technicky dotaz ohladne riadenia kolies

Založil bassline, 10.02.2011, 13:09:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

bassline

Cau !

Nedavno som si kupil 8041 a 5893 (velmi pekne sety, super sa da s nimi vyhrat  ;D), ale u 5893 ma stve jedna vec. Skor by som povedal, ze som detailista a nie je to nejaka chyba, ale kazi mi to celkovy pozitok z funkcnosti modelu  :).  Zatial som z 5893 postavil offroader. Stve ma funkcnost riadenia kolies - ked model polozim na zem, tak riadenie kolies sa v urcitom uhle zadrhne. To znamena, ze ked otacam kolecko nad kabinou, tak otacanie nejde po celom obvode hladko. Pri modeli 8041 tento system funguje uplne perfektne, otacanie kolies funguje uplne hladko aj na zemi. Pokusal som sa prist na to, kde je problem ale nic som nezistil. Skusal som nechat volu medzi dielikmi ktore spajaju riadenie s koleckom nad kabinou (posuvat tie male zlte kruzky dalej od hran). Tiez som skumal ci tie dva zlte specialne kolecka (funkcne spojenie mezi napravou a vertikalnou tycou z kabiny) sa nejak navzajom nedru, ale nezistil som ziadny problem. V podstate to otacanie ide hladko, ale ked nasadim kolesa a polozim offroader na zem, tak sa to proste v urcitom uhle zadrhne. Vyzera to asi ze by to mohlo byt ozubenym koleckom ktore prilieha na podlhovasty zubkovany dielik medzi kolesami. Nedalo by sa to nejak vylepsit, popripade netusite co konkretne tento problem moze sposobovat ? diky

mind storm

Trenie medzi zemou a pneumatikami na kolesách.