(Vlastný) 8297 B-model MOD

Založil peaso, 26.03.2011, 19:30:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peaso

K technicu som sa dostal znova asi po dvanástich rokoch, a prechod na studless dizajn prináša veľmi slušné možnosti, ktoré ako je zjavné, ešte ani zďaleka neovládam. Každopádne som sa pokúsil o odľahčenie a motorizáciu alternatívneho modelu 8297. S dizajnom som toho veľa nenarobil, na to ešte chýba potrebá prax, veľa častí je tak použitých z pôvodného modelu, použitá je celá konštrukcia prednej nápravy a zadného diferenciála, sedačky a rám kabíny. Celý model som mierne skrátil, odľahčil odstránením pre mňa nezmyselného "otvárania" motorovej časti a vyhodil fake V8 motor. Pridaný bol XL motor pre RWD pohon do zadnej časti k diferenciálu, cez 20z -> 12z osou na 20z a diferenciál. Zatáčanie predných kolies bez sprevodovania M motorom. Samozrejme to nepovažujem za MOC, len parazitáciu na existujúcom modeli a pokus o jeho motorizáciu. Očakávam kritiku, ktorá mi určite pomôže pri ďalších pokusoch ;) Vďaka!

Bery

Dost dobré, nevím proč čekáš kritiku. Obával bych se možného přeskakování u difu, a nelíbí se mi přední náprava užší než ta zadní. Vcelku dobrý model, jen mi trochu chybí "fake motor".

PS: Je to C Model. ;)   
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

germik

Souhlas s Berym, je to pěkné :). Ta první fotka je fakt cool :o
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

peaso

@Bery: No jo, na tom diferenciale to preskakuje, spočiatku to ide v pohode, ale akonahle ide väčší odpor na kolesá, tak sila motora rozťahuje rám diferenciálu, potrebujem to nejak spevniť. Zadná náprava je širšia, pretože som posunul horné uchytenie shock absorberov o jeden stud vyššie. Nepáčilo sa mi zalomenie tých kardanov smerom na kolesá, chcel som znížiť odpor a dosiahnuť vyššiu rýchlosť.

germik

Tak zkus dát diferenciál do rámu - to je nejspíš jediná cesta aby nepřeskakoval... :-\
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

peaso

To by šlo, len som sa snažil nepoužiť žiadne iné diely ako z pôvodného 8297, teda okrem XL motora a IR receivera. Skúsim to ešte nejako stiahnuť a ak to nepôjde, použijem rám.

dwo

Zkusil bych na to dát menší kola, jak to bude vypadat, čistě pro zajímavost. Teda jestli nějaké máš.

Viliam6666

Mne sa ten dizain celkom páči .Aj keď si hovoril ,že dizain je nic moc . ;D KLOBÚK DOLE na začiatočníka  :P
Milujem LEGO TECHNIC

Billy Bob Bean

Na začátečníka super. Mě se zatím nepovedlo takto dobře přestavět původní set.

peaso

Ďakujem za pozitívne ohlasy. Pri tom dizajne som mal skôr na mysli že som ho nevymyslel, iba zneužil pôvodný návrh :)
Skúsil som nahodiť iné kolesá, asi najviac pasujú 68.7×34, aj keď viac sa mi páčia tie 94.8 z offroadera.

Bery

Ty z setu 8297 jsou ideální. To už jenom někdo neví co si vymyslet.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Rastwo

Podla mna je to s najvecimi najlepsie :) a inak odkail mate seci setky tie motory? Mate ich zo setov alebo si ich aj kupujete cez net?
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

tRilobit

Citace od: Rastwo kdy 27.03.2011, 22:24:43
a inak odkail mate seci setky tie motory? Mate ich zo setov alebo si ich aj kupujete cez net?
Podle toho jak se ti to hodí, pokud máš málo dílu nejlepší koupit 8043 a nebo buldozera, pokud mas dost dilu kupuj samostatne.
Třeba na www.legenio.cz mají dost slušnou nabídku.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

dwo

Citace od: Bery kdy 27.03.2011, 12:48:26
Ty z setu 8297 jsou ideální. To už jenom někdo neví co si vymyslet.
Nemám co vymejšlet, vymyšleno to už bylo. Do zadu bych dal velký a do předu o fous menší. Každopádně to je věc každýho jak se mu to líbí.

ad motory: řečeno přesně. Obecně záleží kolik peněz chceš do lega utopit a potažmo jaké plány máš.