8287 Motorová sada

Založil Mellory, 21.07.2006, 19:47:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Mellory

Vítejte u mé mini recenze ;D na nejnovější Lego Technic sadu s motorem. Sice ji asi přečetete dřív, než byste řekli studless, ale myslím, že bude pro Vás určitě nějak užitečná. Takže - začínáme!

-

Technic maniaci, zajásejte - po pěti letech konečně vychází plnohodnotná sada s elektrickým (9V) motorem! :D Bohužel musím jásající davy nyní zklidnit. Tak, jak se dnešní Technic ubírá směrem studless, ubírají se tímto směrem i jeho doplňky a příslušenství, mezi které právě patří tato motorová sada. Není to žádná novinka, pure studless je tu s námi už 3 roky, ale přesto jsou tu lidé, kteří se s ním nechtějí smířít (nehledat skryté narářžky, prosím).

Ovšem hodně lidí, kterým studless nevadí, si právě hodlá pořídit tuto sadu. Co najdou v balení?

-> RC motor
-> nová studless krabička na baterie (battery box)
-> diferenciál
-> elektrický kabel, dlouhý cca 27,5 cm
-> díly pro dvourychlostní převodovku
-> spousta ozubených kol
-> pár pinů, axle pinů a axle (raději neskloňuji)
-> 0 liftarmů

-

Tato sada rozhodně stojí za to. Ač už jste profesionální studless stavitelé, či teprve začínající nováčky, určitě ji oceníte. Nejen, že získáte spoustu užitečných dílků, ale také velmi rychlý motor, kterým můžete pohánět jakýkoli svůj Technic výtvor.

Mínusem je nemožnost stavět rovnou z tohoto setu. Abyste mohli něco motorizovaného postavit, musíte ještě vlastnit jiný studless set. Jistě nejsem sám, kdo by v této sadě přivítal liftarmy a nějaká to kolečka.

Někomu bude asi vadit velikost motoru. Je téměř neintegrovatelný do relativně malých setů. Pokud tedy chcete pohánět tímto motorem nějaký ten svůj výtvor, který nevyniká svou velikostí, máte buď smůlu, anebo jste odkázaní na použití starších motorů. Holt velikost je daň za tu sílu, kterou dokáže RC motor vyvinout.

-

Takže si to shrňme:
+ síla motoru
+ přítomnost vzácných součástek (24 gear clutch, transmission driving ring atd.)
+ spousta užitečných dílů

- velikost motoru
- absence liftarmů a kol
- absence jakéhokoliv návodu

>FOTEČKY, FOTEČKY<

Nevím jak vy, ale já již jeden vlastním a přemýšlím o koupi druhého. Koupě nelituji a tuto motorovou sadu 100% doporučuji. Doufám, že se Vám má recenze líbila a že byla užitečná. :)

A jéje, koukám, že slovo studless jste už asi řekli nejmíň stokrát. ;D
Nothing is true. Everything is permitted.

muzzo

Dobrý, ukázka kvalitní recenze, jako kdybys kritizoval operu.  ;D

peter

Ještě na jedno plus jsi zapomněl a sice, že je vynikající pro mnou pořádaný Kostky Truck Trial. Takže kdo jste se chtěl zůčastnit a chyběl vámnějaký druhý silnější motor, tak toto je opravdu nejlepší volba pro vás!
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Pepan

Moc dobrá recenze  ;)

Já už jsem se na tu sadu v obchodě taky díval  ;D Ale nekoupil jsem ji, protože ten motor má moc velký odběr, takže nejde připojit k RCX  :P Ale pro pohon Technic setů s napájením z battery boxu je určitě výborný   8)

Jindroush

Hehe, nic ti nebrání udělat motorové ovládání batteryboxu pomocí rcx  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Pepan

Já vím, to už mě napadlo  ;D , jenže to nebude nejmenší a nejlehčí, navíc bude potřeba 2x tak víc baterií/akumulátorů...  :P

Llevelyn

Taky už ten klump máme doma.. heč. >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Jarmila

Citace od: Llevelyn kdy 24.07.2006, 16:40:55
Taky už ten klump máme doma.. heč. >:D

A copak už jsi postavila za výtvor?  :D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Raistlin M

Já jsem to už zkoušel.  Je to moc fajn .... až na tři věci.

