(Vlastní) motorizace setu 8437

Založil Tomik, 09.12.2010, 09:05:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Nedávno jsem oprášil jeden starší set 8437 - Future Car a řekl jsem si, že si splním svůj klukovský sen - udělám si auto na dálkové ovládání. Snažil jsem se maximálně využít možností tohoto setu bez přidávání většího množství nových dílů a tak jediné, co jsem přidal je: 1x ozubené kolo 24 zubů, 1x ozubené kolo s prokluzem 24 zubů a PF díly.
   Celý model je téměř kompletně přestavěn, aby se našlo místo pro IR reciever, battery box a dva motory. Pohon je na zadní nápravu z XL motoru s převodem 1:1. Zatáčení bylo největším oříškem. S vybitýma baterkama byl dostatečný převod 1:3 s prokluzem z medium motoru. Když jsem tam ale dal nabité baterky, tak to bylo příliš rychlé na srovnání kol do přímé polohy. Nakonec jsem to vyřešil touto sestavou převodů: 8:24 - 8:12 - 8:12 a funguje to skvěle. Teď už pár fotek.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Moon

Nádhera, takhle zmotorizovanej set bych chtěl takyý ;D , čistá práce, opravdu se ti to povedlo, závidím.
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

grohl

Tenhle set se mi vždycky líbil a s motorizací se mi líbí ještě víc.

hadato

Pro tento set mám taky slabost, byl to můj první větší set, který jsem dostal. Je to opravdu pěkná práce, líbí se mi, jak jsi tam všechno hezky dostal tak, že nic nepřečnívá.