7680 - The Twilight

Založil Luky1987, 25.01.2012, 17:49:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2008
Počet dílů: 867
Počet minifigů: 4 (z toho jeden robot a jeden malý Hutt)
Cena: 1400Kč z Aukra

Dojmy před koupí

Set jsem měl v merku již velmi dlouho, před vánoci se objevil na Aukru jako Kup teď za 1400Kč, tak jsem si udělal radost ;)
Těšil jsem se na figa Ahsoky a Rotta, což je možná prvně co jsem se na nějakého minifiga opravdu těšil.

Obsah balení a vlastní stavba

Krabice je nadprůměrně veliká a celkem slušně zaplněná nečíslovanými sáčky, stavba obsahuje hodně velkých dílů.
Také celkem těžká, bez návodů skoro 2kg.
Také je fajn, že neobsahuje žádné samolepky, prostě nejsou potřeba.
Stavba mě velice bavila, je to první set (můj), kde je použit podobný postup, kterým stavím Space MOCy.
Jedna zajímavá stavební technika vedle druhé.
Nejprve se sestaví vnitřní kostra z Technicu, která se obloží ze všech stran pomocí Plates, mimo spodku.
Díky tomu je model pořádně veliký a poměrně pevný.
Během stavby jsem se nikde nezasekl a neměl problém.
BL - http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=7680-1

Hratelnost

Hratelnost je podle mě na vysoké úrovni. Bude spíše na hraní než vystavování, nebude pro většinu asi příliš atraktivní.
Model je pevný a stabilní, má packy pro stabilní přistání, což není u SW setů vždy úplně dobře vyřešeno.
Dá se za "letu" vyklopit spodní křídlo, které je při zaklápění poměrně chytře zajištěno.
Lze otevřít kokpit a nákladový prostor směrem na záď i na křídlo, za kterým je schovaný R2 s nářadím.

Závěr

Vzhledem k ceně, kdy se dostávám na 1,6Kč za dílek to byl v rámci SW dle mého skvělý kup. V obchodech se dá sehnat za cca 2500Kč, což je takový SW standard - přes 3Kč za dílek.
Někoho možná odradí vzhled, prakticky celošedé plavidlo, mě naopak tohle zaujalo.
Také je tohle plavidlo známé jen ze seriálu Clone Wars a není tak ikonické, jako klasiky ze staré trilogie.
Hodí se jako zásobárna šedých plates i jiných dílků. Mohlo být více minifigů, třeba nějaký lékařský droid.
Za mě vysokých 90%, opravdu skvělý set.

merlog

Nádherná loď. Tak ošklivá, až je vlastně úžasná. Dík za recenzi. Tento set jsem měl také v hledáčku, nakonec jsem se jej pokousil postavit jako MOC (viz. můj příspěvek v sekci Star Wars).