1) Battery box má takový docela drsný přepínání, takže při šoupání člověk špatně cejtí kde zrovna je. (Dře to furt) To ale zase tak nevadí. Jen jsem čekal takový to znatelný cvaknutí.
2) Mohli k tomu dát delší drát. To už vadí, ať už pro auta, tak cokoliv jinýho. (Alespoň mě to vadí)
3) Problém nastane, když chce člověk z toho vyndat baterky. Bez nějakýho "rejpátka" z toho vyndám jen 5 kousků. Nedomyšleno....ale žádná tragédie.

Výsledek: I tak je to dost dobrý set. ;) 

Mellory

Citace od: Raistlin M kdy 25.07.2006, 08:14:531) Battery box má takový docela drsný přepínání, takže při šoupání člověk špatně cejtí kde zrovna je. (Dře to furt) To ale zase tak nevadí. Jen jsem čekal takový to znatelný cvaknutí.
2) Mohli k tomu dát delší drát. To už vadí, ať už pro auta, tak cokoliv jinýho. (Alespoň mě to vadí)
3) Problém nastane, když chce člověk z toho vyndat baterky. Bez nějakýho "rejpátka" z toho vyndám jen 5 kousků. Nedomyšleno....ale žádná tragédie.

Na bod 1) jsem úplně zapomněl... Dost mi to vadí, protože motor se zastaví, pokud je šoupátko uprostřed, jenže kvůli tomu, že šoupátko nemá nějaké zacvakávací pozice, zastavuje se šoupátko přesně uprostřed dosti obtížně.

Baterky vyndavám v pohodě. Ale to bude asi mými nehty. ;D

Ten drát je uzpůsoben k tomu, že se battery box společně s motorem umístí do modelu. Ale i já bych přivítal nějaký dlouhý drát. Ten by se dal jednoduše "zkrátit" metodou smotání a gumičky.

Llevelyn

Kdo ještě nekoupil, doporučuju. Dlohý dráty měla nedávno v nabídce Legulka za výbornou cenu.

Já nic nepostavila a asi ani nepostavím, Technic jde kolem mě mílovými kroky. Asi mi na to chybí buňky. Ale byla u nás návštěva , dospělý chlap a synak a jak si s tím všichni vyhráli.... takže mám dojem, že je to výlučně pánská záležitost.
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

danny01

Citace od: Raistlin M kdy 25.07.2006, 08:14:53
Já jsem to už zkoušel.  Je to moc fajn .... až na tři věci.

1) Battery box má takový docela drsný přepínání, takže při šoupání člověk špatně cejtí kde zrovna je. (Dře to furt) To ale zase tak nevadí. Jen jsem čekal takový to znatelný cvaknutí.

Výsledek: I tak je to dost dobrý set. ;) 

Súhlasím a ešte by som doplnil:
4) ten batery box je ooobrovský

Ešte by som sa chcel opýtať na súčiastku 6539 Technic Driving Ring. Už som sa dočítal že slúži na dvojstupňovú prevodovku-máte niekto skúsenosti? Idem pohľadať niečo na nete, ale potešil by ma nejaký link  ;)
Danny

Raistlin M

Prohlédni si návody setů, kde se užívá. ;)

danny01

Už kukám sety-našiel som ich 7 (len je to dosť drsné preklikavať stovky strán návodu-ak poznáš jednoduchšiu metódu, sem s ňou ;)), ďakujem sa help ;)
Dokonca som našiel použitie, no zatiaľ sa v tom moc nevyznám  ;D
Danny

witus

Ja mam takie pytanie, czy tego silnika można używać do napędzania osi samochodów, czy jest on wylącznie do sterowania np. ramionami Technic?

Jindroush

Je to normální motor na pohon os, tj. nikoli servo na pohon táhel.

