(Vlastní) Rynk francouzského městečka

Založil Hardegon, 19.06.2011, 15:26:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hardegon

Po třech měsících jsem konečně našel chuť dokončit MOC, ke kterému mě inspirovali mušketýři ze série minifigů. Zároveň jsem si chtěl vyzkoušet pár technik při stavbě domů a většina z nich se mi zalíbila, takže je určitě budu dál používat.

MOC zachycuje část městského rinku kdesi Francii ve chvíli, kdy skupina mušketýrů nakupuje zásoby od místního obchodníka. Kardinálovi stráže jsou však vždy připraveny zkřížit s nimi zbraně...

flickr

Johny650

Daniel

FilipS

Je to hezké a živé. Moc se mi líbí prostřední dům a náznak trhu. Malinko se mi nezdá ta strakatá střecha. Nic méně, jako celek to působí skvěle.  

Anatyt

Krása! Neviem prečo, ale to schodisko sa mi páči najviac. ;)

Darth

Hardegon

Citace od: Darth kdy 19.06.2011, 16:38:37
Nechci rýpat, MOC je skvělý, ale pokud se nejedná o nějaký speciální výraz, který neznám, taková hrubka mi dost vadí - nemá to být náhodou rynk?

Máš pravdu. Uznávam. Stydím se.  :-X Problém nastal při hledání zdrojů. Někde jsem měl poznámku "Ringplatz", tak jsem nad tím moc nepřemýšlel.

Jinak děkuji za komentáře.  :)

Jonas

Úžasně živý MOC!
Příběh a dobu Tří mušketýrů miluju a zde je to dobře vystiženo. Výborné detaily na budovách a skvělé provedení náměstíčka (Place de Gréve?)

Snad jen ta lampa je tam tak trochu mimo.

Jonas - Můj Brickshelf

Colonel32

Opravdu se dá předpokládat, že by francouzský rynk v dobách mušketýrů měl takhle pravidelnou ozdobnou dlažbu? (Nekritizuji, jen se ptám, páč to sám nevím)

linhi

Velice pěkný MOC,budeš dál rozvíjet toto téma?

Hardegon

Jonas: Lampa byla jen způsob, jak posunout MOC ze středověku do novověku. Neověřoval jsem, jestli skutečně existovaly. Spíš jsem doufal, že mi zdejším "přísným okem" projde. :)

C32: Bál jsem se, že nějakým nepravidelným vzorem by to bylo až moc nepřehledné a zmatené. Proto jsem zkusil použít něco nezvyklého, ale pravidelného.

linhi: Historické období je to velmi pěkné a stavitely málo zachycované. Navíc se množí torza na figy pro tohle období (Piráti, Minifig série...). Rád bych časem zase něco z téhle doby postavil.

Jinak děkuji za komentáře.  :)

gearcs

Vždycky se mi líbí, když je prezentován takový MOC, už to chtělo oživit nehybné vody téhle sekce.  ;)