platba na BL

Založil RalinCavira, 02.04.2011, 23:51:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

RalinCavira

Ahoj, mám možná dost hloupý dotaz, ale nikde jsem zatím nenašel uspokojivou odpověď. Pokud má prodejce na BL u způsobů platby napsáno Bank Transfer (tedy bankovní převod), je to srovnatelné s IBANem? Nebo je to něco jiného? Bohužel si tím nejsem jist a rád bych nakoupil u prodejce z Velké Británie ( má pouze Bank Transfer a PayPal, přičemž druhý jmenovaný nemám možnost zatím využít). S poplatky za převod počítám, ale jde mi hlavně o proveditelnost přes českou banku ( GE Money, přes net).
Díky za odpovědi a pokud jsem náhodou přehlédl vhodný thread, tak se moc omlouvám moderátorům
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Anatyt

Bank transfer je sôsob platby, IBAN je jeden z identifikačných znakov pri Bank transfere.
Bank transfer - čiže bankový prevod je ale výrazne spoplatňovaný. Ideálne riešenie je PayPal.

Colonel32

Citace od: Anatyt kdy 03.04.2011, 00:17:27
Bank transfer je sôsob platby, IBAN je jeden z identifikačných znakov pri Bank transfere.

Pri bank transfere do banky v jiném státě. Keď máš účet na Slovensku, tak jinému slovákovi neposíláš na účet peníze prez IBAN.

RalinCavira

Aha, díky, o zpoplatnění vím, jen mě zajímalo, jestli je to "normální" zahraniční převod.
Děkuju za info!

expertik

Nezabudaj este na jednu malickost...niektore (mozno vsetky) banky maju minimalne dva druhy zahranicnych prevodnych prikazov (sposobov platby). Prvy zvykne byt standardny (spoplatnovany pomerne vysokou ciastkou cca 10€) a druhy SEPA alebo ZPP v EUR do 50.000€ alebo podobne. Ten byva zvycajne len s malym poplatkom (cca 1€) alebo bezplatne (v zavislosti od banky). Zalezi to samozrejme aj na tom, ci je platba realizovana v ramci EU alebo do statu, ktory ma banka v popise pri sposobe zahr. platby.
Existuje samozrjeme aj treti druh zahr. platby, tzv. zrychlena (expres), ale je mastne spoplatnena.
Takze len si poriadne rozmysli, ktory sposob zvolis.

Villa Legina

Citace od: Colonel32 kdy 03.04.2011, 00:21:27
Citace od: Anatyt kdy 03.04.2011, 00:17:27

Pri bank transfere do banky v jiném státě. Keď máš účet na Slovensku, tak jinému slovákovi neposíláš na účet peníze prez IBAN.

Niektoré banky v eu to už zavádzajú, cieľom je totiž IBAN a BIC zaviesť jednotne pre všetky platby, či už medzinárodné alebo tuzemské. KAŽDÝ klient SK banky má svoje číslo účtu (aj) vo forme IBAN a BIC (kód banky, logicky)

IBAN - International Bank Account Number (Medzinárodné číslo bankového účtu)

BIC - Bank Identifier Code (identifikačný kód banky) = swiftový kód banky

Anatyt

Citace od: leggina kdy 03.04.2011, 16:47:20
Pevne verím, že SK banky sa z tohto zdierania klientov rýchlo preberú, inak im budú utekať klienti do zahraničia :P

Slovenským bankam sa v prvom rade idú zvýšiť daňové odvody, takže skôr ako zlacňovanie služieb očakávam zdražovanie.

RalinCavira

to je fakt, výše všemožných poplatků je už alarmující a zároveň v době EU i poněkud zarážející... ale co naděláme... Jinak Vám všem děkuju za objasnění, pravděpodobně si konečně zařídím PayPal :) Jinak z Německa jsem nakupoval bez pojistky a balík přímo bleskově ( do DVOU dnů!!) dorazil naprosto v pořádku. Ale pravda je,že nad 1Kg je poštovné šílené (17E atd...).
K tomu všemu můžu jen říct, že u nás AFOLa musí pohánět natolik silná touha po tom kterém setu, že dodatečné náklad překousne... smutné :(

Villa Legina

A cez ktorého kuriéra Ti to posielali z Nemecka? Lebo najlacnejší je v rámci eu DHL balíček tzv. DHL Päckchen, t.j. do 2 kg je to za cca 8,60 alebo 9 eur

RalinCavira

no, ono to bylo víc, než 2Kg  :) ale je pravda, že DHL je lepší ( ono taky záleží na prodejci, jak posílá a hlavně jak je ochoten poslat...)
Navíc se těch 17E i celkem ztratilo ve výsledné ceně >:D (více setů s krabicemi ;) ). Jo a bylo to normálně přes poštu...