Podívej se na Peeron, kde a jak je použit:
http://www.peeron.com/inv/parts/5292

Na pohon řízení (sterowania) se v těch RC modelech používá přímo ten RC modul.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

rasik8

Dá se tenhle motor nějak použít i v tomto modelu?
Moje Brickshelf galerie http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Legac
Trains,trains,trains,...,ale jen 9v  http://mafiapage.wz.cz - stránky o MAFII - hře na PC

Mellory

Do alternativního modelu ano, do primárního po určitých úpravách.

grohl

Citace od: Mellory kdy 21.07.2006, 19:47:01
Nevím jak vy, ale já již jeden vlastním a přemýšlím o koupi druhého. Koupě nelituji a tuto motorovou sadu 100% doporučuji. Doufám, že se Vám má recenze líbila a že byla užitečná. :)
obávám se že mě čeká to samé ;D, ty ozuby a věci do převodovky se snad nedaj jinak sehnat :'(

Anakin

a dal by sa pripojiť aj návod na tu prevodovku?a aby sa to dalo ovládať z RC ovládača,potrebujem asi ešte ovládač a ešte niečo?

Mellory

Citace od: Anakin kdy 05.02.2007, 21:11:54
a dal by sa pripojiť aj návod na tu prevodovku?a aby sa to dalo ovládať z RC ovládača,potrebujem asi ešte ovládač a ešte niečo?

Jakou převodovku? V tomto setu jsou díly na 2-rychlostí převodovku, ale jen ty nejdůležitější, zbytek musíš použít ze svých zásob. Takovou bys měl být schopen sestavit sám, bez problémů.

Na RC ovládání potřebuješ dvě antény a ovladač a reciever.

Jamesek

tak jsem si ho včera taky koupil ;)

Chtěl jsem se jen zeptat. Je nějak určené, nebo se v něčem liší (krom rychlosti), výstupy? Kdy, co používat? Nebo je to jedno a záleží jak to vychází v modelu?

Díval jsem se do plánků a u všech bugin a autíček je použita vzdálenější díra (vnější) a u jeřábu a supersonicu 8366 vnitřní.

Ale asi je to jedno co? .. ;)

otaznik

Citace od: Jamesek kdy 12.07.2007, 15:59:38

Chtěl jsem se jen zeptat. Je nějak určené, nebo se v něčem liší (krom rychlosti), výstupy? Kdy, co používat? Nebo je to jedno a záleží jak to vychází v modelu?

Díval jsem se do plánků a u všech bugin a autíček je použita vzdálenější díra (vnější) a u jeřábu a supersonicu 8366 vnitřní.

Už jsme to na foru probírali, nejen, že se přední a zadní otvor otáčejí opačně, ale ten zadní (dále od samotného motoru) se otáčí pomaleji.

Jamesek

Citace od: otaznik kdy 12.07.2007, 22:01:29
Citace od: Jamesek kdy 12.07.2007, 15:59:38
...

Už jsme to na foru probírali, nejen, že se přední a zadní otvor otáčejí opačně, ale ten zadní (dále od samotného motoru) se otáčí pomaleji.

To probírání na fóru jsem četl, taky to uvádím (krom rychlosti), já spíš jestli tam není nějaký úmysl, který mi uniknul. Ale asi je to ptákovina a prostě se používá ten otvor, kde to vychází lépe v modelu.

Mellory

Citace od: Jamesek kdy 13.07.2007, 08:20:05
Ale asi je to ptákovina a prostě se používá ten otvor, kde to vychází lépe v modelu.
Přesně tak.

Anatyt

Sorry za otvorenie staršej témy, ale nedalo mi - dnes som túto sadu kúpil v Dráčiku na Laurinskej v BA za 39,47.- € :D
Ono Dráčik to má často tak, že treba zložiť sety, čo sú vpredu a za nimi vzadu bývajú staršie veci. A toto bol tiež ten prípad. A majú tam asi aj iné veci, ale neprehrabával som to veľmi.