Kloubový autobus MHD

Založil kryst.off, 13.01.2011, 01:04:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

kryst.off

Ahoj, na tomhle fóru už v minulosti proběhly ukázky kloubových autobusů, především úprav setu 7641. Někdo používal na harmoniku papír, někdo provázky. Ani jedna z těchto možností mě jako puristu (byť tolerantního:) nezaujala a naopak mě inspirovala k vytvoření vlastní verze, tentokrát čistě legové. Takže představuji kloubový autobus v barvách, jaké jsou k vidění v Hradci Králové. Autobus z výše zmíněného setu (7641) mě inspiroval, ale pořád mi připadal kostrbatý a tak trochu amatérský, takže jsem jej snížil, barevně upravil a značně prodloužil. Posuďte sami, jestli se povedlo :-)
kryst.off

kryst.off

trocha dalších fotek
kryst.off

kryst.off

interiér jsem vybavil přístroji na cvakání lístků a třemi LCD obrazovkami se seznamem stanic. Kapacita byla osm sedících minifigů. Vešlo by se i deset, ale chtěl jsem po vzoru skutečných autobusů zachovat místa pro vozíčkáře a kočárky.
kryst.off

kryst.off

A teď k samotnému kloubu, to byl největší oříšek. Dalo mi to několik dní přemýšlení a jeden celý hokejový zápas (Slavia - Kometa) stavění. Harmonika je z obou stran zavěšená na dvou klasických kulových kloubech. Z prostředka jsou ale oproti plášti harmoniky klouby posunuté o půl studu dovnitř, aby nebyly velké mezery mezi jednotlivými částmi autobusu. Jízdní vlastnosti dobré, pokud jede po rovině - do terénu se kvůli zdvojení kloubů vydat nemůže.
kryst.off

kryst.off

A na závěr fotka opravdového autobusu z Hradce - pro srovnání :-) Tak hodnoťte, pište, kritizujte, chvalte a tak vůbec všecko. A vy, co taky stavíte vozidla MHD, pochlubte se svými MOCy!
kryst.off

cendix

Já už jsem se tady chlubil.   ;)

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=29721.0

kryst.off

Citace od: cendix kdy 13.01.2011, 11:59:51
Já už jsem se tady chlubil.   ;)

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=29721.0

A jéje, teď to vypadá jako bych to udělal celý podle tebe! :-) Máš vychytaný dveře, já nad nima koumal a nic nevymyslel, takže jsem použil to co nabízely autobusové sety...
kryst.off