(vlastní) XL mobile crane VIDEO

Založil Plutoone, 15.02.2011, 21:33:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj všichni, již dlouho přemýšlím o motorizaci setu 8421 mobile crane.Furt minějak nešlo do hlavy, jak bych do tohoto setu vecpal všechny funkce, tak jsem se rozhodl vzít to trochu od podlahy. Některé mechanismy (sklápění vzpěr a rameno) jsem si od originálního setu vypůjčil, ale jinak jsem nepodváděl :)
jeřáb pohání 2XL motory, 1M na zatáčení, 1M na vzpěry, 1M na točnu, 1M na zvedání ramene, 1M na výsun ramene a 1M na navíjení lana. 4X přijímač a 2x BB chtěl jsem ještě připojit světla, ale na to už nějak nezbylo místo. P.S. na prvních fotkách je nakřivo nárazník a chybí koncovka výfuku. Ve složeném stavu jeřábu jsem to napravil. Závěrem nutno podotknout, že kdybych věděl, co mě čeká, tak bych nikdy nezačal. Vzhledem k velikosti jeřábu bylo oživení funkcí dost velkým oříškem ::)

votrelec

Asi by to chcelo video :)
Inak super, ale neviem ako ti to zataca. Narazam na tie zadne kolesa vs tie stredne.

Plutoone

Bude, ale až po tom, co to na základě vaších připomínek doupravím.

Fairytale

Mě osobně se k tomu nehodí ty kola ,ale taky mě nenapadá jaký by tam byli lepší. Jinak pěkný.

Leko

tak tomu sa povie ,,masa" ťažko tonážný stroj

dwo

Mě se to líbí. Přestavoval jsem takhle před pár lety svou 8421 na 7 nápravovou verzi, ovšem jen prodloužením :) Tohle je fajn.

behalekvit

Jestli má být video, až po našich připomínkách, jednu si dovolím. Byla tu vytknuta kola. Mě se celkem zamlouvají, ale trochu nezapadají  k měřítku modelu. Při pohledu shora mi přijde crane trochu uzký vůči kolům a své délce, navrhl bych ho obrysově o 1-2 study rozšířit. Hlavně co se týče té žluté linie táhnoucí se po celém boku jeřábu. A celá by mohla být na výšku silnější, jinak řečeno "hrubší". S tím souvisí asi i rozšíření kabiny. Pak by možná kola lépe zapadla.

Celkově se mi model líbí a gratuluji autorovi k výtvoru. Doufám, že se neuarzí, když se svou hodností komentuji dílo supráka. :)

dwo

Kola které jsou aktuálně k dispozici mají využití u zemědělských a stavebních strojů, offroadů a monster trucků. Na klasické náklaďáky, které jezdí po silnici se výborně hodí kola, která bude mít nový Unimog. Fajn by bylo, kdyby stejnou pneumatiku udělali pro více velikostí těchto disků. Přijde mi, že Technic kola v poslední době utrpěla díky menším modelům (8052,8041). A někdo by jim měl taky vysvětlit jak se dělaj disky (viz. v jiném vlákně diskuze o zatáčení).

germik

Jeřáb je pěkný. A k těm kolům - možná by se tam víc hodily ty, co jsou na posledním obrázku - u toho druhého jeřábu. Jsou sice menší, ale jeřáby taková mají.
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Plutoone

Nový unimog bude mít kola úžasná. Silniční by pasovala více, jak offroadová. Ale kola z originál mobile crane jsou příliž malá. Rozšířit žluté blatníky by problém být neměl, ani rozříření kabiny. Jen od jejich zdvojení upustím, protože 2 liftramy nad sebou nejsou nic moc. A také buch musel posuvnout celou věž o stud nahoru.

grohl

Kola nekola, mně se to zamlouvá. Sice to není žádný originální počin, ale aspoň je to stavebně uhlazené a čisté. Čekám s ostatními na video. ;)

Rastwo

mas to super  :D toto je dalsi stroj ktory dakomu zavidim  ;D  ja by som chcel postavit daco podobne len 8x8 8ws a s odpruzenim....len na to treba veeela kociek a to ja nemam :/
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

Plutoone

MeNadruhou

Pěknej macek. A chudáček turntejbla, ta musí dostat pěkně zabrat...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Viliam6666

Super prerábka , ja tiež chystám prerobiť 8421.  ;D ;D ;D
Milujem LEGO TECHNIC