, co přišlo dnes. Ještě se to nestihlo všechno postavit, tak zatím takto.

Dokončili jsem sbírku moderních Castlů. Chybí jen Battle packy a šachy pro ty, kdo je počítá. Pokud se k nim dostaneme, tak možná rozšíříme.

Sety: 7091, 7092, 5979

winring

Tak sbírka se za čas rozšířila hlavně o sety 6932, 6931 dále 7573, 7595 a minifig ninji a Super Wrestlera

Ale čím hlavně jsem se chtěl pochlubit je to, že konečně se mi podařilo přesvědčit bratra, aby mi odprodal jeho půlku z naší dětské sbírky a tím pádem jsem si ji mohl konečně přivést a přidat do AFOL sbírky :)

winring

V poslední době nemám moc čas fotit nové sety ve sbírce, tak přidám zatím jen popisy a snad se časem zlepším a doplním je o fotky. :)

8038 Battle of Endor - Po něm jsme už koukali dlouho, tak jsme nakonec s přítelkyní při výletu do Plzně konečně pořídili.
7683 Fight on the Flying Wing - Myslím že předposlední z kousků co nám chybí na kompletní IJ kolekci :)
6929 Star Fleet Voyager - Stav je trochu jetější, ale na takovéhoto dědečka se to vzít dá. Potřebuje trochu kostiček a bude se hezky vyjímat v clasic space.
7144 Slave I - Toto mě velmi potěšilo, stav krom prachu výborný, s krabičkou a návodem. Dlouho jsem hledal.
6932 Stardefender 200 - Toto je pro mě modla space od dětství. Jsem rád, že se mi ji podařilo získat v takovémto stavu (krabice s insidy, návod, kostky super stav...)
6953 Cosmic Laser Launcher - další krásný setík k Futuronům :)
6941 Battrax - a také nějaké Blacktrony
6894 Invader - ten bohužel bez krabičky

Je to už za docela dlouhé období, foto dodám až po katalogizaci celé sbírky, až bude místo kde fotit  :o
Možná pak dodám i nějaká fota setů, které jsem měl nasbírány předtím, než jsem se přidal na Kostky.

winring

V sobotu jsme se vypravili na výlet do Německa a opět si donesli pár hezkých kousků domů  ;D

7901 Nějak jsem si nebyl jist jestli ho máme s krabičkou :) No tak zůstane jako MISB dokud se nebude někam hodit.
30061 A trochu Kingdoms. Prcky v pytlících většinou v kamenných obchodech u nás nevidím a neodolal jsem.
852922 Protože z Castle sbírky mi chybí jen battlepacky, rozhodl jsem se, že letos to nenechám náhodě a vzal hned jak jsem je viděl. BTW opravdu je jako výrobce Čína (jeden ze dvou výrobců), takže jsem zvědav, až porovnám kvalitu s dílky od nás.
852921 I lvy.
7644 No a tohle byl prostě super kup. Space mám rád a i přes výhrady na Mars mission jsem ho tam za tisícovku nemohl nechat  :o

Foto stále až po katalogizaci všeho.

winring

Tak nám dneska přišel set Lego 10195 Republic Dropship + AT-OT Walker. Myslíte si že super? Tak se mrkněte na fotky  :'( myslel jsem že se rozbrečím po tom co jsem to viděl. A to jsem ještě připlácel na lepší zabalení.

Hardegon

Citace od: winring kdy 09.09.2010, 14:27:08
Tak nám dneska přišel set Lego 10195 Republic Dropship + AT-OT Walker. Myslíte si že super? Tak se mrkněte na fotky  :'( myslel jsem že se rozbrečím po tom co jsem to viděl. A to jsem ještě připlácel na lepší zabalení.

To by mě zajímalo odkud jsi to kupoval nebo kdo to doručoval.  :-X

RUL

Podobně "zachovalé" balíky většinou dostávám od České Pošty nebo od PPL.  >:(

Vždycky si vzpomenu jak mi kamarád, bývalý zaměstnanec u PPL, říkal, že běžně na skladě lítaly balíky 5 metrů vzduchem.  :-X

winring

Aukro, Česká pošta a ještě u aukce bylo napsáno, že to bude pořádně zabaleno.

otaznik

Citace od: winring kdy 09.09.2010, 15:47:06
Aukro, Česká pošta a ještě u aukce bylo napsáno, že to bude pořádně zabaleno.
A jak vypadal balík? Bylo jasné, že to bylo poškozené cestou, nebo to už bylo v takovém stavu zabaleno?

otaznik

Tak za tohle bych dal prodejci negativ, pokud ti to nějak nenahradí.

winring

Uvidím. Posledně když jsem dal negativ za ještě hůře zabalený balík (papír byl na krabici přilepen lepenkou, která nešla odstranit jinak než totálním strháním potisku krabice) tak jsem dostal negativ jako odplatu a Aukro jediné co udělalo, že odstranilo nadávku.

Hardegon

Citace od: winring kdy 09.09.2010, 23:03:18
Uvidím. Posledně když jsem dal negativ za ještě hůře zabalený balík (papír byl na krabici přilepen lepenkou, která nešla odstranit jinak než totálním strháním potisku krabice) tak jsem dostal negativ jako odplatu a Aukro jediné co udělalo, že odstranilo nadávku.

