(Vlastní) Královský hrad

Založil tnachti, 09.01.2011, 15:04:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tnachti

V závěru minulého roku se zdařilo přikoupit nějaké oldgray a trochu dalších dílů a tak konečně dokončit v létě založený Královský hrad ... snad se bude líbit.
Interiéry (alespoň pár) dodělám až se zas podaří urvat pár volných chvil.

RalinCavira

Moc pekne! Libi se mi jednoduche (mysleno pudorysne) stavby. Hlavne se mi libi obytny donjon a taky pouziti zlutych bricku na hrazdeni.
Kazdopadne se nejspis inspiruji >:D
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Ethan

Jako někdo, kdo má ambice taky postavit hrad, ale nemá dostatek zkušeností ani kostek na samé SNOT techniky, šikmé stěny mimo mřížku studů a podobně, velmi kladně hodnotím hrad, kde je všechno pěkně rovné a přitom to krásně vypadá.

Aki

Dispozičně se mi hrad taky moc líbí. Je plný různých oživujícch prvků, které jsou logické, funkční i hezké. Další pro mne velké plus, je za nemíchání staré a nové šedé a také za nepoužití vystouplých plate ze zdi.
Snad jediné co se mi moc nelíbí je ten balkonek na obytné věži. To je prvek, který dle mého na hrady nepatří.

Siegnord

Jako obvykle naprosto skvělý hrad. :o Jsem rád, že stavíš a neskončil jsi po realizaci svého posledního hradu. Nejvíc se mi líbí dvojitý arkýř, střílny a střechy jsou také dobře zpracované.

Ryxe

Ano, hrad je povedený a ani absence lomených zdí a podobných prvků mu neubírá na zajímavosti. Vypadá i realisticky, takže určitě palec nahoru ;). Jen by mě zajímala ta zvláštně lomená střecha u budovy na první fotce napravo od brány, inspiroval jsi se někde, nebo je to dle Tvé fantasie?

tnachti

Díky moc za reakce.

Ta podivně lomená střecha je v podstatě náhoda ... snažil jsem se, aby celé zastřešení nevypadalo moc stejnatě.

Ten  balkonek v původní verzi nebyl, ale pak ten donjon působil z onoho úhlu dost fádně; snažil jsem se tam vyrobit něco jako kapli, což v mém podání vypadalo děsně. Nakonec z toho zbyl balkon ... myslím, že to oživuje, ale souhlas, že historicky (funkčně) tam úplně nesedí.

Žluté hrázdění se mi líbí daleko víc než bíle. Jako malej (a do teď - snad s drobnou konkurencí 6090) jsem se zamiloval do 6086 a tam toho "žlutého hradního paláce" a nějak mi to zůstalo. Žluté mají taky (oproti bílým) tu výhodu, že nežloutnou. :)

Jinak se snažím stavět tak nějak klasicky ... nepoužívat k doladění moc plate a tiles, nepoužívat moc šikmých stěn a atypických zastřešení.
Je to teda spíše alibismus (i já obdivuju úžasné stavby zdejších megastavitelů - naposledy např. rekonstrukce hradu Orlík u Humpolce :o), protože na to ani moc nemám kostky, nebaví mě plates pak rozebírat ... a hlavně takto stavět zatím vůbec neumím! Musím se pak utěšovat tím, že se mi líbí, když to má trochu nádech starších klasických setů včetně studovatosti. Taky mi v pravdě přijde (ale záleží na provedení), že občas ty šikminy a atypy vypadají báječně z dálky či dobře nafocené, ale zblízka to již není ono.

linhi

Nevím co si stěžuješ,tvoje stavba se mi moc líbí,stavět ti jde čím dál lépe,hrad vypadá tak nějak opravdově a ne pohádkově. Prostě máš ode mě palec nahoru! Budeš ho nějak ladit a nebo ho rozebereš?

gearcs

Ahoj, balkonek se mi líbí, každý oživující prvek je fajn. Hodně se mi líbí střechy a komíny, celkově je to povedená stavba. Na interiéry se těším, to se tu moc nevidí!

K těm šikmým stěnám - já je stavím tak, aby to i zblízka bylo pěkné, jinak to nemá cenu. Je to sice trochu složitější, ale výsledek potěší o to víc ;)
Zase něco postav, ať tu není mrtvo, když nestavíme my ;) Moje další stavba je totiž teprve ze třetiny hotová :(

Daniel

Hrádek je takový hezký-český :). Ale dodělávání interiérů dodatečně ti teda nezávidím - sám jsem dodělával na Vlčím hrádku a byl to děsnej porod...

Tebou zmíněné šikminy a atypy, které se ti z blízka nelíbí - sice stavba trvá daleko víc času a je náročnější, ale já myslím, že právě ty šikminy, atypy a jiné vychytávky dají tu závěrečnou třešničku na stavbě a udělají stavbu jedinečnou!! ;)

grohl

Velmi pěkný hrad staršího střihu. Nejvíce se mi líbí obytná věž.