Klasika. Dát někomu takovému negativ je automaticky zhoršení vlastního hodnocení. Bohužel obrana proti tomu neni. Aukro takové chování totálně přehlíží. :-X

otaznik

Citace od: Hardegon kdy 09.09.2010, 23:28:44
Klasika. Dát někomu takovému negativ je automaticky zhoršení vlastního hodnocení. Bohužel obrana proti tomu neni. Aukro takové chování totálně přehlíží. :-X
Je, nekupovat tam - tak to dělám já.  ;)

winring

Taky už mám v plánu kupovat jen malé věci, případně pouze od jistých zdrojů. Velké drahé sety od neznámých už nikdy.

csgeronimo

V tomto případě je na tom pošta nevinně. Nikdo nemůže předpokládat, že balík pojede v autě sám jak v bavlnce. Dát to prodejci pořádně sežrat.
Teď jsem taky pěkně naštvaný - vydražil jsem 6 tenkých časopisků po 10kč - poštovné mělo být 50kč.
Tak to mám od prodejce za poštovné 6 x 50,- - tzn. 300,- poštovné. Co se prý divím. Aspoň si to nechám poslat každý zvlášť!!!

Hardegon

Citace od: csgeronimo kdy 10.09.2010, 10:55:16
V tomto případě je na tom pošta nevinně. Nikdo nemůže předpokládat, že balík pojede v autě sám jak v bavlnce. Dát to prodejci pořádně sežrat.
Teď jsem taky pěkně naštvaný - vydražil jsem 6 tenkých časopisků po 10kč - poštovné mělo být 50kč.
Tak to mám od prodejce za poštovné 6 x 50,- - tzn. 300,- poštovné. Co se prý divím. Aspoň si to nechám poslat každý zvlášť!!!

Pošta ale nemůže vytvořit z balíku tohle. Musí balíky chránit před poškozením.

A tobě přeju pevné nervy s rozumným prodejcem.  :-X

otaznik

Citace od: csgeronimo kdy 10.09.2010, 10:55:16
Doufám, že mu to nezaplatíš a pošleš ho s touto logikou do .....

winring

Tak přeju hodně štěstí, snad si uvědomí že je to opravdu blbost nechat si platit každé poštovné.

Dneska sem dostal odpověď, že o krabici si člověk musí zažádat, jinak má smůlu a že ohledně vrácení peněz za zboží případně aspoň na peněžní náhradu můžu rovnou zapomenout. Lze tu do černé listiny napsat varování?

vdave

Tak za todle bych ho osolil, hlava nehlava, negativ nenegativ. Jak nekdo muze poslat takhle drahy set zabaleny pouze do papiru to je sebevrazda, lenost a alibismus  nejvetsiho kalibru.
Ja tuhle dostal negativ za jsem si udajne nevyzvedaval zbozi na dobirku, dotycny psal 30 v mesici ze posíla, me dorazilo 13. s razitkem z 9 (panovi asi nedoslo ze na baliku byvaji razitka) a 14 uz jsem mel negativ. Tak jsem chytil nerva a obratem jsem mu poslal par "dobre stylizovanych vet" a jak pak komentar vzal rychle  zpet .
A jeste jednu perlicku z aukra, velky set z original krabici puvodne asi v dobrem stavu me dotycny poslal tak ye ho slozeny dal do orig. krabice ktera byla ale tak asi o 10cm hubenejsi  :'( pak to ale pravda omotal jeste papirem ...   

winring

Aukro je na přítelkyni a ta dát negativ nechce. No nic, prostě příště už jen něco od jistých zdrojů.

Cavelon

Prosím Vás, dávajte sem na čiernu listinu všetkých takýchto nesérióznych predajcov. Veľmi nám to všetkým pomôže. 8)

winring

Už dlouhou dobu jsem nepřidal nic nového s naší sbírky. Částečně to bylo čekáním na některé, částečně celkovým nedostatkem času.
Ale nadešel čas a vše se tak nějak sesumírovalo najednou, že nevím kdy a co začít stavět. Krom setů na fotce totiž k narozeninám přibyl 8097 Slave I a 5973 Hyperspeed Pursuit. A jak jste si zajisté všimli, přišla z ciziny i hezká encyklopedie :)
Něco si již schováme pod stromeček, aby jsme si ten zážitek z krásných setů nevybrali najednou.

tRilobit

Jak sem se tak díval na fotku AT-OT Walkeru, tak je mi tě líto, mohl bych se zeptat kolik stál? Jinak nádherná zbírka.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

winring

3750, ale už na něj radši nechci myslet. Krabici jsem zastrčil daleko do úložného prostoru a kostky nechal v jiné.
Je super mít teď tolik hezkých věcí před sebou po tomto :)

winring

Mám chuť opět něco přidat za informace k naší sbírce :)

Stav ke dnešnímu dni inventarizace (stále to není vše  :-\ )

195 setů
z toho 80 kompletních (některé nekompletní mohou být kompletní kostičkově, ale chybí krabice)

888 kostek, které musím doplnit
v průměrné ceně 7000 Kč

80 krabic které bych rád doplnil
v průměrné ceně 9000 Kč

winring

Dorazil mi opravdu příjemný dárek za splnění dnešní státnice z vedlejšího oboru. Kompletace space sbírky je sice v počátcích, ale když důležité sety přicházejí dříve než ostatní, není se proč zlobit :) Zvláště když jsou s krabicí, návody v dokonalém stavu a mib.

Johnysed

gratuluji k přírustku budeš kupovat i nějaký nový SW set?

winring

Na SW se primárně nezaměřuji, kupuji co se mi líbí, neboť vím, že komplet sbírka by stála nyní již majlant.

V plánu ze SW je dokoupit Lukův nový landspeeder, Nightspeeder a možná někdy Obi-Wan's Jedi Starfighter.

Sokol

Pekná zbierka a ten nový Lukov landspeeder mám a môžem ti ho doporučiť.  :) ;)